5. strokovni dnevi Borisa Stevanoviča

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Re: 5. strokovni dnevi Borisa Stevanoviča

Odgovor Napisal/-a Peter »

Polno.
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odg: 5. strokovni dnevi Borisa Stevanoviča

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Evo strokovni dnevi v spomin na Borisa Stevanoviča so za nami.
Zbralo se nas je rekordno število, okoli 270!
Kako se vam je zdelo?
Kakšni predlogi za v bodoče?
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Nimam pripomb. Zaradi mene lahko ostane tudi drugo leto v tej obliki. Morda bi tudi v nedeljo dopoldan dodal še kakšno predavanje ali delavnico v mali učilnici.
Najbolj sem pa vesel čina, ki sem ga dobil: Višji gasilec na nižji ravnini !! =D>

Tudi mene zanima predvsem mnenje tistih, ki ste bili letos prvič. Ali ste pričakovali več ali morda manj ?
Naj ogenj naše sveče nikoli ne ugasne !
Priponke
rogla - balant - hočevar.jpg
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Mateja
HazMat Team
Kraj: Topole in Gornji Logatec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mateja »

Ja, zanimivo je bilo - Oskar, tvoja sličica pa kaže, da bi morala jaz nujno imeti delavnico ...
Znanost se ni začela z nami.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Mateja napisal/-a:Ja, zanimivo je bilo - Oskar, tvoja sličica pa kaže, da bi morala jaz nujno imeti delavnico ...
Kako bogat in raznolik je naš jezik se je pokazalo pri moji napaki, ki se mi je pripetila pri opisu MAČEK V STUDENCU. Slovar slovenskega knjižnjega jezika namreč pravi:
studenec -nca m (e) 1. manjši izvir vode: zaradi suše je studenec usahnil; bister, hladen studenec; žuborenje studenca; misel, čista kot studenec * geogr. arteški studenec ki pod pritiskom privre na dan izpod neprepustnih plasti; presihajoči studenec ki v določenih časovnih presledkih izvira in presiha // vodni tok tega izvira: postrvi iz studenca; prala je na studencu; pren., knjiž. njegova poezija je poživljajoči studenec

VODNJAK je bolj primerna beseda. Ampak na Štajerskem pravimo vodnjaku tudi studenec. In ko je Gorenjc začel risat neki potok in notri mačko je stvar postala smešna. Rekel sem mu na uho: " Pa kaj ga serješ, kaj ne veš kaj je studenec ? Nariši luknjo- vodnjak vendar ! " In on, ves zmeden je narisal neko posodo pod mačko. Tedaj reševalci pomtonime izstrelijo: " Kotlovina " :D

Pa še to. Aleš Jug je v svojem predavanju uporabljal lepe slovenske izraze za vse angleško ameriške "over in faier flasche itd.... :D Bravo Aleš
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Re: 5. strokovni dnevi Borisa Stevanoviča

Odgovor Napisal/-a Peter »

Na spodnjem naslovu lahko izpolnite anketo o petih Stevčijevih dnevih
http://www.gasilci.org/modules/formulai ... .php?id=19
Gost_1

Odgovor Napisal/-a Gost_1 »

Živjo,

seminar super samo dve pripombi z moje strani :

1. Gorenje sveče - žal zame ( ! ) premalo novega oz. zanimivega, saj sem se o zadevi v mojem življnju srečal že 2 x - srednja šola ( predavanje pri fiziki - pa ne me vprašat ker letnik, ker se ne spomnim), drugič pa verjeli ali ne na osnovnem tečaju za gasilca - sestava sveče in plamena in osnove procesov pri gorenju le te.

2. predavanje pri interveniciji BLEVE - nastop oz. prezentacija predavatelja - občutek sem imel, da je to delal prvič ( informacije podane-prebrane samo iz slidov, malo nejasnosti pri določenih dogodkih ) - ne dvomim o njegovem zanju in sposobnostih kot gasilcu ampak mogoče bi drugič bilo potrebno izkušnje kot predavatelj nabirati oz. začetih pri manjših skupinah slušalce ( da se lažje zgubi vsa trema) predno se nastopi pred bolj "zahtevnimi" slušatelji.

Drugače pohvale organizatorjem in predavateljem ter ""GOGO" plesalki iz diskota :wink: .

lp Borut
Radovljica27
GE: Radovljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Radovljica27 »

Kar se spomnim je bilo v redu :D
Za drugo leto bi pa bilo dobro zraven teh listkov z imenom in priimkom dobro še kakšne letnice rojstev napisat ker eni sem rekel, da se mi zdi stara med 30 in 35 let pa sva zaključila večerno debato.
Pa urnik bi mogel vsak dobit za zraven.

Pa prodajalci gasilske opreme so hoteli na nas zaslužit. Bi lahko dali kakšne krepke popuste 250 gasilcev na kupu iz cele slovenije je zlata jama za njih.

Disko :lol:
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Gost 1, dal si zanimivo primerjavo. Nekdo je pač sposoben o majhni sveči govoriti 2 uri, spet drug pa o več tonah parafina samo 20 minut ! :D
Bistvo je, da smo aktualni. Poskušamo pač operativcem predstavit najbolj zanimive intervencije. Ker pač vsi nismo idealni predavatelji, imamo pripomočke in to pover point je.
Odgovori