Očala v Poklicnih enotah

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
marko virant

Odgovor Napisal/-a marko virant »

Sej se ne smilm sam seb. Sm povedu pa sm kaj mi je rekla zdravnica. Sm to kar je HEC napisu to je res da če ti da prvi negativno ti drug ne more dat k pozitivno če si slep.
zonty

Odgovor Napisal/-a zonty »

ja jaz mam tud dioptrijo -3,00 sam leče nosim,pa mi na pregledu za IDA ni ugotovila in tudi sam nisem nič rekel,da bi kaj zakompliciral.nimam pod masko pa niti majhnih težav.če bi pa bila intervencija ponoči,ko nimam leč notri in tudi casa za devat noter ni,pac ne bom šel z očali notri.pod vezirjem pa tako ni panike.
Uporabniški avatar
tomazrak
Kraj: Dolič
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tomazrak »

Zonty,
kolker sem jz slišal na tečaju za IDA leče niso najbolj priporočljive pod masko. Se pa dobijo posebne maske z nosilci za stekla za dioptrijo, ki se dajo tudi snet. Tako da mislim da je ta možnost boljša kot pa leče. Koliko pa je to cenovno pa ne vem.
Kar se Janezek nauči to Janez zna!
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ja meni so tudi na tečaju za IDA, rekli da leče ne pridejo v poštev, zaradi nadtlačne maske, ki ti lahko destabilizira lečo v očesu.
zonty

Odgovor Napisal/-a zonty »

ja jaz sem opravil tecaj na Igu in tudi drugace nosim masko in nimam zaenkrat se nobenih tezav.sem pa slisal ja da ni priporocljivo.na tecaju sem nasel pa tudi se enega sotecajnika ki jo enako kot jaz nosil lece :) :)
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ja zdej če nimaš težav z lečami pod masko, potem je to TO!
Lahko samo upaš da se ti ne bo slučajno kdaj kej zalomilo.
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

hec napisal/-a:Ja meni so tudi na tečaju za IDA, rekli da leče ne pridejo v poštev, zaradi nadtlačne maske, ki ti lahko destabilizira lečo v očesu.
A misliš zaradi nadtlaka, ki lahko deformira izbočenost očesnega zrkla? :shock:
Uporabniški avatar
Urosch
Kraj: in the midlle of nothing

Odgovor Napisal/-a Urosch »

Tomaž! Če ti mogoče prihajaš iz poklicne enote je povsem razumljivo, da imaš svojo masko. Žal si marsikatero društvo(med temi društvi smo tudi mi) NE more privoščit za vsakega gasilca svoje maske za IDA. Toliko v vednost.

Sem pa že tudi videl možnost kupit naličnice z dioptrijo, kajti ima jo gasilec iz sosednje zveze. Kaj več pa z njim nisem debatiral o tej naličnici. Kaj ve gdo kaj več o tej možnosti z naličnico?

L.p Uroš
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Rafter, tega nadtlaka na tečaju tudi jaz nisem najbolje razumel. Moja razlaga je, da je možno da se ti leča v očesu zaradi nadtlaka premika, ali bog ne daj tudi izpade. Tako sem jaz razumel inštruktorje. Zdej koliko je to v praksi realno, je druga stvar, sam sem malo skeptičen glede tega?
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

Glede na to, da sam nosim leče že več kot 10let, vam lahko povem, da leča "kar tako ne pade iz očesa", sem nosilec IDA in na zdravniškem pregledu ni nihče nič kompliciral glede leč.

Kontaktna leča "plava" na očesu, vmes je solza, in ni praktično nobene možnosti, da bi kar "ven padla".

Poizkusite dati skupaj 2 kosa stekla, med njima pa dajte vodo, pa da vidim kako jih boste ločili, tako je z lečo in očesom. :wink:
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Odgovori