Razpihovalniki
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Se se. Taki imajo ponavadi pogon na vodni curek.gobi napisal/-a:Mene pa bolj zanima če se da dobit izpihovalc v eksplozisko varni verziji
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Odg: Razpihovalniki
Malo starejša tema, pa vendar.
Sem iskal, pa se ni nihče razpisal o podatku, ki nekako opredeluje moč vpihovanja. [m³/h]
Če se odločamo nabaviti vpihovalec, bo to verjetno zaviselo kako velike zgradbe imamo v okolici. Bolj natančno, za neko enostanovanjsko zgradbo bo verjetno zadostoval vpihovalec z malo manjšo, za proizvodno halo pa tisti z malo večjo kapaciteto vpihovanja. Več se mi pa ne sanja.
Torej, prosil bi, če nekdo, ki ima kaj izkušenj napiše, kako se odločati glede tega podatka.
Aja, na spletu v raznih katalogih najdemo podatek:
-kapaciteta vpihovanja certificirano po AMCA 240 npr. 34.000 m³/h
-kapaciteta vpihovanja max. zračna zmogljivost po injektor principu/turbo prezračevanje npr. 77.000 m³/h
Hvala za vaše izkušnje oz. ugotovitve.
Lp
Sem iskal, pa se ni nihče razpisal o podatku, ki nekako opredeluje moč vpihovanja. [m³/h]
Če se odločamo nabaviti vpihovalec, bo to verjetno zaviselo kako velike zgradbe imamo v okolici. Bolj natančno, za neko enostanovanjsko zgradbo bo verjetno zadostoval vpihovalec z malo manjšo, za proizvodno halo pa tisti z malo večjo kapaciteto vpihovanja. Več se mi pa ne sanja.
Torej, prosil bi, če nekdo, ki ima kaj izkušenj napiše, kako se odločati glede tega podatka.
Aja, na spletu v raznih katalogih najdemo podatek:
-kapaciteta vpihovanja certificirano po AMCA 240 npr. 34.000 m³/h
-kapaciteta vpihovanja max. zračna zmogljivost po injektor principu/turbo prezračevanje npr. 77.000 m³/h
Hvala za vaše izkušnje oz. ugotovitve.
Lp
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.
"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
-
pro
Odg: Razpihovalniki
izpihovalnik v ex izvedbi se da dobiti tudi v električni izvedbi, poglej na stran z pro....si