Poligon v Zlatoličju

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Poligon v Zlatoličju

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Včeraj je v Zlatoličju (GZ Starše) potekalo mariborsko regijsko srečanje starejših gasilcev in gasilk. Gostitel PGD Zlatoličje se srečanje pripravilo na novem vadbenem poligonu.
Res lepa zadeva. Malo katero PGD v Sloveniji ima takšne pogoje za vadbo, prireditve in tekmovanja. Čestitam jim , posebej še veteranom ki so vložili največ dela v objekt.
Jutru bo tukaj proslava ob 60 letnici PGD Zlatoličje. Vse čestitke za obletnico.
Priponke
Copy of IMG_4576.jpg
Copy of IMG_4560.jpg
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Tomas G.

Odg: Poligon v Zlatoličju

Odgovor Napisal/-a Tomas G. »

Vadbeni poligon za prirejanje veselic?

Kaki POLIGON, če je samo travnik :D
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

za vse objekte velja isto: nekoč so bili samo travnik ! :wink:
robertoo

Odgovor Napisal/-a robertoo »

Tomas G.

glede na to,da si se pošalil glede travnika ti oprostim :D
no,pa da malo predstavim ta naš "poligon".Tak iz glave,koliko se ob tej uri spomnim :D
Nahaja se ob HE Zlatoličje.V bistvu je bila to vaga ter deponija za peso.Ob njej je gledano na prvi sliki,desno deponija naplavin HE(za šotorom desno).Za šotorom,se vidi naš nov "gasilski brlog" za koriščenje tekmovanj,ter raznih takšnih in drugačnih srečanj.Ima sanitarije,kuhinjo,vodo,elektriko.Zadaj za brlogom je veliko travnato parkirišče.Tukaj je bil prej gozd(katerega smo kot mulci radi za prvi maj požigali :twisted: ).Tukaj se je navozilo kr dosti zemlje,da je koliko toliko na oko ravno :D
Na samem mestu je tud hidrant za potrebe vaj ali tekmovanj.Ves poligon pa je obdan z raznimi drevesi.
Kjer je zdaj tekmovalni del je bilo prej grmičevje.
V njega je bilo vloženih ogromno ur.
Dne 3.7.2010 je bila slavnostna predaja poligona.Obiskala nas je tudi ministrica za obrambo Gos. Ljubica Jelušič.
No,dne 28.8.2010 smo pa imeli še tisto pravo predajo.Namreč 1. memorial za Ivana Fureka.Vsem tekmovalcem se zahvaljujem za sodelovanje,ter vas vabim še naprej.Vsi ste dobrodošli.
No,morem še napisat besedo za našega predsednika društva,kater je vložil največ truda od vseh nas.
Oskar,vas pa morem pohvalit,da ste omenili naš poligon.
Torej,če še koga kaj zanima naj vpraša.Bom se potrudo pa odgovoro.
To bi bili na kratko skoraj vsi pomembnejši podatki.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Vem kaj je hotel s svojim stavkom povedat Tomas G. Delno se strinjam z njim. Tale vaš "gasilski center" bo ta pravi šele takrat, ko boste poleg prireditev in tekmovanj, na njem tudi vadili "operativno gasilstvo"
Torej, vaje z opremo in tehniko, taktične vaje, gašenje, kondicija itd. Seveda bo za to potreben še kak pripomoček, objekt, ovira itd..
Marsikatero društvo namreč nima okrog gasilskega doma niti meter prostora za "pametne" vaje. Vi sedaj to imate in poskušajte to izkoristit tudi za to za kar smo ustanovljeni, za gašenje , reševanje. Razmišljam pač bolj skozi ročnik, kot mi je nekoč dejal naš vrhovni poveljnik Klarič. :D
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Oskar napisal/-a:č bolj skozi ročnik, kot mi je nekoč dejal naš vrhovni poveljnik Klarič. :D
On je pa taprvi, ki gleda skozi "ročnik" :lol: :lol:
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Zbiljc napisal/-a:
Oskar napisal/-a:č bolj skozi ročnik, kot mi je nekoč dejal naš vrhovni poveljnik Klarič. :D
On je pa taprvi, ki gleda skozi "ročnik" :lol: :lol:
Da ne bo kaj narobe razumljeno naj pojasnim mojo izjavo. Nekoč sem predaval na Severno primorskem in tam je imel svoje predavanje tudi Matjaž Klarič. Pri projekciji nekih slik kjer je bila prikazana dejavnost slovenskega gasilstva je bilo tudi nekaj starih muzejskih gasilskih vozil in podobnega. Takrat je Matjaž dejal nekako takole: "Tudi to je del slovenskega gasilstva itd.....in ga je treba gledat tudi iz te plati in ne samo skozi ročnik kot to počnejo nekateri ....

Približno tako nekako je to bilo. Seveda mi je bilo takoj jasno da misli na nas " operativne nergače" na tem forumu !
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Oskar napisal/-a:na nas " operativne nergače" na tem forumu !
Razloženo, kot sem si mislil :) Sicer pa se tako zaničuje ta forum, ampak preberejo ga pa še vedno vsega :lol: Pa naj berejo, samo zadeve se ne spreminjajo #-o :roll: :cry:
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Odgovori