Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

ZARE DMR

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.

Moderator: Mitja Gregorič

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Odg: ZARE DMR

Objava polo98 » 18. januar 2018, 5:25

garač je napisal: Obračamo se na različne institucije, žal do danes kaj konkretnega ni bilo podanega, skratka pošiljanje vrat do vrat... #-o


Kdo je to?

Cross Band Repeater z npr http://www.yaesu.co.uk/product_info.php ... ts_id=1185 (imam to postajo, RPT dela super)
Pa enih par PMR postajic si nabavite pa bo zadeva špilala.
Z malo domišlije si lahko naredite lepo mrežo, ki bi pokrivala sive lise.
Toliko na hitro.
polo98
 
Objave: 469
Registriran: 16. oktober 2005, 17:02

Odg: ZARE DMR

Objava gasilec667 » 30. januar 2018, 17:00

Pozdravljeni,

Kar se tiče mobilnih repetitorjev, trenutno bi morala vsaka regija imet po enega, pri nas jih ima vsaka poklicna enota. Tako da lahko razmislite o poziconiranju regijskega mobilnega repetitorja v vašo enoto, če je teren tak.
Vedno se pa lahko aktivira tudi PV-2, če je potreba po njem. Ima svoj repetitor in 2 operaterski mesti (mini ReCO), narejen je zato, da se ga rabi, ne samo poleti na Krasu.

Lp
gasilec667
 
Objave: 20
Registriran: 29. januar 2014, 17:04

Odg: ZARE DMR

Objava garač » 31. januar 2018, 2:09

gasilec667 je napisal:Pozdravljeni,

Kar se tiče mobilnih repetitorjev, trenutno bi morala vsaka regija imet po enega, pri nas jih ima vsaka poklicna enota. Tako da lahko razmislite o poziconiranju regijskega mobilnega repetitorja v vašo enoto, če je teren tak.
Vedno se pa lahko aktivira tudi PV-2, če je potreba po njem. Ima svoj repetitor in 2 operaterski mesti (mini ReCO), narejen je zato, da se ga rabi, ne samo poleti na Krasu.

Lp


Pozdravljeni,
načeloma smo bili v kontaktu, dali smo nekatere možne točke postavitve, vendar je za takšno postavitev mišljeno da na sam kraj pride enota CZ ter zadevo postavi. Preden se enota formira ter da pridejo do nas mine cc. 1-2 uri. Takrat pa že te deroča voda odteče iz mesta. Žal ReCO MB pokriva velik del štajerske in en sam mobilni repetitor je premalo . Nekaj se govori glede dodatne nabave vozil PV-2, ve kdo kaj več?
garač
 
Objave: 21
Registriran: 4. januar 2015, 13:51
GE: Slov.Bistrica

Odg: ZARE DMR

Objava Gasilec75 » 31. januar 2018, 8:52

gasilec667 je napisal:........ Tako da lahko razmislite o poziconiranju regijskega mobilnega repetitorja v vašo enoto, če je teren tak.......


Daj malo povej več o tem "...razmislite o poziconiranju regijskega mobilnega repetitorja...". Na koga se je potrebno obrniti, če želimo v izrednih razmerah (žled, vetrolom....) postaviti mobili repetitor? Tukaj enostavno morajo obstajti neka navodila oz. pravilnik, kdo in kje, ter kdaj, lahko postavi mobilni repetitor. Namreč, če vsak to postavlja po svoje, lahko pride do velikih motenj med sabo in zveze popolnoma ne uporabne.

Zanima me še to, kako je z nabavo mobilnega repetitorja.? Je potrebno kakšno dovoljenje, so predpisni kašni standardi (moč, frekvence....), ali karkoli drugega? Kakšne mobilne repetirorje nabavljate - kakšen link. Očitno je to prpuščeno lastni presoji.

Sprašujem zaradi tega, ker nikjer ne najdem kakšnih smernic in pravil za uporabo mobilnega repetitorja, vidim pa, da to nekateri s pridom uporabljate.

Hvala.
Gasilec75
 
Objave: 45
Registriran: 25. november 2014, 7:33

Re: ZARE DMR

Objava gasilec667 » 1. februar 2018, 4:19

iz 30.seje poveljstva GZS iz dne 20.6.17: "Mobilni repetitorji
Franc Rančigaj je povedal, da so imeli usposabljanje za repetitorje, repetitorji pa so še vedno
na URSZR.
Franci Petek je rekel, da je bilo dogovorjeno, da bodo repetitorje prejela v upravljanje PGD. V
kratki razpravi so regijski poveljniki povedali, da prenos repetitorjev ni bil realiziran v vseh
regijah.
SKLEP:
Gasilska zveza Slovenije bo na URSZR preverila, zakaj naloga ni realizirana in zahtevala
seznam lokacij repetitorjev. "

Kolikor razumem je vsaka regija dobila po 1 repetitor, ReCo Mb pa pokriva več regij, sam sem iz drugega dela slovenije, zato nevem kako je pri vas z lokacijami.

Nedolgo nazaj sem se pogovarjal z enim starejšim gasilcem, ki je tudi operater PV2, pa mi je povedal, da včasih so bile državne enote CZ, katere so bile aktivirane za postavitev mobilnega repetitorja, ker pa je to v praksi vzelo preveč časa, so lani nabavili mobilne repetitorje za vsako regijo. Za postavitev regijskega mobilnega repetitorja v vašo enoto sem imel v mislih, da ga imate vi v hrambi in ga vi postavljate ob potrebi... to seveda pomeni, da potrebujete izobražen kader, ki bo skrbel za to.
Glede nabave dodatnih PV2 pa prvič slišim, posamezne enote (EPV GZL, Poveljniško vozilo GENG...) so nastale za vodenje intervencij na ravni regij, ampak nabava kamiona ranga PV2 stane 500k in če pogledate na enaročanje je GZS ravno izvedla razpis za posodobitev sistemov trenutnega PV2.

Lp
gasilec667
 
Objave: 20
Registriran: 29. januar 2014, 17:04

Re: ZARE DMR

Objava albrecht12 » 27. julij 2018, 12:13

Kako je sedaj kaj glede DMR zvez? Ali že kakšno gasilsko društvo uporablja DMR zveze?
In prosil bi tudi kakšen zemljevid Zare DMR repetitorjev ali seznam.
albrecht12
 
Objave: 7
Registriran: 1. december 2017, 20:00

Nazaj

Nazaj na Telekomunikacije

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron