Poplave v Škofji Loki, Železnikih, Cerkljanskem ...

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Janko, delovni kombinezoni ne spadajo med uniforme, zato so lahko katerekoli barve.
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Janez Tratnik napisal/-a:Naj nam ministrstvo za obrambo kupi toliko kombinezonov koliko jih pripada društvu po kategorizaciji. Kupiti bi bilo nekaj čez 25000 kosov po recimo 50 € za kos. To znaša reci in piši 1,25 mio €. Ena patria stane okoli 1,9 mio. Se pravi, če bi bila ena patria manj bi bili gasilci v Železniki enako oblečeni. Pa še za 3250 pozivnikov bi ostalo.

Sedaj pa hitro k Erjavcu s tem predlogom..
Ja fino, potem pa naj tudi gasilci, hodimo na intervencije z Tamčki, in IMV-jčki. Ne pa z Mređoti, Mani Scaniami...itd. Takih avtov je po Sloveniji mnogo več, kot bo Patrij, kadar koli! Tako se da tudi prišparat :wink:
Normalno je, da vsak zase hoče najboljše in tako je tudi prav! Vojaka ne moreš v iraq poslat v Puchu, tako kot ne moreš gasilca poslat v Železnike v kratkih hlačah!
Uporabniški avatar
_strojnik_
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a _strojnik_ »

V sredo napovedujejo poslabšanje vremena! Upam, da ne bo nič hujšega in bo padal dež v zmernih količinah!

LP
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
Uporabniški avatar
nekky
Kraj: Notranjska - Ivanje selo
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nekky »

CAO!

Se en komentar iz moje strani. V soboto sem bila tudi jaz v Železnikih in moram reči, da se je tisti dan precej naredilo. Vsaj meni je bila razlika precej očitna med našim prihodom in odhodom, da me ne bo kdo preveč "šimfov".

Domačini so zelo prijazni, strežejo te odspredaj in odzadaj, ni slabe volje... skratka vsi so veseli, da smo prišli na pomoč. Pa tudi kar se tiče hrane - sem dobila občutek, da smo več jedli kot delali. Res vsaka čast domačinom!

Pohvalila bi tudi vodjo našega konca (stari center Železnikov), imena se žal ne spomnim, je bil pa res skozi v opreativni obleki s čelado na glavi in nenehno na zvezi ;). Vsaka mu čast, da je zdržal tak tempo. Vsekakor pa je naša ekipa našla odlične sodelavce v PGD Movraž, s katerimi smo postali odličen team in skupaj nadaljevali delo še na drugi lokaciji.

Trenj nisem gledala, je pa padlo par komentarjev glede une bjon šjore tekom dneva. Njenih besed nebi komentirala, vendar jo je narava očitno še premalo "ušlatala" po prstkih!

Da pa ne bodo samo slikce katastrofe in nejnih posledic, prilagam gasilsko sliko našega teama ob zaklučku delovnega dneva. No pa prilagam mojo sliko z lopato v roki, da se razblinijo dvomi une bjontne gospe, da ženske "ne znamo" držat lopate v roki :twisted:

papa
Jerneja
Priponke
Jerneja in lopata ;)
Jerneja in lopata ;)
Ena gasilska: PGD Ivanje selo, PGD  Martinjak in PGD Movraž
Ena gasilska: PGD Ivanje selo, PGD Martinjak in PGD Movraž
Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo!

Walt Disney
Uporabniški avatar
crni
Kraj: Primorska

Odgovor Napisal/-a crni »

Aha nekky.

Potem pa smo se videli. Še smo skupaj na enmu posestvi bli. Vi ste drva tam reševali mi pa pod kozolcem mivko.

A je tako?
Ko gredo drugi ven,gremo mi noter.
Slika
Slika
Matjaž Kavšek

Odgovor Napisal/-a Matjaž Kavšek »

Janez Tratnik napisal/-a:Racovnik in ne Bucovnik Matjaž.

Matjaž Mohorič je fant, ki je vodil sanacijo predela Racovnik. Fant je star 18 let in je zadevo vodil v dani situaciji maximalno dobro. Z njim sem na vezi vsak dan. V soboto sem si z njim ogledal koliko je narejenega. Rečem lahko samo kapo dol. Pravi vodja.
Še vedno se slišiva vsak dan. Baje se nekateri nekaj pritožujejo čez njega. Rečem lahko Matjaž samo naprej delaj tako, kot si dosedaj. Kritike pa bodo vedno.

Za napačno imenovanje kraja se opravičujem.Takih vodij kot je Matjaž pri teh njegovih letih si lahko želi svako pgd.Vsem enotam pa še naprej želim uspešno delo.
Uporabniški avatar
nekky
Kraj: Notranjska - Ivanje selo
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nekky »

crni napisal/-a:Aha nekky.

Potem pa smo se videli. Še smo skupaj na enmu posestvi bli. Vi ste drva tam reševali mi pa pod kozolcem mivko.

A je tako?
Crni bo držalo! To smo bili mi in vi 8). Sam kok je poj lepo zgledalo ku smo zapustli tole domačijo... Na slikci pa je vidno predhodno stanje in poj kok je zlgedalo pod kozolcem po končanem delu in del kjer je odneslo most.

Ampak veš, da mi ni uspelo ujeti iz kej ste bli? Sem govorila z vašima šjoroma, ma tega nism uspela zvedet - a mi poveš, prosim :?:

LP
Jerneja
Priponke
Pogled iz ceste, pred našim prihodom
Pogled iz ceste, pred našim prihodom
kam je izginil drugi del mostu?
kam je izginil drugi del mostu?
Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo!

Walt Disney
mattej

Odgovor Napisal/-a mattej »

Tudi naš vodja je bil Matjaž Bukovnik. In lahko samo potrdium besede predhodnikov fejst dečko. Tudi midva z Matjažem sva ohranila stike za v bodoče.
NA POMOČ! Matej
jdrozg
Kraj: duplek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jdrozg »

Peter vem da delovni kombinezoni ne spadajo med uniforme, mi smo pa uniformirane reševalne sile z imenom in svojo organizacijo, ki ima pravila ter barvo vozil in uniform, kombinezon je emitacija zaščitne obleke in naj bo gasilska.
Poglejte si samo Jernejo in njeno ekipo ali niso lepi in od daleč veš, da to niso neke reševalne ekipe ampak Gasilci z veliko začetnico.
franci1
GE: PGD Šentjernej
Kraj: Šentjernej

Odgovor Napisal/-a franci1 »

flashover napisal/-a:a gdo ve kako je gor s prehrano gasilcev a je kj organizirano al se mormo sami znajt
Če bi prebral malo postov nazaj pa do konca bi videl, da je prehrana organizirana tako, da nihče ne zapusti Železnikov lačen, še zvečer prosijo vse po zvezah, naj pridejo jest, da ne bodo razočarani tisti, ki so pripravljali, ker jim ostane.
Tako je bilo že v četrtek pa verjetno tudi prej in je sedaj. :)
(aha, citiran post je čudežno izginil, verjetno, ker je bilo vprašanje neumestno....)
Uporabniški avatar
gasilec 45
Kraj: MARIBOR

Odgovor Napisal/-a gasilec 45 »

lep pozdrav vsem skupaj.Moram povedat da smo tudi mi bili v okviru gasilske zveze Maribor v soboto v železnikih in da lakote ter žeje nismo trpeli.je pa manjkala kava :) (ni vode)
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

Mene pa zanima kolikokrat sta se pojavila MK in EE v Železnikih med "svojimi" fanti in dekleti? Ker ju nihče ne omenja nič. Mogoče ju je pa le kdo kaj videl.
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Jaz sem videl MK-ja v štabu. Kakšno vlogo je imel pa ne vem. Nisem pa imel občutek, da vodi zadevo.

Si je pa baje po pripovedovanju ogledal center zvez GZLJ. :wink:
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

Marko Novak napisal/-a:Mene pa zanima kolikokrat sta se pojavila MK in EE v Železnikih med "svojimi" fanti in dekleti? Ker ju nihče ne omenja nič. Mogoče ju je pa le kdo kaj videl.
V nedeljo so kolegi iz Škofje Loke skušali MK-ja odpeljati v Davčo. Na poti do tja se je ustavil pri nas. Odprl šipo in vprašal če imamo delo. Ta dan bo za vedno ostal v mojem spominu... :twisted: :twisted: :twisted: :evil:

lp marko =;
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Uporabniški avatar
erno
Kraj: Slovenske Konjice

Odgovor Napisal/-a erno »

Če že kje obstaja prosim zbrišite
Priponke
Spoštovani.doc
EE in MK
(27.5 KiB) Prenešeno 335 krat
LP Erno