hover, se strinjam s tabo da se je treba na vajah čimbolj približat mejnim zmogljivostim hovercrafta, da veš kje si. Ampak to moraš narediti varno. Zdaj te pa vprašam: ali si tudi s svojim avtomobilom/motojem/traktorjem preizkusil končne zmogljivosti? Kje pa?
Mladost je bila res norost, dobro da smo še živi... pravilo številka 1 pri hovercraftih - hovercrafti so nepredvidljivi in lahko smrtno nevarni, ob neizkušenosti pilotov in nepoznavanju meja zmogljivosti in odzivnosti vozila...
Še izziv zate, pa pustiva blejce pri miru. Ali bi bil pripravljen razkazati svojo žabico, opremo vožnjo, na divji reki brez udeležbe blejcev? Kdaj, kje? Lahko gasilci postavimo kraj in datum? pa bo Ali za vožnjo po reki, jezeru, poplavi rabiš posebna dovoljenja ali prideš in "odvoziš svoje"?
Kot član Hovercraft Kluba Slovenije, katerega cilj je popularizacija hovercraftov pri nas, je odgovor da, sicer pa smo tako demonstracijo že imeli za potapljače reševalce, kjer smo jim predstavili potencial, ki ga zmogljivi hovercrafti lahko ponudijo, in jim v okviru kluba omogočili krajši brezplačni tečaj, tako da so hovercraft lahko peljali tudi sami... Članek o njihovi izkušnji lahko preberete v reviji potapljač na povezavi
http://www.spz.si/trgovina/dokumenti/26 ... 4_2029.pdf
ali bi rad dokazal da je tvoj (oz. tvoja 2) hovercrafta najboljša v sloveniji, oh in sploh odlična dobra, super in krasna? Bi zato rad prejel kakšno priznanje oz. odlikovanje?
BUFO je najzmoglivejši hovercraft tipa ''integrated'', razreda do 70 konjev, tako pač je

, kljub temu nikakor ni primeren za reševanje, in ni najzmoglivejši le v sloveniji pač pa na celem svetu

, pa če je komu to všeč ali ne... Oblika žabe pa je stvar okusa, enim je lep enim grd... Odlikovanje pa v sloveniji ne vem kdo lahko podeli, glede na to da ko smo šli na svetovno prvenstvo na ševedsko letos, slovenija še ene zastave ni dala našemu klubu da bi jo v kampu razobesili, tako da smo imeli kar italjansko, ker je pilot BUFOta bil italjan

, italija pa nam je dala tudi priznanje italjanske moto nautične federacije
http://www.fim.fvg.it/associazioni.php, kar za moj okus zadostuje, sicer pa je meni največje priznanje kompliment najboljših prozivajalcev hovercraftov, kar pa sem dobil, tako da ostalih slovenskih '' odlikovanj'' ne potrebujem, kot je tudi priznanje 2 zmagi v dirkah letos in odličen rezultat. Z letošnjega svetovnega prvenstva v dirkah, kjer je BUFO brez predelave za dirke, peljal scat 3/4 dirkalnih hovercraftov (nafriziranih), pa mi je tudi dobra potrditev...
Razumem, da te hovercrafti veselijo, navdušujejo, da si majster hovercraftov, samo ne razumem pa tega zakaj blejcev ne pustiš pri miru.
Iz preprostega razloga... ker govorijo da imajo reševalni hovercraft..., moja trditev je da je njihov craft vse prej kot reševalen in vse prej kot zmogljiv,... tako pač je
Tukaj ni konca in ga nikoli ne bo,
Seveda da bo... ali blejci nehajo govorit da imajo reševalni hovercraft, ker imajo samo slabo zmogljiv rekreativni hovercraft... ali Janez zaklene temo
Verjetno je smisel le v provokaciji, saj drugače pristopiš na drug način in ne s pljuvanjem po drugih.
Pljuvam po stvareh in ne po ljudeh,... po tistih stvareh ki niso to kar bi morale biti, oziroma za kar so bile prodane ...