Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

PROZENJE SIRENE PREKO POZIVNIKA!

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.

Moderator: Mitja Gregorič

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

član

Objava garfield » 24. februar 2007, 13:14

evo ga... ravnokar sem se registriral. Tako da bom sedaj lahk kdaj ob večerih kaj povedal iz tega področja.

Lp
garfield
 
Objave: 4
Registriran: 24. februar 2007, 13:09

Objava Slipi » 26. februar 2007, 3:50

Dobesedno preko pozivnika se ne da prožiti prav nobene sirene. Sirene se v teh primerih prožijo z opremo za proženje pozivnikov. Tko, da sama predelava pozivnikov, kot je nekdo napisal nikakor ne pride v upoštev. Pozivnik je le enosmerna komunikacija, ki samo in edino sprejema tisto kar mu je namenjeno. Nikako tega ne more posredovati naprej na drugo aparaturo in jo celo upravljati. Pozivniki ki se uporabljajo pri nas so enosmerni, kar pomeni: uporabniku pokažem tisto, kar sem sprejel za njega osebno ali že predhodno definirano (določeno) skupino.

Sirene pa so trenutno še v upravljanju občin. Za njihovo delovanje je zadolžen poveljnik CZ, kateri izdaja nalog za popravilo določenemu serviserju. Res so komandne omarice za proženje siren v glavnem še v centrih, vendar jih delavci v centrih ne prožimo, razen na ukaz pristojnih oseb, kateri so to, so navedeni v predpisih.
Teorija je že pol intervencije, praksa pa poskrbi za vse ostalo in še teorijo !!
Uporabnikova podoba
Slipi
 
Objave: 145
Registriran: 18. december 2002, 16:54
Lokacija: Kranj

Objava uros11 » 26. februar 2007, 7:57

Slipi je napisal:Pozivniki ki se uporabljajo pri nas so enosmerni, kar pomeni: uporabniku pokažem tisto, kar sem sprejel za njega osebno ali že predhodno definirano (določeno) skupino.


zakaj bi pa morali imeti dvosmerno komunikacijo?
za srozenje sirene porebujemo samo pozivnik ki ima vrata!
na vratih gledamo promet na pozivniku in ko pride do dolozene kombinacuje prozimo preko releja sireno !

vec o tej stvari bom povedal ko bomo to stvar vgradili v gasilski dom!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!

Lep pozdrav Uros
Uporabnikova podoba
uros11
 
Objave: 409
Registriran: 17. junij 2006, 10:03

Objava Lado » 26. februar 2007, 9:44

Lep pozdrav!

Garfield, daj napiši malo več konkretnih informacij o POCSAG protokolu in modulu, ki si ga omenil v svojem postu. Če pa veš za kakšno internetno stran na to temo, bi pa bilo dobro, če bi kakšen link prilimal..

Na pomoč!
Lado
 

Odg: PROZENJE SIRENE PREKO POZIVNIKA!

Objava darko » 16. september 2009, 20:26

Panika v Novem mestu

V Novem mestu je 15.9.2009 dopoldan zavladala panika. Potem ko se je sprožil alarm za splošno nevarnost, so ljudje panično začeli bežati na ulice. Kot je za 24ur.com povedal tiskovni predstavnik Uprave za zaščito in reševanje Bojan Kuntarič, se je alarm sprožil po nesreči. ''Šlo je za neko usposabljanje in nekdo je pritisnil napačen gumb. Naš regijski center je takoj obvestil lokalne radijske postaje, ki zdaj oddajajo sporočilo, da je šlo za napako in da ni nobene nevarnosti.'' Kot je še povedal Kuntarič, alarm ni tulil več kot 30 sekund, saj so ga hitro izklopili.

Darko
darko
 
Objave: 2932
Registriran: 18. november 2003, 14:06

Odg: PROZENJE SIRENE PREKO POZIVNIKA!

Objava ALARM » 16. september 2009, 21:07

Halo - kakšen sistem pa je za proženje pozivnikov v Novem mestu - tale Darko se pa res prav na vse spozna.
ALARM
 

Odg: PROZENJE SIRENE PREKO POZIVNIKA!

Objava Aleks97 » 2. februar 2013, 14:22

Mene pa zanima, kam se lahko naš PGD Pritoži, če še uprava URSZR ni prevzela sirene- rok je bil do leta 2011. ali to pomeni, da krši 58. člen :?:
hvala za odgovor!
lp!
Uporabnikova podoba
Aleks97
 
Objave: 179
Registriran: 7. januar 2013, 20:28

Odg: PROZENJE SIRENE PREKO POZIVNIKA!

Objava fras112 » 8. februar 2013, 16:22

tako mašinco imamo mi narejeno za odklepanje garažnih vrat. saj imamo kar nekaj gasilcev ki imajo ključe, pa vendar se je že včasih zgodilo, da so trije ali pet gasilcev čakalo nekoga, ki je prišel s ključem in odklenil vrata. sedaj se po poslanem sporočilu na pozivnik za 10 min odklenejo vrata vklopi se pa tudi modra luč ob cesti. če v 10. min od prejema alarma pritisneš na kljuko sicer s ključem še vedno zaklenjenih vrat se ta odpro. v kratkem bomo uredili tudi tako da se bodo prižgale luči v garažah in na parkirišču. tudi o sireni smo razmišljali vendar se zaenkrat še nismo odločili za tako stvar. pozivnikov imamo dovolj in jih tudi gasilci nosijo, sistem pa dobro deluje. pred kratkim so se na pobudo dveh enot 1 kat. na občini odločili še za smse... sicer proti moji volji.. zmešnjava je nastala že na prvi vaji saj se je naprava "obesila" in ni pošiljala sms sporočil nekateri so pa kar čakali nanje v pozivnikih pa niso imeli baterij ali jih niso imeli zraven. in tako je društvo, ki je to vajo organiziralo prispelo na kraj dogodka z vozili predzadnje. oni sicer še vklapljajo sireno ročno in pol se vsi na nekoga zanašajo. eni na pozivnike drugi na sireno tretji na smse.. pol pa nikogar ni. to je pa tudi razlog zakaj pri nas uporabljamo samo pozivnike, ki še niso nikoli zatajili.
fras112
 
Objave: 84
Registriran: 29. november 2009, 15:56

Nazaj

Nazaj na Telekomunikacije

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov