Jaz sem tudi mentorica mladine že 5 let. No pri nas je pa kar ok s tem. Otroc pridejo peš, s kolesom, ene tud starši pripeljejo. So pa tako itak zainteresirani, da vsi lepo hodijo na vaje, ker tudi drugače veliko damo na mladino, ne sam v času tekmovanj. In so kar navdušeni. Sedaj npr. so bli zelo razočarani, ker je odpadlo tekmovanje, ker smo šli pomagat v Železnike!
Drugače pa....rezerve itak morajo biti, ker je vedno tako, da kakšen manjka na vajah, še posebej če majo kakšne šolske izlete. Letos npr. imamo ravno 2 pionirja premalo, da bi meli 4 pionirske ekipe. In potem smo jih porazdelili v ostale desetine...pa se tudi na vajah menjajo, da se jih vključi notri v ekipo, ampak vsi vedo, da na tekmovanju bo tekmoval tisti ki je boljši....sem jim lepo razložila, da rezerve niso kr nekaj, ampak morajo znati vse, za primer poškodbe, bolezni....Pa tudi sekirajo se ne veliko, če slučajno ne bo kdo tekmoval, pa bo pač "samo rezerva", ker itak vedo, da je zmagala skupina. Tako da imamo pa vsaj navijače zraven
Drugače pa....verjemi, da so povsod problemi z otroci, da se zmislijo pridit in ne. Zadnjič se je pri somentorici v ekipi eden zamislu, da zdaj pa ne bo več hodil, ker pač je najstarejši v ekipi in ne bo s samimi novimi, ki "nič ne znajo" delati. In potem sva se malo na ostro pomenila, malo mu je blo treba razložiit koliko bo on pomemben, ko bo velik gasilec, pa da ravno zato, ker je najstarejši mora biti zgled drugim in jim pomagat, pa jim kaj povedati če ne znajo...no in počasi sva pršla do tega, da se je spravil nazaj v ekipo in zdaj najbolj pridno dela

jah, je treba kdaj kakšno poučno reči, tako da malo razmišjajo!!!! pa seveda...povedati na lep način, brez kričanja, čeprav včasih je kar potrebno povzdignit glas!!!
Držim pesti, da boste imeli čim manj problemov z odsotnostjo!