poklicni gasilec

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
345

Odgovor Napisal/-a 345 »

Ola...tud jaz čakam mojo usodo :?
Zanima me pa kakšna je časovna razlika med obvestilom o izboru in
psihofizičnimi testi?

A kdo ve koliko jih rabijo??

lp
Uporabniški avatar
dollar
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a dollar »

Jaz sem dobil odgovor; v tem smislu, da trenutno ne ustrezam zahtevam in da sem vpisan kot prosilec in me bodo imeli v evidenci možnih kanidatov! pa lep pozdrav!!!
beez
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a beez »

Hvala vam za lepe želje... :?

Samo glede na to da nimam "vez", se lahko obrnem samo na božjo pomoč, četudi je neresnična (upam da je resnična), pa nej bo to Jezus Kristus, Alah, Amon Ra, Afrodita, Psiček Piki, Sveti Maček Muri.. karkoli lahko pomaga.. :wink:

345: Po telefonskem pogovoru sodeč bojo rabili 2 do 3 kandidate. (neuradno)

Dollar: Kdaj si pa prošnjo poslal? A nisi imel delavne dobe al zarad česa? Sožalje drgač..

Lp.
Uporabniški avatar
dollar
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a dollar »

To je že kar nekaj let :? ,ma se ne sekiram grem po svoji poti naprej :lol: , mogoče pa tudi mene kdaj sreča doleti :o :!: :?:
Uporabniški avatar
gdemsa
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gdemsa »

No tudi jaz sem poslal prošnjo in sedaj komaj čakam na kuverto. Najprej bi bil že zelo vesel če me sploh povabijo na testiranja, pol pa bo kokr bo.

sem pa poizkusil že prejšnje leto in prvi dan testiranj uspešno opravil, tudi drugi dan mi je kar šlo, le da potem nisem dobil vabila na zdravniški pregled, ki bi pomenil da sem sprejet,...

Treba je poizkušat, saj sem slišal da je bil eden od sedanjih gasilcev GBL na testiranjih štiri leta zapored pa mu je nakoncu vendarle uspelo.

Upam da se vsi interesenti vidimo na testiranjih!!!
Take only memories, leave only bubles
http://www.parketarstvo-gepart.si
Uporabniški avatar
Zabavko
Kraj: Kranj-Primskovo

Odgovor Napisal/-a Zabavko »

Je že kaj novega iz LJ?
Kdo že dobil pošto, ali še VEDNO vsi nestrpno čakamo poštarja?
Lep pozdrav in SREČNO!
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
JOZL

Odgovor Napisal/-a JOZL »

SEM KLICU NA GBL PA SO MI POVEDL DA LAHK PRIČAKUJEM POŠTO V PRVEM TEDNU OKTOBRA
beez

Hehe.. mene bodo živci pobral vsak čas. Poštarju sm naroču da me pokliče na mobitel, ko mi prinese pošto iz gbl (če) :wink:

Verjetno vsi pričakujemo največ... je pa tale novica prvi teden v oktobru men všeč, ker sm trenutno brez funkcionalne desne roke in bi bilo smešno če bi tak pršu na razgovor.. :D :D

Velik sreče vsem :wink:
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Fantje , kaj je tisto , kar vas tako navdihuje za poklic gasilca ?
Saj v tem poklicu ni nič lepega, razen zadovoljstva na koncu intervencije, da si nekaj naredil dobro, da si pomagal , da si preživel , da si živ in zdrav.
No tole zadnje je bolj tak , tak. Zdravje trpi, to je dejstvo, kajti kljub najsodobnejši zaščitni opremi smo vsaki dan bolj izpostavljeni različnim vplivom in posledicam požarov in nesreč z nevarno snovjo. Da o stresu sploh ne govorim.
Vsem , ki boste sprejeti pa vseeno želim veliiiiiiiiko sreče pri opravljanju tega poklica , ki še zdaleč ni dovolj priznan v naši družbi. :cry:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Jaz sem se še kot skoraj najstnik prijavil na razpis za Jesenice. Odgovor sem dobil-seveda da je mesto že oddano in me bodo vodili v evidenci za v naprej. V MO Kranj ni več zahteve, da tam živiš,ipd. No danes sam počnem povsem druge stvari, zaposlen za nedoločen čas po dobrih 7 ur na dan, imam božičnico, regres,...
Spoznal sem življenje poklicnih gasilcev v Kranju doživel žalost sodelavcev, ko sem odhajal, svojo težo v srcu z mislijo: "DANES JE ZADNJIČ." Takrat sem bil pripravljen za 120 jurčkov "curakati" tam, a ni bilo potrebe po novem kadru. Danes sem starejši, razmišljam o družini in o sebi...Ne pišem več prošenj in nemara bo to za vedno ostala neizživeta mladostniška želja. Pa vendar kot je Oki napisal...ta poklic ni lep in ne misliti da si pa car, če si tam in sediš 12 ur na riti. Je adrenalin, je stres, so nevarne situacije in so lepi dnevi, ko ne greš nikamor in so še lepši dnevi med prijatelji-sodelavci. Plača ni boh vedi kaj, zatorej če vas v to vleče plača si ne delajte utvar, če vas tja vleče srce...premislite...in ko dobro pemislite in se še vidite v tem...sledite svojim željam in ne izpustite cilja.
Ne vem ali sem kdaj izrabil to priložnost pa vendar danes jo bom...VSEM PRIJATELJEM V GRS Kranj: Kejžar Mateju-mojemu soimenjaku in takratnemu vodju izmene, Črtu P., Štular M., Štrenfelj A., Damjanu, Marjanu, Blažu K.,Poliju... in vsem vsem, katerih že dolgo nisem obiskal na Bleiweisovi...hvala vam za mojih lepih 6 mesecev. In res predvsem Mateju, da sem bil del njegove operative na vsaki intervenciji.

Vsem bodočim gasilcem pa vso srečo pri delu in bodite srčni gasilci. Ne hodite tja hvatat krivin...preveč ljudi je, ki za to živijo pa morda zaradi posameznikov odpadejo...bodite gasilci po srcu! Šele takrat bo ta poklic lep.

Lp

Matej B.
gasilc18
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a gasilc18 »

LESCE2 napisal/-a:Vsem bodočim gasilcem pa vso srečo pri delu in bodite srčni gasilci. Ne hodite tja hvatat krivin...preveč ljudi je, ki za to živijo pa morda zaradi posameznikov odpadejo...bodite gasilci po srcu! Šele takrat bo ta poklic lep.

Lp

Matej B.

Bravo Matej lepo napisano. =D> =D> =D>
Tudi jaz upam da bom lahko enkat član ene od poklicnih gasilskih enot.
beez

Lepo napisano.. sm se kar malo zamislil, ampak želja ostaja...

Zadnje čase poslušam in sedaj tudi tu preberem da poklic ni cenjen, da je plača slaba ipd. A kdo ve točno o kakšnih številkah se govori? Recimo plača gasilca začetnika in plača kasneje?

Res je da, če opravljaš delo s srcem, plača ni tako pomembna.. ampak vseeno so cene živeža danes drage, kaj šele če moraš plačevati kredit, če bi rad kupil avto, otrokom nudil najboljše.. najemnine, stanovanja.. ipd.

Mislim da bo večina kandidatov potem dala na eno stran tehtnice željo po opravlanju poklica, na drugo stran pa plačo. Žal.
Uporabniški avatar
Fire|Man

Odgovor Napisal/-a Fire|Man »

S srcem in dušo delaš na začetku, čez nekaj let, ko imaš družino pa veš, da hodiš v službo za denar, da preživiš in nahraniš lačna usta. Tudi pri meni je želja po poklicnem gasilcu neizmerna. Pa vendar če pomislim na plačo poklicnega gasilca začetnika in pa mojo trenutno plačo, je razlika očitna. Je pa res, da denar ni vse. Vse je odvisno od sreče v življenu. Mogoče se pa oženiš s hčerko bajnega bogataša in si gasilec zaradi srca in duše... Tudi loto je ena od možnosti, pa to je že druga zgodba.

Lep pozdrav
"Pa sam gasilc' sm hotu bit!"
Uporabniški avatar
Zabavko
Kraj: Kranj-Primskovo

Odgovor Napisal/-a Zabavko »

Vse lepo povedano in PRAV!

Res je! Plača je :shock:
Če računaš da lahko čez 3min nosiš glavo naokoli ne veš ali jo boš prinesel domov ali ne! Da ne omenim stresa, travme (prometne,...)

Potem pa je tukaj še SRCE!!!
In temu se ne da ukazovat!!!
Mislim da pa se lahko zgodi da te želja mine, po parih letih, ko SPOZNAŠ poklic poklicni gasilec!
Upam, da mene ne bo!
Raje se odločim in grem (če bom sprejet) in DOŽIVIM svoje mladostniške sanje (pa vem da nisem edini na tem forumu, nas je veliko!!!) kot pa da se celo življenje sprašujem in na (drugem) šihtu vzdihujem, ko rdeče strele drvijo na intervencijo!
Torej denar! Ja pomemben! ZELO!
Samo da se z :D zbudiš in da greš z :D na delo je pa vredno ZLATA! To vam pa lahko potrdi nekdo, ki gre z največjo muko na delo in že celo nedeljo :twisted: ker bo spet dolgočasno in bedno delo!
Včasih se da še kaj postrani zaslužit (varovanja,...) tako da tudi ni tako težko!

Jaz pravim tako:
Jaz bom delal za veselje, žena pa za denar :lol:
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Ti si zaljubljen v klicaje, a ne? :!: :!: :!: :?:
Odgovori