Prva pomoč za gasilce???? Viski???

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
tomaz112

Prva pomoč za gasilce???? Viski???

Odgovor Napisal/-a tomaz112 »

Pozdravljeni, na strani ponudnika, ki oglašuje tudi na gasilci.org sem zasledil, da je ta mesec aktualna ponudba. Kupiš gozdarsko obleko in dobiš zraven še prvo pomoč za gasilce. In jaz zavrtim stran nekoliko nižje, spodaj pa slika škatle za avtomobilistično prvo pomoč v njej pa namesto kakršne koli medicinske opreme, steklenica viskija. Smo prišli res že tako daleč, da nam pomaga le viski??? Kako si lahko prodajalec zaščitne opreme privošči, da s tem na nek način blati dobro ime gasilcev.
LP
tomaz112

Odg: Prva pomoč za gasilce???? Viski???

Odgovor Napisal/-a tomaz112 »

Uporabniški avatar
Jacksy
GE: Mozirje
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a Jacksy »

SRAMOTA in ŽALITEV!!
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

piše kot darilo je pa definitivno neprimerno :!:
di-du-di-du
Uporabniški avatar
Jakec1897

Odgovor Napisal/-a Jakec1897 »

Se mi tale razprava zdi malce preveč moralizirana? Mislim, da vas ni prav veliko, ki ga po vaji, intervenciji, gozdarskem "naporu" ven pljune. Verjetno bi se morali bolj zamisliti nad podobo gasilca, ki jo prikazuje oddaja na slovenski nacionalki "Na zdravje" Oddaja prikazuje gasilca kot zmedenega kvizkota, skratka, nenakšnega bebčka. LP
Uporabniški avatar
zagii
GE: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a zagii »

Jakec1897 napisal/-a:Se mi tale razprava zdi malce preveč moralizirana? Mislim, da vas ni prav veliko, ki ga po vaji, intervenciji, gozdarskem "naporu" ven pljune. Verjetno bi se morali bolj zamisliti nad podobo gasilca, ki jo prikazuje oddaja na slovenski nacionalki "Na zdravje" Oddaja prikazuje gasilca kot zmedenega kvizkota, skratka, nenakšnega bebčka. LP
Se popolnoma strinjam!!
Klemen Žagar, Gasilec [IDA, HELI, HTF-A], pom. pov. za IDA

http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
Uporabniški avatar
Jožef L.
Kraj: Rateče - Planica

Odgovor Napisal/-a Jožef L. »

Jakec1897 napisal/-a:Se mi tale razprava zdi malce preveč moralizirana? Mislim, da vas ni prav veliko, ki ga po vaji, intervenciji, gozdarskem "naporu" ven pljune. Verjetno bi se morali bolj zamisliti nad podobo gasilca, ki jo prikazuje oddaja na slovenski nacionalki "Na zdravje" Oddaja prikazuje gasilca kot zmedenega kvizkota, skratka, nenakšnega bebčka. LP
:D Tudi jaz sem se že velikokrat spraševal zakaj se v takšno podobo ne spotakne kdo od vrlega vodstva Gasilske zveze Slovenije. Mogoče imajo pa občutek, da gledajo ogledalo?
Umetnost, biti drzen in hkrati zelo oprezen, je umetnost uspeha.
(Napoleon)
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

o tem smo že razpravljali pa očitno ni nihče nič storil, da bi bilo drugače.
di-du-di-du
darilo

Odgovor Napisal/-a darilo »

je pa dobra ideja za darilo 8) :twisted: :wink:
Uporabniški avatar
Aleks97

Odgovor Napisal/-a Aleks97 »

Drugače.. če bi se kdo od GZS zanimal kaj za te stvari bi lahko to dotično podjetje tožili zaradi "razžalitve v javnosti" ampak do takrat bo preteklo še kar nekaj vode.. :(
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a janez »

Ne bodimo bolj papeški kot je papež!

Samo tisti gasilec, ki je starejši od 35 let in se ni nikoli napil lahko kritizira. Sicer smo ga pa (v zmernih ali nekoliko manj zmernih /velikih/ količinah) vsi že popili. Torej nimamo moralne pravice, da se zgražamo.

Če pa se komu zdi, da nas je ponudnik s tako ponudbo (darilom) užalil, pač ne bomo več pri njem kupovali. Ponudmikov je veliko.

Nekoč sem dobil za darilo gasilski aparat v stojalu. Je nekoliko modificiran - prirejen je za točenje žganih pijač. Ali naj ga zdaj vržem proč? Ali naj ga z gnusom uničim - polnjenja že zdavnaj ni več?

Lep moralistični pozdrav

Janez
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a janez »

No pa še ena zabavna.

Nekoč je bilo uradno mnenje inšpetorata, da je vžigalnik (za prižiganje cigaret) v obliki malega nadtalnega hidranta (da gre v žep) neprimere in zavajajoč. Namreč v stiski bi lahko nekdo nekdo skušal s takom hidrantom gasiti. To je bilo uradno mnenje. (Kakšen IQ bi morala imeti osebam, ki bi s hidrantom, ki ga nosi v žepu skušala gasiti?)

Na sliki so steklenička in kozarčka v enaki (ali zelo podobni) škatli kot prava prva pomoč. Tu pa je povsem verjetno, da bo nekdo, ki bo dobil tako škatlico za darilo, vse skupaj lepo shranil v vozilu kot obvezno opremo za prvo pomoč. Priznam, da ko sem kupil opremo za prvo pomoč, ki jo vozim v svojem vozilu, nisem pogledal kaj je notri. Verjamem napisu. Kako bo pogledal policist, ko bo ob povsem naključni kontroli prometa odprl škatlo z napisom Prva pomoč in v njej zagledal pijačo. Po mojem mnenju bo imel vso pravico, da me obtoži, da sem se delal norca iz uradne osebe (ali kakor je to že v zakonu napisano). Verjetno bo na položnici kar visok seštevek kazni.

Tu bi pa že malo premislil.

Janez
Uporabniški avatar
ivotrade
GE: Gornja Radgona
Kraj: Gornja Radgona

Odgovor Napisal/-a ivotrade »

janez napisal/-a:No pa še ena zabavna.

Nekoč je bilo uradno mnenje inšpetorata, da je vžigalnik (za prižiganje cigaret) v obliki malega nadtalnega hidranta (da gre v žep) neprimere in zavajajoč. Namreč v stiski bi lahko nekdo nekdo skušal s takom hidrantom gasiti. To je bilo uradno mnenje. (Kakšen IQ bi morala imeti osebam, ki bi s hidrantom, ki ga nosi v žepu skušala gasiti?)

Na sliki so steklenička in kozarčka v enaki (ali zelo podobni) škatli kot prava prva pomoč. Tu pa je povsem verjetno, da bo nekdo, ki bo dobil tako škatlico za darilo, vse skupaj lepo shranil v vozilu kot obvezno opremo za prvo pomoč. Priznam, da ko sem kupil opremo za prvo pomoč, ki jo vozim v svojem vozilu, nisem pogledal kaj je notri. Verjamem napisu. Kako bo pogledal policist, ko bo ob povsem naključni kontroli prometa odprl škatlo z napisom Prva pomoč in v njej zagledal pijačo. Po mojem mnenju bo imel vso pravico, da me obtoži, da sem se delal norca iz uradne osebe (ali kakor je to že v zakonu napisano). Verjetno bo na položnici kar visok seštevek kazni.

Tu bi pa že malo premislil.

Janez
Janez glede na tvojo kilometrino bi te zagotovo opozoril in ti priporočal, da zraven nabaviš še pravo prvo pomoč. Bi pa vseakor pričakoval, da bi kdaj ob drugi priložnosti bil deležen vsebine.
IGE Magna Steyr
jozef81

Odgovor Napisal/-a jozef81 »

POZDRAVLJENI KOMENTATORJI NASLOVA PRVA POMOČ ZA GASILCE

Glede na to,da sem lastnik te spletne strani in podjetje,Vas opozorim,da to ni blatenje nobenega najmanj pa gasilcov.
V kolikor Vam se ne zdi to pametna zadeva,in blatite dobro ime in naslov podjetja,se zavedajte in se poglejte v ogledalu kdo ste in kaj ste.
Noben vas ni vabil,na našo spletno stran.
Obenem Vam sporočam,da zadeva bo dana naprej v postopek zaradi koriščenja in objavljanja naše spletne strani brez dovoljenja lastnika ter zaradi blatenja podjetja o imenih.
V drugem pa je le čudno saj drugi prodajalci isto prodajajo isto zadevo,katera nikjer ni bila objavljena in kritizirana.
Se pravi keri je vedo to kritizirat,naj se zamisli nad tem kaj pomeni nedovoljena uporaba pošiljanja linkov spletne strani brez vednosti lastnika ter blatenje podjetja.
Mislim,da ni prvi artikel ki ej narejen v smislu humorja za darilo,in nikjer nisem navajal da gre tipično za potrebe gasilcev,najmanj pa zaščitna protivrezna gozdarska obleka.
Mislim pa da je v Europi slobodno tržno gospodarstvo in se lahko prodaja kar se pojavlja na trgu,in noben nobenemu nemore to očitat oz preprečit.
V kolikor pa kdo misli,da gre v tem primeru za žalitev se krepko moti,ker je najmanj 20 artiklov pol katere bi mogli izločit ki so anmenjeni za gasilce; npr. Aparat za gašenje žeje?
a tega noben ne opazi pa je zelko dosti bilo prodanega v R Sloveniji pol ne gre za žalitev gasilcev?
Malo se zavedajte kaj pišete in kaj komentirate, v bistvu pa z Vami keri ste komentirali mislim da se bomo osebno menili o predmetni zadevi.
Uporabniški avatar
linkotite
Kraj: Acivkol DGP

Re: Prva pomoč za gasilce???? Viski???

Odgovor Napisal/-a linkotite »

Jozef81: "Noben vas ni vabil,na našo spletno stran."

Jozef81 a je kdo tebe vabil na tale forum, da bereš objave in jih kritiziraš?
Odgovori