Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Vzdrževanje baterij pri UKV postajah

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.

Moderator: Mitja Gregorič

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Vzdrževanje baterij pri UKV postajah

Objava Jacksy » 6. julij 2012, 9:04

Pozdravljeni,

V društvu imamo kar nekaj UKV poszaj in ostalih naprav ki se napajajo iz baterij. Intervencij k sreči nimamo ravno veliko tu pa potem nastane problem. Baterije se malokdaj resnično do konca izpraznejo, kvečjemo se samo dopolnejo kolikor se pač v določeni aktivnosti izpraznejo. Ko so pa polne pa se vzamejo iz polnilca. To pa kot veste ni najbolje za baterije, zato baterije izgubljajo na svoji moči in postajajo nezanesljive.

Se je že zgodilo, da je bila postaja ravno vzeta iz polnilca pa je že po nekaj minutah kazala da je bila izpraznjena, pa čeprav je bila v polnilec vstavljena šele prejšnji večer.

Zanima me torej kako imate po drugot rešeno zadevo okoli baterij? Ali uporabljate kakšne naprave za "renoviranje" oziroma ohranjanje baterij?
Vsaj pribložno jaz zadeve rešujem tako da imam vsako izmed postaj doma kakšen dan, da jo resnično do konca izpraznem. (Zakaj doma, v primeru da je kdo ne vzame na intervencijo če že gre baterija h koncu)
Uporabnikova podoba
Jacksy
 
Objave: 323
Registriran: 30. maj 2007, 18:58
Lokacija: Mozirje
GE: Mozirje

Re: Vzdrževanje baterij pri UKV postajah

Objava b4d » 6. julij 2012, 10:12

Mi smo investirali v rezervne baterije, tako da je potem vedno izpraznimo do konca, ce crkne pac zamenjas takoj. Druge resitve nismo nasli, razen da zaposlis enega za polni cas, ki bo praznil baterije, pa se takrat bo intervencija in bo vsega kriv ker postaje spet ne delajo :)
Uporabnikova podoba
b4d
 
Objave: 235
Registriran: 20. julij 2006, 19:14

Odg: Vzdrževanje baterij pri UKV postajah

Objava Gost » 6. julij 2012, 13:39

Sodobni polnilniki imajo praviloma že vgrajeno funkcijo za osveževanje baterije. Vključi se z upoštevanjem pravilnega zaporedja pritiska na gumb na polnilniku, vstavitve akumulatorja in vklopa polnilnika. Preberite navodila za uporabo (ni nikdar odveč)!
Sicer pa se v akumulatorjih dogajajo kemični procesi ob pomoči precej agresivnih kemikalij, ki slej ko prej načnejo tudi kaj takega, kar naj nebi.
Zato: po štirih letih od nabave je običajno čas za zamenjavo akumulatorjev, ne glede na to, koliko so bili dejansko v uporabi ( kemija pač deluje ves čas).
Gost
 


Nazaj na Telekomunikacije

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 4 gostov