Jaz ti priporočam, da polek podrobnega požarnega načrta, ki lahko zajema po par deset strani, priložiš tudi kratki povzetek. To so vsi tlorisi z označenimi nevarnostmi, hidrantnim omrežjem, ter postavitvenimi površinami za gasilska vozila. Nekateri na tlorise rišejo tudi vztopne poti in smeri preiskovanja za napadalce. Zelo zaželjeno je, da polek sprintane kopije pošlješ enoti tudi požarni načrt v elektronski obliki.
Predlagam ti tudi, da vse omenjeno pošlješ tako lokalni gasilski enoti kot osrednji gasilski enoti.
Ponavadi se kopije požarnih načrtov, ki jih dobi društvo hranijo v operativni pisarni (sploh če gasilska enota pokriva večji požarni okoliš, je lahko teh požarnih načrtov kar nekaj fasciklov).
Ob intervenciji (če se kdo seveda spomni), se potem gre poiskat pravi fascikel in pravi požarni načrt. Nisem še slišal, da bi nekdo ki je prevzel funkcijo možnega vodja intervnecije šel brat vse fascikle (pa tudi če bi jih bi večina informacij pozabil v nekaj dneh).
Če je poveljnik dosti angažiran, si sam naredi kopije izvlečkov požarnih načrtov (že opisano zgoraj) in jih ima v poveljniški torbici. Tako jih lahko po potrebi vodja intervencije na kraju lažje poišče in izve potrebne informacije. Če je društvo manjše se lahko zgodi, da imajo v vozilu tudi vse požarne načrte v celoti.
Nekatera društva imajo v poveljniških vozilih tudi prenosne računalnike. Tukaj pridejo v poštev celotni požarni načrti in izvlečki v elektronski obliki. Potrebno si je samo logično urediti zbirko, da željen načrt najdeš v čimkrajšem času.
Pred kratkim sem zaradi izdelave vaje malo pregledoval požarne načrte naše občine. Moram reči, da je izdelava večine dokaj pomanjkliva, čeprav so načrte izdelovala pdojetja, ki se s tem bavijo profesionalno...
Mogoče bi omenil tudi, da je lasnik ob spremembi dolžan posodobiti požarni načrt in ga poslati enoti. Našel sem kar nekaj načrtov, kjer se zaradi prenov ali dograditev tlorisi ne ujemajo.
Je pa pohvalno da si se oglasil in povprašal za mnenje.