darko je napisal:Med vzroki nesreč prednjači neprilagojena hitrost.
Pa malo obrnimo zadevo. Kaj narediti s tistimi, ki "cincajo" tam, kjer bi lahko peljali po omejitvah. In ker se nam vedno mudi, naredimo tisto, kar ne bi smeli in bum ....
Avtocesta. Po prehitevalnem pasu pelje tipček 110, po srednjem pasu nekaj prometa, nič strašnega. Seveda se nabere kolona za tipčkom, vozniki "žmrkajo" z lučmi, bližnji hupajo. Tipček pa nič, on pelje svojo vožnjo dalje. Nestrpni ga prehitijo po srednjem pasu, mu pokažejo "mednarodne odnose" in karavana gre dalje.
Priznam, da po AC rad poženem in takšni mi gredo zeeeelloooo na, no, saj veste, tisti organ. Pelji se 130, če koga prehitiš, se potem vključi nazaj na srednji pas. Ali nas niso nakako tako učili. In kje so policisti....govorijo po svojih mobitelih, ali .... že nakaj. Ali pa stojijo v "zasedi" na neki brezvezni cesti za znakom 40.
Pa ne me narobe razumeti. Nisem za divjanje in ne vem kaj še. Samo včasih je hitro ( ne prehitro ) tudi bolj varno.
Čudno - morda, ampak jaz pravim, če bi se vsi peljali po omejitvah oziroma 10 km več, tudi nesreče zaradi hitrosti ne bi bile več tako pogoste. Ne bi bilo toliko potrebe po prehitevanjih.
Primer: zjutraj, zasavska cesta Zagorje-Trbovlje, katera omogoča na vsem odseku 90 km, "teta" pelje 70, na ovinkih še manj. Nabere se kolona in VEDNO se bodo našli vozniki, ki bodo prehitevali. Nasproten promet pa gost in ....nesreča je tu.
Vem, da me bodo sedaj nekateri popljuvali po dolgem in počez, ampak bil sem že na kar nekaj nesrečah in poznam več ali manj vzroke le-teh.
In največkrat je tako, da so vozniki mladi, z starejšimi, ampak hitrimi avtomobili in predvsem so NESTRPNI in vedno se jim mudi.
In že Darko je napisal - NEPRILAGOJENA hitrost.