nadgradnja vozila
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
nadgradnja vozila
Živijo!
Kakšne imate kaj izkušnje s podjetjem SVIT - ZOLAR? V čem je poanta, da pride nadgradnja dosti ceneje kot pri nekaterih ostalih?
lp
Kakšne imate kaj izkušnje s podjetjem SVIT - ZOLAR? V čem je poanta, da pride nadgradnja dosti ceneje kot pri nekaterih ostalih?
lp
Re: nadgradnja vozila
Prva zadeva je v tem, da Svit dela ogrodje nadgradnje iz pohištvene pločevine-železa.Pri ostalih nadgraditeljih pa večina uporabljajo aluminij. Nam je sicer naredu prikolico - priklopnik z MB, pa je super narejena. Za avte pa nevem. Pejte h njemu pogledat.
Odg: nadgradnja vozila
Na lastne oči izdelka še nisem videl, mi je pa povedal en gasilec, da ko so pripeljali avto od Zolarja, da toliko silikona še ni videl.
Nam je obnavljal vozilo in lahko rečem da smo bili kar zadovoljni. Res da izdelava ni ravno vrhunska in da se najdejo napake, vendar pa so proizvajalci, ki se imajo za zelo dobre pa naredijo marsikaj na Svitovem nivoju ali pa slabše. Mi v vseh letih uporabe vozila po njegovi obnovi in predelavi nismo imeli niti najmanjšega problema. Upam, da bomo to lahko rekli po par letih uporabe novega vozila.
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
drugače zasnova nadgradnje je dobra,mi je bla zelo všeč. Samo način izdelave in uporabljeni materiali pa niso ravno najboljši. To moreš par nadgradenj pogledat, da pol lahk primerjaš.
Silikona je res preveč. Nadgradnja je na nekaterih delih neizkoriščena, zadnja lestev fiksna, res pa je da ima plamenčke ki jih drugi nimajo 
Gasilci, bratje, vedno in povsod!!!
-
gasilec84
- GE: Apače na Dr.polju
- Kraj: Apače na Dravskem polju
Nadgraditelja poznam, saj je njegova delavnica v sosednji občini. Za nas je izdelal vozilo GVV-1 in smo zaenkrat z njim zadovoljni (manjše težave so bile z visokotlačno črpalko, ostalo deluje brezhibno). Res je, da nadgradnja ni narejena na najvišjem tehnološkem nivoju, ampak temu ustrezna je tudi cena.
Kolikor spremljam nadgraditelja mu najbolj ležijo vozila GVV-1, GVM mogoče še kakšna prikolica za MB in pa seveda obnova strarejših vozil TAM 130, TAM 190 in podobna. Za izdelavo novega GVC 16/25 pa se jaz osebno ne bi odločil za njega, ker trg ponuja bolj dovršene rešitve in večjo prilagodljivost kupcu. Takšna vozila se kupujejo za 20-30 let in temu ustrezno bi morala biti tudi kvaliteta.
Drugače pa ima nadgraditelj v svojem programu izdelavo vseh nadgradenj: GVM, GVV-1, GVV-2, GVC 16-15, GVC 16-25, GVC 24-50, GVGP, PV-1 in prikolice za MB.
Kolikor spremljam nadgraditelja mu najbolj ležijo vozila GVV-1, GVM mogoče še kakšna prikolica za MB in pa seveda obnova strarejših vozil TAM 130, TAM 190 in podobna. Za izdelavo novega GVC 16/25 pa se jaz osebno ne bi odločil za njega, ker trg ponuja bolj dovršene rešitve in večjo prilagodljivost kupcu. Takšna vozila se kupujejo za 20-30 let in temu ustrezno bi morala biti tudi kvaliteta.
Drugače pa ima nadgraditelj v svojem programu izdelavo vseh nadgradenj: GVM, GVV-1, GVV-2, GVC 16-15, GVC 16-25, GVC 24-50, GVGP, PV-1 in prikolice za MB.
Odg: Re: nadgradnja vozila
Se popolnoma strinjam. Naša prikolica je super. Počasi se bojo pa tudi naučili delat bolj tehnično dovršene GVC-je.gasilec84 napisal/-a: Kolikor spremljam nadgraditelja mu najbolj ležijo vozila GVV-1, GVM mogoče še kakšna prikolica za MB in pa seveda obnova strarejših vozil TAM 130, TAM 190 in podobna. Za izdelavo novega GVC 16/25 pa se jaz osebno ne bi odločil za njega, ker trg ponuja bolj dovršene rešitve in večjo prilagodljivost kupcu. Takšna vozila se kupujejo za 20-30 let in temu ustrezno bi morala biti tudi kvaliteta..
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
Jaz sem malo gledal njegove avte na sejmu SOBRA lansko leto v Gornji Radgoni.
Moje mnenje je, da je kvaliteta enaka ceni ( nizka ). Silikona je res OGROMNO, ostri robovi na profilih, nelično pobarvano ( barvano preko čez silikon - posledično se barva lušči...).
Gledal pa sem GVC 16/25, ki so ga imeli razstavljenega. Je pa res, da je cenovno ugodnejši od ostalih ponudnikov. Mislim, pa da se pri avtomobilih, kot so GVC-ji, ne sme gledati samo na ceno, ampak predvsem na kvaliteto izdelave. Konec koncev v Sloveniji teramo avte od 20 do 30 let.
to je samo moje mnenje...
Moje mnenje je, da je kvaliteta enaka ceni ( nizka ). Silikona je res OGROMNO, ostri robovi na profilih, nelično pobarvano ( barvano preko čez silikon - posledično se barva lušči...).
Gledal pa sem GVC 16/25, ki so ga imeli razstavljenega. Je pa res, da je cenovno ugodnejši od ostalih ponudnikov. Mislim, pa da se pri avtomobilih, kot so GVC-ji, ne sme gledati samo na ceno, ampak predvsem na kvaliteto izdelave. Konec koncev v Sloveniji teramo avte od 20 do 30 let.
to je samo moje mnenje...
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
V društvu imamo GVV-1 z njegovo nadgradnjo in nismo preveč zadovoljni z njim. Tako kot so že nekatrei povedali res ne uporablja najbolših materialov in preveč selikona. Za nekatere tehnične probleme pa tudi uporablja čudne reštitve, ki si jih sam kot študent strojništva nebi upal privoščiti (tak primer sem opazil pri sistemu za odpiranje naslonjala klopi, kjer so zadaj nameščeni dihalci, od ročice je zajla do sistema za odpiranje speljana kar preko matice). Naše vozilo je bilo izdelano leta 2002 mogoče se je od takrat v firmi že kaj spremenilo.
-
RomanB
- GE: PGD Repnje-Dobruša
- Kraj: Vodice
- Kontakt:
Nam je delal nadgradnjo za GVV-1. Podvozje smo kupili in ga pustili pri njemu nekaj časa. Smo rekli, da naj počaka z delom, da zagotovimo denar. On je začel na svoje delati, ker menda ni imel prostora... V glavnem ko je šlo proti koncu smo pogledali kakšna je nadgradnja in smo bli šokirani. Nadgradnjo smo dali dol ter mu pustili mislim da jurja ali jurja in pol, ter šli k GNVju, kjer smo sicer tudi imeli precej težav ampak s črpalko. Nadgradnja je bila lično narejena.
p.s.: To je bilo leta 2008.
p.s.: To je bilo leta 2008.
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Malo denarja, malo muzike. To je vodilo. Svit res da je eden najcenejših, če ne celo najcenejši nadgraditelj gasilskih vozil v Sloveniji in temu primerna je tudi kvaliteta nadgradenj. Pač za vsak žep nekaj. Bi se pa strinjal s predhodnikom, da največ izdeluje GVV-1. Pač ta vozila so za GE 1¸. kategorije, vsi pa vemo da v večini teh enot ni denarja v izobilju (da ne bo kdo razumel kot žaljivko, ker se najde tudi kaka GE 1.kat. ki prekaša 3.kateg. po opremi), zato se večinoma odločajo za najcenejše in najhitrejše poti do do vozila. Jaz osebno ne bi nadgrajeval motornih vozil pri njem, kvečjemu kak PMB ali kak drug priklopnik, ki ne zahteva nekih prevelikih predelav. Nekje sem že slišal nemški ali avstrijski pregovor: "Nisem tako bogat, da bi kupoval tako poceni!"

"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Ima kdo kakšne konkretne slike predelav? Razen tistih na njegovi strani? Mogoče kšna novejša predelava 2010? Malo mi je tudi čudno da se reflektorje dviguje ročno :S
Odg: Re: nadgradnja vozila
na GVV-1?Nič neobičajnega....iSmejko napisal/-a:Ima kdo kakšne konkretne slike predelav? Razen tistih na njegovi strani? Mogoče kšna novejša predelava 2010? Malo mi je tudi čudno da se reflektorje dviguje ročno :S
GVV-1 ja,...
Očitno bo res potrebno jit pogledat. Kašne daje pa VT črpalke notr?
Očitno bo res potrebno jit pogledat. Kašne daje pa VT črpalke notr?