Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Odhod iz delovnega mesta na intervencijo

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi

Moderatorji: Milan Dubravac, Drago

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Odhod iz delovnega mesta na intervencijo

Objava man 14.284 » 10. marec 2018, 19:39

Glede na zakon ki nam gasilcem omogoča odhod iz delovnega mesta v primeru intervencije me zanima kako imate to dogovorjeno tisti ki dejansko odhajate iz delovnega mesta na int.
Ste dogovorjeni samo ustno z nadrejenim ali imate kakšne vloge(dopise) za vašega delodajalca? Mogoče obstaja kakšen enoten dokument da ga gasilec predloži v firmi?
Uporabnikova podoba
man 14.284
 
Objave: 1011
Registriran: 8. januar 2003, 23:25
Lokacija: Zgornja Bistrica

Re: Odhod iz delovnega mesta na intervencijo

Objava jsinic » 10. marec 2018, 20:17

Sem zaposlen v javnem sektorju (visoko šolstvo). Zahtevo sem posredoval v kadrovsko službo, kjer sem pojasnil kakšna je moja situacija in kakšen so možnosti glede odsotnosti gasilcev z dela v primeru intervencij, izobraževanj.... . Potem pa so mi izdali pisno soglasje, da lahko koristim navedene bonitete (odsotnost z dela, refundacija plače...). Sicer mi pride v poštev bolj za izobraževanja, ali če so intervencije pred odhodom na delo. Da bi odhajal med delom na intervencijo, mi ne koristi, ker delam cca. 20 km od mojega društva.

Na občini pa imamo potem dogovorjeno, da izdajo pozive za delodajalca, kjer je pojasnjeno zakaj sem bil odsoten z dela oz. bom odsoten (v primeru vnaprej določenega izobraževanja). Delodajalec pa nato izda zahtevek za refundacijo plače občini, kjer imam stalno prebivališče.
jsinic
 
Objave: 41
Registriran: 23. marec 2010, 21:07
GE: Sv. Jurij v Slov. go

Odg: Odhod iz delovnega mesta na intervencijo

Objava pes » 12. marec 2018, 19:39

Ustni dogovor s šefom, vem kdaj lahko grem in kdaj ne morem. V gasilskem imamo izpolnjen obrazec o plačniku odsotnosti, na obrazec pa vpisujemo razlog odsotnosti in od kdaj do kdaj, odsotnost praviloma podpiše poveljnik. Izpolnjen list pošljem v kadrovski, ki izstavi račun za mojo odsonost občini.
Uporabnikova podoba
pes
moderator
moderator
 
Objave: 2137
Registriran: 6. marec 2003, 10:44

Odg: Odhod iz delovnega mesta na intervencijo

Objava andro1982 » 13. marec 2018, 8:46

Ustni dogovor s šefom. Za intervencije ponavadi kompenziram s svojimi nadurami, za izobraževanja pa dobimo pozive iz občine in potem podjetje refundira stroške. Zaenkrat to deluje BP, je pa za odhode na intervencije med služenim časom čisto odvisno od nadrejenega, kako sam vidi te zadeve.
Uporabnikova podoba
andro1982
 
Objave: 13
Registriran: 5. april 2008, 13:41


Nazaj na Organizacijske in pravne zadeve

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Google [Bot] in 1 gost