Požar Maribor - center mesta
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: Požar Maribor - center mesta
Kr en!
V Sloveniji se že dobijo-kupijo C42,H in D cevi z primernimi univerzalnimi ročniki.
v Sloveniji je že mogoče kupiti trojake CDCD, CHDH,....
V Sloveniji imajo nekatera novejša vozila že vgrajene oz dograjene CAFS sisteme za gašenje.
V Sloveniji že več desetletij uporabljamo različna penila in dodatke za gašenje.
V Sloveniji spremljamo dogajanje v gasilstvu po internetu in tudi kontaktiramo neposredno osebno s tovariši.
V Sloveniji so gasilci dobro usposobljeni, sploh odkar deluje gasilska šola na Igu.
Seveda pa imamo v Sloveniji tudi mnogo gasilcev, ki mislijo da so se gasilstvo začne na A sesalni cevi rozike in konča na C cevi ter kombiniranemu ročniku. Zanimivo da v Berlinu, Rijeki,.. uporabljajo za gašenje stanovanj v stolpnicah tudi malo drugačno opremo.
Pa lep "prešeren" dan ........Darko
V Sloveniji se že dobijo-kupijo C42,H in D cevi z primernimi univerzalnimi ročniki.
v Sloveniji je že mogoče kupiti trojake CDCD, CHDH,....
V Sloveniji imajo nekatera novejša vozila že vgrajene oz dograjene CAFS sisteme za gašenje.
V Sloveniji že več desetletij uporabljamo različna penila in dodatke za gašenje.
V Sloveniji spremljamo dogajanje v gasilstvu po internetu in tudi kontaktiramo neposredno osebno s tovariši.
V Sloveniji so gasilci dobro usposobljeni, sploh odkar deluje gasilska šola na Igu.
Seveda pa imamo v Sloveniji tudi mnogo gasilcev, ki mislijo da so se gasilstvo začne na A sesalni cevi rozike in konča na C cevi ter kombiniranemu ročniku. Zanimivo da v Berlinu, Rijeki,.. uporabljajo za gašenje stanovanj v stolpnicah tudi malo drugačno opremo.
Pa lep "prešeren" dan ........Darko
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Ko bo narejana analiza intervencije bo verjetno napisanega še kaj več, zato malo ustavimo konje.
Pa veseli december vam želim !
Pa veseli december vam želim !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
sem vesel !Pero napisal/-a:
...... potem je to moj zadnja objava v tej temi, pa se kregajte naprej kakor želite...
lp
sva že dvaOskar napisal/-a:sem vesel !Pero napisal/-a:
...... potem je to moj zadnja objava v tej temi, pa se kregajte naprej kakor želite...
lp![]()
di-du-di-du
- scorpz
- GE: Slovenske Konjice
- Kraj: Slovenske Konjice
- Kontakt:
Evo se vidi odraz določenih oseb. Pogledamo prvih nekaj odgovorov na možno "provokacijo" perota predvsem iz strani "gostov" je že nekaj jasno, da enostavno tudi interno ne more vse štimati če dobiš takšno kajlo nazaj od nekih veleumov kot sta "kr en" in "ggg". Ne podpiram nobene vrste podpihovanja ali provokacije vendar sledeč po začetnih izjavah in prebrani temi sklepam, da sta v nekakšni povezavi s posredovalci na kraju intervencije in posledično, če sta izurjena kot poklicna gasilca in ustrezno strokovno usposobljena za svoj kader potem bi se pričakoval normalen odgovor iz vaših strani ne glede na to kako te kakršenkoli laik skuša provocirati se bi lahko odzval 100% drugače če predstavljaš izobražen kader. Zadnja 2 posta pred mano sta samo "spam & nabijanje števila postov".
Mene zanima če obstajajo slike kako je znotraj to gorelo? Kako fejst je ožgano?
Mene zanima če obstajajo slike kako je znotraj to gorelo? Kako fejst je ožgano?
Ne igraj se z ognjem,
če nočeš, da se on igra s teboj.
Mene zanimajo notranji napadi in sicer:ali so napadalci iz PGD-jev, po predhodnem seznanjanju s situacijo s strani poklicnih kolegov, delovali v prostorih samostojno ali v spremstvu poklicnega kolega/kolegov?
di-du-di-du
Sodelovanje med PGD in poklicnimi je bilo na visokem nivoju, saj so si PGD zaslužili oceno odlično. Notranji napadi pa so delovali skupaj torej: dva dva, ali dva PGD en poklicni, pa tudi sami so delovali.
upam da je odgovor zadosten.
LP
upam da je odgovor zadosten.
LP
-
opazovalec od blizu
Požar Maribor - center mesta
Nisem gasilec in vem, da kdo dela tudi greši?!?!
Napake so vedno možne tudi pri zdravnikih, mehanikih...........pri gasilcih pa malo dlje gori.
Zelo mi je všeč izjava: "le čevlje sodi naj kopitar" in bi ob tej priložnosti opomnil super usposoblejna gasilca iz Slov. Konjic naj malo pometeta pod svojim pragom, kaj vi vse delate tak sami veste.
Ob vsakem vašem izvozu zganjate tako paniko, kot da bi bilo konec sveta...................čez 10 min pa na radiu: golel zabojnih za smeti, 20 m suhe trave.....malo poglej slike, ki jih objavljate......................pa malo se spomni na mizarsko delavnico od vstopom v našel lepo mesto.
Napake so vedno možne tudi pri zdravnikih, mehanikih...........pri gasilcih pa malo dlje gori.
Zelo mi je všeč izjava: "le čevlje sodi naj kopitar" in bi ob tej priložnosti opomnil super usposoblejna gasilca iz Slov. Konjic naj malo pometeta pod svojim pragom, kaj vi vse delate tak sami veste.
Ob vsakem vašem izvozu zganjate tako paniko, kot da bi bilo konec sveta...................čez 10 min pa na radiu: golel zabojnih za smeti, 20 m suhe trave.....malo poglej slike, ki jih objavljate......................pa malo se spomni na mizarsko delavnico od vstopom v našel lepo mesto.
dal bi pripombo samo glede "panike" ob izvozu, mogoče tako izgleda ali pa je res, vendar je dostikrat odvisen izvoz glede na klic nekoga, namreč mnogokrat osebe, ki kličejo naredijo paniko in podajo napačne podatke, nenamerno ali pač namerno, o nesreči in/ali dogodku.če dobiš poziv za izvoz na požar stanovanjskega objekta izvoziš bolj dinamično, bi jaz temu rekel, prideš na kraj pa gori kontejner za hišoopazovalec od blizu napisal/-a:Nisem gasilec in vem, da kdo dela tudi greši?!?!
di-du-di-du
- scorpz
- GE: Slovenske Konjice
- Kraj: Slovenske Konjice
- Kontakt:
Točno tako gubina. Je bilo že javljeno, da gori vozilo na koncu pa težka prometna nesreča s smrtnim izidom ali pa javljeno, da gori dračje ob vožnji do samega kraja pa znan požar vsem, ki je bil lesenih zabojnikov. Mi imamo vse urejeno in forum je za debato.
Sem registriran z namenom ker nisem škodoželjen in ne skrivam identitete tako kot vsi gosti. Resnica boli očitno.
Sem registriran z namenom ker nisem škodoželjen in ne skrivam identitete tako kot vsi gosti. Resnica boli očitno.
Ne igraj se z ognjem,
Re: Požar Maribor - center mesta
Veš kaj pravi Oskar- držite se teme...Ne blebečite o dugih požarih. Moje mnenje
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Ob 7.52 je v Ulici Vita Kraigherja v Mariboru zagorela lesena konstrukcija med nadstropji poslovno-stanovanjskega objekta. Požar se je po leseni konstrukciji razširil na stene in ostrešje, zato so iz stavbe evakuirali stanovalce in zaradi dima tudi stanovalce sosednje stavbe. Požar so pogasili gasilci JZZPR Maribor, PGD Maribor-mesto, PGD Studenci, PDG Kamnica, PGD Pobrežje in PGD Pekre.
Dodajam bilten, da boste videli katere prostovoljne enote so sodelovale.
Dodajam bilten, da boste videli katere prostovoljne enote so sodelovale.
Re: Požar Maribor - center mesta
Nekaj me zanima, kako to da je sodelovalo Pgd Pekre ali ni bližje enota Pgd Radvanje?
Lp
Sašo
Lp
Sašo
- Gasilko_112
- Kraj: MB
sašo123, po mojem premišljevanju je tudi men bilo prvo malo čudno, a potem, ko sem dobro premislil sem se spomni, da ima PGD Radvanje ALK, torej je bila edina enota, ki je v tem primeru pokrivala "cel" Maribor, če bi še kje bil kakšen vzporeden požar.
(ALK imajo PGD Maribor - mesto, PGD Radvanje in PGE Maribor)
(ALK imajo PGD Maribor - mesto, PGD Radvanje in PGE Maribor)
Lp. T
- nepismen za ta forum
- Kraj: Maribor
Pero, Pero, Pero...
Glej dosegel si svoj na mamen, to obvladaš. Gasilerijo pa malo manj.
Da si upal napisat da je bil požar v začetni fazi!?! No bolj v razviti fazi san ni začelo goreti 150m2 na enkrat ( razen ).
Upam da ti bom jaz normalo razložil: Ko pridejo gasilci to ni tako kakor, da pritisneš na gumb in se ugasne. Ta požar je bilo bolj iskanje požara kakor pa samo klasično kakor so te naučili. Če si ti to pripravljen komentirat ta požar in potek gašenja, pa ob tvoji bistroumnosti, se nisi vprašal kako in kaj je bila prijava.!?!?
Če pa me spomin ne vara pa je to 2.faza oz stopnja požara ( opažnje in alarmiranje ). Ti pa kar komentiraš samo gašenje, se primerjaš z gasilci kateri so tam posredovali, hmm.
Glej dosegel si svoj na mamen, to obvladaš. Gasilerijo pa malo manj.
Da si upal napisat da je bil požar v začetni fazi!?! No bolj v razviti fazi san ni začelo goreti 150m2 na enkrat ( razen ).
Upam da ti bom jaz normalo razložil: Ko pridejo gasilci to ni tako kakor, da pritisneš na gumb in se ugasne. Ta požar je bilo bolj iskanje požara kakor pa samo klasično kakor so te naučili. Če si ti to pripravljen komentirat ta požar in potek gašenja, pa ob tvoji bistroumnosti, se nisi vprašal kako in kaj je bila prijava.!?!?
Če pa me spomin ne vara pa je to 2.faza oz stopnja požara ( opažnje in alarmiranje ). Ti pa kar komentiraš samo gašenje, se primerjaš z gasilci kateri so tam posredovali, hmm.
Sodil Te bo po uspehih in ne po poizkusih!