Tečaj Inštruktor

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Gre mogoče kdo na tečaj za inštruktorja v terminu 19-21.10.2006?

lp

dušan :)
Vedno pričakuj nepričakovano!

Uporabniški avatar
brankos
Kraj: Ihan
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brankos »

Jaz sem na seznamu - tako da se vidimo.
Uporabniški avatar
brankos
Kraj: Ihan
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brankos »

Danes nas je tečaj specialnosti Inštruktor opravilo 14 slušateljev. Seminar, kot ga imenuje g. Mirt je potekal po podobnem scenariju kot tečaj predavatelja, le da je bil poudarek na poučevanju praktičnega dela gasilskih izobraževanj.
Praktični del - predstavitve slušateljev je zelo uspešno vodil in ocenjeval inštruktor Jure D., ki je z zelo konstruktivnimi kritikami in vmesnimi vprašanji poskrbel, da smo morali "bodoči inštruktorji" prikazati relativno visok nivo gasilskega znanja. Pohvale vsem akterjem tečaja in seveda tudi ostalim slušateljem za prijeten konec tedna na Igu.
Uporabniški avatar
gasilec77
Kontakt:

No, smo rešili, prva predstavitev sicer delala malo problemov zarad treme, ampak druga pe je šla malo boljše, saj smo se že tečajniki vsaj malo že spoznali. No bilo pa je dobro.

lp

dušan :)

Uporabniški avatar
srecman
Kraj: Dol pri Ljubljani
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a srecman »

No jst sm tud sodeloval na tečaju, pa morm rečt, da sm se naučil par stvari, ki mi bodo dostkrat prav pršle.

Prijetno je bilo sodelovati v tako izjemni skupini.

Mislim, da smo se hitro privadili drug na drugega in si izmenjavali takšna in drugačna mnenja, s katerih lahko povzamemo veliko dobrega.

Edino nekaj je. Pozabl smo se slikat. :roll: :cry:

Prijazen pozdrav
Srečko
Uporabniški avatar
gasilec77
Kontakt:

Ja, pa dežurni je tut pozabil uredit pleh muziko, pa fanfare... :D :D

( ker smo si izmenjali tudi tel.številke, upam, da se res kdaj pa kdaj slišimo, pa dobimo na pijači)

lp

dušan

Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Včeraj smo tečajniki na Ig-u zaključili tridnevni tečaj za inštruktorja. Tečaj je vse tri dni odlično vodil prof. Ivan Mirt, v petek, pa mu je pri komentiranju nastopov po strokovni plati, pomagal inštruktor in predavatelj Milan Kroflič. Od šestnajst tečajnikov nas je tečaj uspešno opravilo štirinajst, dva pa bosta morala nastope pred komisijo na Ig-u, ponoviti še enkrat.
Veliko sreče obema :!:
Prilagam še sliko, ki je nastala po koncu tečaja.

LP BAČO :wink:
Priponke
TEČAJ INŠTRUKTOR.JPG
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Mene moti pa ne zamerit, tudi jaz sem imel na redovnih vajah dve kandidatki z tenis copati. Pa sta rekli da nimata čevljev. Zakaj to , ali punce nimajo črnih čevljev ali kaj?
Ali iskoriščajo spol in mislijo , saj ne bodo nič rekli ! :?:

Bačo , ala ti vere , prava postava. predlagam Bačota za Poveljnika GZS !
Čisto resno no !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Oskar napisal/-a:Zakaj to , ali punce nimajo črnih čevljev ali kaj?
Ali iskoriščajo spol in mislijo , saj ne bodo nič rekli ! :?:
Oskar na to vprašanje ti čisto točno ne znam odgovoriti, žal pa se to dogaja :? . Nikoli ne bom pozabil komentarja Janeza ( Hočevarja ), ko sva sedela pri tisti "polkrožni zadevi" v pritličju ICZR na Ig-u in pride mimo tečajnica za ČVP ( moja sošolka :D ) v delovni obleki in belih supergah in Janez zavije z očmi :roll: in komentira "in to naj bi bil lik gasilskih generalov, ki nas bodo v bodoče vodili :shock: :oops:???"
Mislim, da kakšnih dodatnih komentarjev ni potrebno pisati, saj si s takim načinom nošenja gasilskih oblačil, ne bomo dvignili ugleda pri ljudeh.

LP BAČO 8)
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

BAČO napisal/-a: Nikoli ne bom pozabil komentarja Janeza ( Hočevarja ), ko sva sedela pri tisti "polkrožni zadevi" v pritličju ICZR na Ig-u in pride mimo tečajnica za ČVP ( moja sošolka :D ) v delovni obleki in belih supergah in Janez zavije z očmi :roll: in komentira "in to naj bi bil lik gasilskih generalov, ki nas bodo v bodoče vodili :shock: :oops:???"
Mislim, da kakšnih dodatnih komentarjev ni potrebno pisati, saj si s takim načinom nošenja gasilskih oblačil, ne bomo dvignili ugleda pri ljudeh.

LP BAČO 8)
Žalostno res. Če se že odločite za tečaj inštruktorja, vam mora biti že pred njim jasno, da je inštruktor tisti, ki daje zgled tistim, ki jih inštruira.

In, če jih v supergah, je zame tako, kot, da bi se iz mene kot tečajnika, delal norca. On v supergah, jaz v škornjih, on v srajci, jaz v zaščitni obleki, jaz v čeladi, on s kapo, običajno pa celo brez, jaz v rokavicah, on seveda brez, po možnosti z rokami v žepih, da se ja bolj vidi podcenjujoč odnos do učencev, ki itak nič ne znajo.

Tako je to, dragi novopečeni in stari inštruktorji, če je vojska, je vojska za vse, najprej pa za inštruktorja.

Meni vem, da ne bi paradiral v supergah.

Me kar malo greje :twisted: , mogoče še od dopoldneva, ko smo imeli vaje, pa nikomur še na misel ni prišlo, da bi kaj snel s sebe.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odg: Tečaj Inštruktor

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

A je kdo prijavljen na tečaj od 15.5 do17.5. 2008?
Jaz sem baje prvi na listi.
A se je treba kaj posebej pripravljat na ta tečaj?
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a janez »

Oskar si je malo natančneje ogledal sliko, ki jo je objavil Bačo.

Res bodejo v oči bele superge v prvi vrsti. Rezultat bo naslednji: Inštruktor vzgaja. Vzgajamo z besedo, kaznijo, prepričevanjem... Vse to so neplodni načini vzgoje. Vzgajamo z latnim zgledom; to je vzgoja , ki je trajna.

Janez Koncilja se je spomnil nekega mojega komentarja - to ni bilo enkrat, to je stalnica. Dekleta nimajo ustreznega odnosa do gasilske uniforme. Škoda. Vendar gospodje gasilci, vi ste še slabši.

Samo poglejmo sliko, ki jo je objavil Bačo: eni v bluzah, drugi v srajcah, eni s kapami, drugi brez..... res smo neka čudna družba. No in postane jasno, zakaj ni zaželjeno slikati v ICZR.

Sicer je slika z zadnjega plenuma na Igu dovolj zgovorna, oglejte si jo (bo pač treba odpreti zadnjega gasilca). Riba smri pri glavi...

Če želimo narediti red, bo treba pred tečajem razvrstiti tečajnike, kot se to naredi v uniformiranih skupinah, opraviti pregled in poslati domov vse folklorno uniformirane. Tudi razne čepice po lokalnih željah niso sestavni del uniforme.

Morda po kongresu.

LP

Janez
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Sama nosilka superg ni nič kriva, če njeni predpostavljeni ne znajo poskrbeti za ustrezno opremljenost svojih gasilcev, vsaj za obiskovanje tečaja na Igu. Sicer pa verjetno lahko potrdiš, da je na Igu ne videvaš več v supergah.
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a janez »

Peter je kriva, je.

Sicer je pa če me spomin ne vara, dekle je iz vaših - gorenjskih logov.

Kar se pa tiče superg, so, še vedno so in vse več jih je. Sicer si pa sam govoril na plenumu. Pametno in upravičeno. Večkrat sem poslušal in lahko sem samo pritrjeval. Efekt bo pa isti kot je godrnjanje zaradi superg.

8. maja bodo izpiti za poveljnike društev. Ali naj bom dosleden?????

LP

Janez
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

janez napisal/-a:Sicer je slika z zadnjega plenuma na Igu dovolj zgovorna, oglejte si jo (bo pač treba odpreti zadnjega gasilca). Riba smri pri glavi...

Janez, kaj ti pa pri tej sliki ni všeč? Razen dveh treh odpetih bluz. Si to mislil? :wink:
Stati inu obstati. /Trubar/
Odgovori