100 dni po kongresu ?

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Živimo v pravni in demokratični državi .Mar posameznik ne lahko izraža svojega mneja in svobodno govori ,razmišlja ....Kaj pa poleg raznih pravil pravi ustava.....

v njej je medrugim zapisano
Izhajajoč iz Temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije, ter temeljnih človekovih pravic in svoboščin, temeljne in trajne pravice slovenskega naroda do samoodločbe, in iz zgodovinskega dejstva, da smo Slovenci v večstoletnem boju za narodno osvoboditev izoblikovali svojo narodno samobitnost in uveljavili svojo državnost, sprejema Skupščina Republike Slovenije ustavo Republike Slovenije

39. člen

(svoboda izražanja)

Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.

Vsakdo ima pravico dobiti informacijo javnega značaja, za katero ima v zakonu utemeljen pravni interes, razen v primerih, ki jih določa zakon.
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

Tako je to, če je človek na prepihu :roll: Zdaj sem vrnil napis, ki sem ga bil "primoran" izbrisati 8) in zdaj naj tako ostane :? :wink:

lp DC
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Podpiram idejo o sklicu plenuma. Moti me le to , da v predlogu dnevnega reda ni omenjene operative. Vsi namreč vemo , kar je razvidno tudi iz tega foruma , da bi se dalo veliko storiti na nivoju GZS za izboljšanje operativne sposobnosti enot.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Oskar veliko je premila beseda :lol:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Oskar:

Še marsikatera tema bi bila potrebna temeljite obravnave na plenumu, vendar ne, na izrednem zasedanju plenuma. Analiza obstoječega stanja na področju operative v GZS je izredno zahtevna naloga, ki jo bodo zmogli strokovnjaki oziroma ljudje elana, vizije in ( ne na koncu ) ljudje z veliko dobre volje. Taki bodo pa na tem ( morebitnem ) sklicu v izraziti manjšini :evil: Upam, da se strinjaš :?

lp DC :wink:
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Ja sem moral še enkrat prebrati celi forum.

Glede obstoja foruma je moje mnenje isto kot ga je podal Gregor K., je napisal "
Mislim, da je naš forum naredil v času svojega obstoja na področju izobraževanja gasilcev več, kot pa marsikatera organizacija v svojem mnogo daljšem času. "

Drago za podporo sklica izrednega zasedanja plenuma pa se pridružujem tudi jaz.
Zadnjič spremenil pes, dne 12. Februar 2018, 11:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Jožef L.
Kraj: Rateče - Planica

Odgovor Napisal/-a Jožef L. »

Drago, sem za podporo sklica izrednega zasedanja plenuma.

"Le vkup, le vkup uboga gmajna..................!"
Umetnost, biti drzen in hkrati zelo oprezen, je umetnost uspeha.
(Napoleon)
joso gorc

Odgovor Napisal/-a joso gorc »

JE PA RES UBOGA, TA GMAJNA!
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

Tudi jaz se pridružujem pobudi za sklic izrednega zasedanja plenuma. Upajmo le,da bo res prišlo do tega in da bodo tam res obravnavane stvari,ki se tičejo operativnih enot. Vendar bi bilo verjetno najbolje tokrat z zasedanjem počakati še nekoliko dlje,da bi se uredile nekatere zadeve in opredelila še kakšna vprašanja ali problemi.
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Kakšna vprašanja in katere zadeve? Saj zadeve so takšne, da jih je treba (čimprej) urediti, ne pa čakati... :roll: :wink:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

Ta vprašanja in zadeve so res pomembni,znani in že dostikrat povedani,vendar bi bilo bolje te zadeve in vprašanja bolje opredeliti (brez lukenj) in še pred zasedanjem najti vsaj okvirne rešitve zanje. Probleme vendar poznamo,vendar izredno zasedanje brez okvirne predloge rešitev teh problemov po mojem ne bi prineslo bogve kakšnih sprememb. Datum izrednega zasedanja naj bi torej bil objavljen veliko prej,da bi se našle tudi te rešitve.
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Matjaž Zupan napisal/-a:Ta vprašanja in zadeve so res pomembni,znani in že dostikrat povedani,vendar bi bilo bolje te zadeve in vprašanja bolje opredeliti (brez lukenj) in še pred zasedanjem najti vsaj okvirne rešitve zanje. Probleme vendar poznamo,vendar izredno zasedanje brez okvirne predloge rešitev teh problemov po mojem ne bi prineslo bogve kakšnih sprememb.
Izreden sklic plenuma GZS ima zelo omejen okvir reševanja problemov, še manj pa ima možnosti za iskanje raznih rešitev. V predlogu dnevnega reda, ki sem ga objavil je sicer res več točk, vendar je vsem skupna ena sama "poanta" iz katere bo mogoče dokazati, da si to vosdstvo GZS-ja ne zasluži ( več ) našega zaupanja. Rešiitve pa bodo tako ali tako morali iskati drugi, ki bodo verjetno želeli na razpolago malo več časa kot ga nudi eno zasedanje plenuma 8)
Datum izrednega zasedanja naj bi torej bil objavljen veliko prej,da bi se našle tudi te rešitve
Datum sklica bo v vsakem primeru znan 30 dni pred samim zasedanjem.

lp DC
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Danes je torej dan "A" na IG-u in predsedstvo GZS bo ob 9.30 uri pričelo s svojo (po_Martinovo ) 3. redno sejo. Kakorkoli že, en lep "cyber" pozdrav na IG ( upam, da je rešilec že prispel - "molitev" po Janezu_H :twisted: ) in še glasbena želja za uspešne in konstruktivne zaključke oziroma sklepe - "RAČUNAJTE NA NAS..." :o ( ni sicer slovenska, vendar jo vsi poznajo ) :P

lp DC :twisted:

p.s.: Dan "D" bo še tudi prišel :oops:
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kontakt:

Ups :shock: ( porka gate :evil: ) Nadzorni odbor Gasilske zveze Slovenije vabi mojo malenkost in Milana Dubravca na svojo 2. sejo, ki bo v ponedeljek 17. novembra ob 10. uri ( za naju 0b 12. uri ) v prostorih GZS-ja na Tržaški 221. 8) Ob tem po_vabilu se mi poraja kar nekaj vprašanj, ki jih bom pa ( malo ) pozneje "obelodanil" :twisted:

lp DC
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Drago napisal/-a:Ups :shock: ( porka gate :evil: ) Nadzorni odbor Gasilske zveze Slovenije vabi mojo malenkost in Milana Dubravca na svojo 2. sejo, ki bo v ponedeljek 17. novembra ob 10. uri ( za naju 0b 12. uri ) v prostorih GZS-ja na Tržaški 221. 8) Ob tem po_vabilu se mi poraja kar nekaj vprašanj, ki jih bom pa ( malo ) pozneje "obelodanil" :twisted:

lp DC
Kaj neki se bo izcimilo iz tega?
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Odgovori