Zanima me ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Zanima me ...
Vlado P
tisti dve oznaki nič ne pomenita , saj manjka v zgornjem delu tudi plamenica, vsaj tako ej moje znanje, upam da niso izumili kakih novih činov
tisti dve oznaki nič ne pomenita , saj manjka v zgornjem delu tudi plamenica, vsaj tako ej moje znanje, upam da niso izumili kakih novih činov
Divje pleme na JV robu Ljubljane, vas se imenuje Bizovik / Valvasor/
-
apciger
Le pozdrav.
Zanima me s katerim čistilom in kolikšno koncentracijo vlijete v vodo ko čistite IDA maske po intrvenciji? Hvala!
Zanima me s katerim čistilom in kolikšno koncentracijo vlijete v vodo ko čistite IDA maske po intrvenciji? Hvala!
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Sekusept plus, 1,5% 60 minut (če je koncentracija večja, je čas namakanja krajši - je v navodilih za uporabo)apciger napisal/-a:Le pozdrav.
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Ali je lahko VGČ-org.smeri poveljnik ge 3.kategorije (osrednja enota)??
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Sem šele sedaj opazil v debati vprašanje glede povezave med OKC in ReCO.
ReCO ima neposredno zvezo z OKC in le ta omogoča medsebojno obveščanje, usklajevanje informacij kot tudi prevezavo klicev, vendar slednjega policija ne prakticira (baje v skladu z njihovimi navodili) ampak podatke pobere sama in jih nato posreduje dalje. Posledično prihaja do recimo do prijav požarov ala gorečega avtomobila, ki pa je v resnici parkiran pod 20x20 metrov gospodarskim poslopjem. Drug problem je, da je odziv OKC-ja predlog, ga ni ipd.
ReCO klice na OKC dosledno veže, je namreč veliko klicev za pomoč policije, ki pridejo na 112 bodisi zaradi nevednosti ljudi ali tehničnih težav (napačno programirani GSM-i).
Janez - v 90% prijav je aktiviranje enote vsekakor izvedeno v manj kot 20-30 sekundah.
Ponavadi je aktiviranje pozivnikov, klicanje poveljnika ali podpoveljnika ter obveščanje policije (vse troje se izvaja ob vsakem aktiviranju enote v primeru dogodka) izvedeno vse v eni minuti. Tudi če je v ReCO na izmeni en sam izkušen operater.
Izjema so prijave zelo zmedenih oseb ali oseb v močnem šoku, ko ni mogoče ugotoviti niti približne lokacije klicočega (verjeli ali ne - včasih niti regije kaj šele občine ali kraja).
Glede ASK sistema - lepo da gost skrbi za trženje njihovih izdelkov, ampak sistemi služb za zaščito in reševanje niso in ne morejo biti združljivi s komercialnimi sistemi iz večih, na forumu že velikokrat navedenih razlogov.
Kot dopolnilen sistem pa zadeva seveda pride v upoštev in je zelo dobra!
VENDAR - beri konec objave.
Glede na stroške tega načina aktiviranja je to zame tudi samonategovanje s strani enot samih, saj bi za ceno letne uporabe komercialnega sistema lahko kupili kar nekaj pozivnikov za sistem ZARE, ki ni vsemogoč, je pa zelo dober in zanesljiv.
Pri nas smo se odločili za ta korak (pozivniki) in ni nam žal.
Povod za to pri nas je bil, ker bi ob uvedbi kakršnegakoli sistema aktiviranja preko GSM-ov najverjetneje večina operativcev prenehala nositi pozivnike in bi v primeru izpada mobitel omrežja lahko bila kriza s kadrom za posredovanje. Pa prepričevanje ljudi da naj nosijo oboje gor ali dol - tudi jaz verjetno ne bi, pa se od pozivnika nikdar ne ločim.
ReCO ima neposredno zvezo z OKC in le ta omogoča medsebojno obveščanje, usklajevanje informacij kot tudi prevezavo klicev, vendar slednjega policija ne prakticira (baje v skladu z njihovimi navodili) ampak podatke pobere sama in jih nato posreduje dalje. Posledično prihaja do recimo do prijav požarov ala gorečega avtomobila, ki pa je v resnici parkiran pod 20x20 metrov gospodarskim poslopjem. Drug problem je, da je odziv OKC-ja predlog, ga ni ipd.
ReCO klice na OKC dosledno veže, je namreč veliko klicev za pomoč policije, ki pridejo na 112 bodisi zaradi nevednosti ljudi ali tehničnih težav (napačno programirani GSM-i).
Janez - v 90% prijav je aktiviranje enote vsekakor izvedeno v manj kot 20-30 sekundah.
Izjema so prijave zelo zmedenih oseb ali oseb v močnem šoku, ko ni mogoče ugotoviti niti približne lokacije klicočega (verjeli ali ne - včasih niti regije kaj šele občine ali kraja).
Glede ASK sistema - lepo da gost skrbi za trženje njihovih izdelkov, ampak sistemi služb za zaščito in reševanje niso in ne morejo biti združljivi s komercialnimi sistemi iz večih, na forumu že velikokrat navedenih razlogov.
Kot dopolnilen sistem pa zadeva seveda pride v upoštev in je zelo dobra!
Glede na stroške tega načina aktiviranja je to zame tudi samonategovanje s strani enot samih, saj bi za ceno letne uporabe komercialnega sistema lahko kupili kar nekaj pozivnikov za sistem ZARE, ki ni vsemogoč, je pa zelo dober in zanesljiv.
Pri nas smo se odločili za ta korak (pozivniki) in ni nam žal.
Povod za to pri nas je bil, ker bi ob uvedbi kakršnegakoli sistema aktiviranja preko GSM-ov najverjetneje večina operativcev prenehala nositi pozivnike in bi v primeru izpada mobitel omrežja lahko bila kriza s kadrom za posredovanje. Pa prepričevanje ljudi da naj nosijo oboje gor ali dol - tudi jaz verjetno ne bi, pa se od pozivnika nikdar ne ločim.
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Končno sem dočakal odgovor, čeprav sem to vprašanje postavil že na tiskovni konferenci, pa še sedaj nisem siguren če ste me prav razumeli.Gregor K. napisal/-a:
Sprašujem o neodvisni telefonski povezavi. Ko pride klic na 112 in je namenjen 113 vi samo prevežete, kar je edino prav , ampak to ni to kar sprašujem.
primer:
Ali imaš slušalko, ki jo dvigneš in se ti javi OKC in lahko rečeš: "Kje hodijo vaši tak dolgo, gasilci so že tečni ker vas ni "
Glede tega, da sprejmejo na OKC klice, ki so namenjeni gasilcem in reševalcem pa je problem izgube časa. Zakaj se to ne uredi, pa mislim da je krivda na obeh ministerstvih. Ni prave volje, ali pa imajo premale plače.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
No te povezave ni. Linija z njimi je sicer cb, ampak gremo recimo v čakalno vrsto z vsemi drugimi klici, ki pač tisti trenutek pridejo k njim. Ta povezava je mislim da nekoč bila, pa so pocvikali žice.
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
- Mateja
- HazMat Team
- Kraj: Topole in Gornji Logatec
- Kontakt:
... ali ima kdo od članov foruma knjigo Službeni red in vadbeni predpisi za kranjska zavezna gasilna društva , ki jo je napisal Albin Ahčin, izdala pa jo je leta 1894 Kranjska deželna zaveza gasilnih društev.
Iščem jo zaradi terminologije, imajo jo sicer v Nuku, ampak je samo za čitalnico, preslikala bi jo z digitalnim fotoaparatom.
Hvala za pomoč!
Mateja
Iščem jo zaradi terminologije, imajo jo sicer v Nuku, ampak je samo za čitalnico, preslikala bi jo z digitalnim fotoaparatom.
Hvala za pomoč!
Mateja
Znanost se ni začela z nami.
- Mateja
- HazMat Team
- Kraj: Topole in Gornji Logatec
- Kontakt:
... ali kdo pozna Josipa Ribičiča Usodna igra, izšla je 1956 pri Gasilski zvezi LRS. Jo ima kdo v društvu?
Znanost se ni začela z nami.
Mateja, povprašaj tov. Škrbinca iz Vižmarij.
Ali pripada čin pripravnik članu, ki ima opravljen tečaj za gasilca in je star med 16. in 18. let?
Ali pripada čin pripravnik članu, ki še nima opravljenega tečaja za gasilca in je star med 16. in 18. let?
Ali pripada čin pripravnik članu, ki ima opravljen tečaj za gasilca in je star nad 18. let ter se uvaja v operativo?
Ali pripada čin pripravnik članu, ki še nima opravljenega tečaja za gasilca in je star nad 18. let ter se uvaja v operativo ?
Prosim utemeljite vse odgovore.
LP
Ali pripada čin pripravnik članu, ki še nima opravljenega tečaja za gasilca in je star med 16. in 18. let?
Ali pripada čin pripravnik članu, ki ima opravljen tečaj za gasilca in je star nad 18. let ter se uvaja v operativo?
Ali pripada čin pripravnik članu, ki še nima opravljenega tečaja za gasilca in je star nad 18. let ter se uvaja v operativo ?
LP
Sam da vode ne zmanka!
sixkiller napisal/-a:Ali pripada čin pripravnik članu, ki ima opravljen tečaj za gasilca in je star med 16. in 18. let?
LP
Pripravnik si z opravljenim osnovnim tečajem za gasilca, to je nekako od 16-18. leta. oziroma dokler ne narediš nadaljevalnega tečaja za gasilca, kar lahko opravljaš ko dopolniš 18 let.
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj