Predlog Pravil gasilske službe prostovoljnih gasilcev
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Tomcater
- GE: PGD Celje - Gaberje
- Kraj: Celje
- Kontakt:
Odg: Predlog Pravil gasilske službe prostovoljnih gasilcev
Morda kdo ve kdaj lahko pričakujemo javno objavo sprejetih pravil GS?
Matej Ž., GČ
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Kolikor sem jaz uspel izvedeti iz GZS bodo doloceni amandmaji na nova pravila sprejeti/obravnavani na seji poveljstva GZS, ki bo 5.maja. Po tej seji naj bi bila pravila dokoncna in sele takrat objavljena tudi uradno. Tako da so stara pravila do takrat se vedno povsem veljavna.
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Re: Predlog Pravil gasilske službe prostovoljnih gasilcev
In kateri so ti amandmaji?
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!
Lep pozdrav Uros
Lep pozdrav Uros
Sprejemanje amandmajev po že sprejetih Pravilih ni v pristojnosti Poveljstva. Kolikor poznam statut lahko Poveljstvo ponovno predlaga, da je potrebna določena vprašanja v soboto sprejetih Pravilih, popraviti.Matej B. napisal/-a:Kolikor sem jaz uspel izvedeti iz GZS bodo doloceni amandmaji na nova pravila sprejeti/obravnavani na seji poveljstva GZS, ki bo 5.maja. Po tej seji naj bi bila pravila dokoncna in sele takrat objavljena tudi uradno. Tako da so stara pravila do takrat se vedno povsem veljavna.
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Tako zdaj pa je stvar že uradna:
http://www.gasilec.net/pravila-gasilske ... h-gasilcev
Kot je navedeno v vsebini pravil na koncu, začno le ta veljati osmi dan po objavi na spletni strani GZS, torej začno veljati v petek 13. maja.
http://www.gasilec.net/pravila-gasilske ... h-gasilcev
Kot je navedeno v vsebini pravil na koncu, začno le ta veljati osmi dan po objavi na spletni strani GZS, torej začno veljati v petek 13. maja.
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Točka 9.4 se še vedno sklicuje na napačno točko, čeprav sem dobil informacio, da naj bi bilo to na Planumu popravljeno. No očitno ni bilo.
Prav je sklicevanje na točko 4.41 in ne na 4.43.
Prav je sklicevanje na točko 4.41 in ne na 4.43.
Nova pravila so v večini znižala kriterije za posamezne vrste izobraževanj (predvsem mislim splošno izobrazbo).
Ne razumem pa zakaj je za TRE potreben po novem čin višji gasilec? Je kakšna razumna razlaga?
Lp Silvo
Ne razumem pa zakaj je za TRE potreben po novem čin višji gasilec? Je kakšna razumna razlaga?
Lp Silvo
Pa še ena cvetka
5.5.10 Prva pomoč
tečaj za bolničarja se prizna kandidatu, ki ima čin gasilca.
in kaj je tu narobe?
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Tona, pri ostalih dopolnilnih izobraževanjih je napisano, da lahko pristopi če ima to in to (predpogoji). Pri bolničarju pa se specialnost kar prizna, če ima čin gasilca. Vem, da je mišljen tečaj, vendar napisano pa ni tako....
Bolj kot tale bolničar me resno zanimajo razlogi, zakaj mora biti TRE višji gasilec?
LP
Bolj kot tale bolničar me resno zanimajo razlogi, zakaj mora biti TRE višji gasilec?
LP
Zakaj mora biti za TRE višji gasilec? Za čin višjega gasilca potrebuješ tečaj za vodjo skupine, se pravi da se tečajnih usposobi v vodenju skupine, kar je pri tehničnem reševanju pomembno. Se pravi da se dela po navodilih nekoga , ne kar tako vse povprek kot se komu zazdi.
- Tomcater
- GE: PGD Celje - Gaberje
- Kraj: Celje
- Kontakt:
bbk12, tvoj argument ne vzdrži. Potem mi pa razloži zakaj pri IDA (oz. spec. nosilec IDA) ni zahtevan enak čin? Pri notranjem napadu imaš lahko 2 ali 3 gasilce v skupini. A tam pa ni vodje? 
Da pa ne govorim o tem fiasku, da lahko ima sedaj vsak s činom gasilca priznan tečaj za bolničarja. V pravilih namreč nikjer ne piše, da za to potrebuje tečaj (ali drugo usposabljanje)
Da pa ne govorim o tem fiasku, da lahko ima sedaj vsak s činom gasilca priznan tečaj za bolničarja. V pravilih namreč nikjer ne piše, da za to potrebuje tečaj (ali drugo usposabljanje)
Matej Ž., GČ
Na vprašanje zakaj TRE višji gasilec..
Kolikor sem jaz dobil odgovore in pojasnitve od poveljnika so to naredili zaradi prevelike udeležbe na tem tečaju in so tako kratkomalo naredili samo neke vrste selekcijo. Takšen naj bi bil tudi odgovor iz GZ.
Če za tem tiči kakšen drug razlog me prosim popravite.
Lp
Kolikor sem jaz dobil odgovore in pojasnitve od poveljnika so to naredili zaradi prevelike udeležbe na tem tečaju in so tako kratkomalo naredili samo neke vrste selekcijo. Takšen naj bi bil tudi odgovor iz GZ.
Če za tem tiči kakšen drug razlog me prosim popravite.
Lp
Prijatelja spoznaš v ognju. Na Pomoč!
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Za bolničarja sem že jaz na plenumu predlagal popravek, ker gre za tehnično napako.
S strani poveljnika je bilo obrazloženo, da GZS tega tečaja ne organizira in da je to določilo recimo za zdravnike, da se jim ne bi priznalo tečaja brez opravljenega nadaljevalnega tečaja za gasilca.
Vse lepo in prav, vendar se to določilo nahaja v napačni točki, ki obravnava pogoje za udeležbo na tečajih in ne v tisti, ki obravnava priznanje tečajev. Po drugi strani pa je tudi dvoumno napisano. Kljub temu je večina delegatov sprejela razlago poveljnika in potrdila besedilo v prvotni obliki. Je res, da je pet minut premalo za razlago, me pa vseeno zanima, koliko delegatov je sploh vedelo o čem glasuje.
Po koncu uradnega dela sem poveljniku podrobneje razložil za kaj gre in je potem to tudi razumel, vendar se bo določilo verjetno popravilo šele ob naslednji spremembi Pravil, ki pa ne bo tako kmalu.
S strani poveljnika je bilo obrazloženo, da GZS tega tečaja ne organizira in da je to določilo recimo za zdravnike, da se jim ne bi priznalo tečaja brez opravljenega nadaljevalnega tečaja za gasilca.
Vse lepo in prav, vendar se to določilo nahaja v napačni točki, ki obravnava pogoje za udeležbo na tečajih in ne v tisti, ki obravnava priznanje tečajev. Po drugi strani pa je tudi dvoumno napisano. Kljub temu je večina delegatov sprejela razlago poveljnika in potrdila besedilo v prvotni obliki. Je res, da je pet minut premalo za razlago, me pa vseeno zanima, koliko delegatov je sploh vedelo o čem glasuje.
Po koncu uradnega dela sem poveljniku podrobneje razložil za kaj gre in je potem to tudi razumel, vendar se bo določilo verjetno popravilo šele ob naslednji spremembi Pravil, ki pa ne bo tako kmalu.