v cerkljah imamo nov avto

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

No lepo Blaž. lepo vozilce meni je kr všeč in še čestitke če imate vse lepo pošlihtano tako je prav! :wink:

No glede opreme pa za vse poglejmo si malo sedaj kolege iz hrvaške so nabavli dobra vozila UNIMOG (ROSENBAUER) in koliko jih premoremo mi????
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Dušan, v Sloveniji jih premoremo nekaj, predvsem na območjih kjer jih potrebujejo(predvidevam, tistih od CZ ne štejem :lol: ). V naši GZ je eden, tam kjer se rabi, ima ga PGD Solčava.

Kar se tiče pa tehnike sosednje Hrvaške, pa ne hvali preveč. Ta teden mi je namreč prijatelj iz Posebne enote hrvaške policije poslal posnetek "Prikazne vaje hrvatskih vatrogasaca" in se vidi njihova tehnika. Vaja je potekala na t.i. "Koprivnički šoderici" (Koprivniški gramoznici), prikazan pa je bil nastop vozil (v bistvu nič posebnega) in zajemanje ter gašenje vode z letali za gašenje Canadir in pa Air tractor, kar je tudi edino od vsega za pohvaliti!
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Ja nekaj jih že premoremo..sam me zanima kteri letniki so. Sam kolko mi je poznano podobnih vozil na slovenskem primorskem kr primankuje nisme nič zaznal da bi bilo dobavljanih kaj novih specialnih vozil za gašenje v naravi : Moramo vedet da je pač na Hrvaškem Gasilstvo v razvoju od Rosenbauerja pa dobijo kar lepo število teh vozil 7 so jih pravkar prevzeli mislim pa da je skupno število preko 20!
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Jani
Kraj: Kranjska Gora
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jani »

Veste kaj, šminka gor ali dol! Tudi jaz bi imel tak poveljniški avto, če bi si ga lahko privoščili.
Nek se vidi raskoš!
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Dušan ta katerega sem navedel zgoraj je novejši letnik, nadgradnjo mislim da je delal pušnik. Bom ob priliki preveril in ga po možnosti tudi poslikal.
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
blaz.K
Kraj: pod Krvavcem

Odgovor Napisal/-a blaz.K »

še slike:
Slika

Slika
Uporabniški avatar
Johny
Kraj: PGD Cerklje na Gorenjskem

Odgovor Napisal/-a Johny »

Ta avto je res dobra mašina (sm ga že vozu)! Dihalca pa imaš montiranega nase v približno 1 minuti med vožnjo, pa če jih montirata obadva. Drgač pa slike povedo vse!
blaz.K

Zdravo!
Odzivi so takšni kot sem jih pričakoval :wink: Ljudje smo si različni, tako tudi naši pogledi na pridobitve določenih enot. Vesel sem vsake spodbudne misli.Enota PGD Cerklje privošči in se veseli z vsako enoto katera napreduje oz. ji uspe določen napredek.Zato kolegi hvala za pohvale. Vse kar smo dosegli v Cerkljah v obdobju zadnjih treh let je posledica resnega in jasnega dialoga z občino - oz županom. Nauk te zgodbe naj bo POTREBEN JE JASEN DOGOVOR MED OBČINO - ŽUPANOM in GE, kateri pa mora držati!
Ker so sllikce kar nekam šle so tu nazaj:
Priponke
PICT0001.JPG
PICT0008.JPG
PICT0012.JPG
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Blaž čestitam k vozilu...res lepo vozilce. Zanimiva montaža IDA.
Definitivno se vidi,da so zadeve pri vas dobro pošlihtane.
Naj vam dolgo in dobro služi namenu. Si mal pogrešal Jeep-a? :lol:

Lp,Matej
blaz.K

Res je, Matej nostalgija ne pozna meja :lol: .
Lp!
Blaž
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Pazi na Marjana..preblizu naj ne hodi,da nostalgija ne bo šla po gobe :lol:
Pssst :lol:

Lep pozdrav iz Lesc.Se vidimo...v kratkem upam.
Aleš

Odgovor Napisal/-a Aleš »

Blaž lep pozdrav in čestitke ob pridobitvi novega vozila. Vseeno pa imam eno vprašanje zate. Zanima me namreč kdaj boš kot poveljnik PGD Cerklje in občinski poveljnik Občine Cerklje kdaj že kaj pripomogel k temu, da bodo tudi ostala društva v naši občini kdaj dobila tudi kakšen tolarček za nakup kakšne konkretne opreme. Že dalj časa ostala PGD ugotavljamo, da v naši občini denar priteka samo v dva društva, ostali pa smo totalno na ... Kot občinski poveljnik bi se moral zavzemati za vsa PGD v občini, čisto korektno pa ti lahko povem da preveč vlečeš na svoj mlin. Zavedaj se že enkrat odgovornosti za vsa PGD.

Drugače pa še enkrat čestitke ob pridobitvi, za vnaprej pa le malo razmisli in misli predvsem na vse ne samo na svoje društvo.
blaz.K

Prav res Aleš, pravilno si ugotovil, da nekoliko več sredstev pade na Cerklje in Zg. Brnik, zakaj? Kot sam dobro veš sta ti dve enoti nosilca požarne varnosti v občini, posredujeta istočasno na prostoru cele občine, zato ju je tudi potrebno ustrezno opremiti. Dobro tudi veš, da po 15. maju pred tremi leti v občino Cerklje ne hodi gasit GRS Kranj (politična odločitev, pri katri gasilci nismo imeli vpliva), zato je bilo potrebno nabaviti kar nekaj dodatne opreme. Seveda so morale ostale enote nekoliko počakati.
V letu 2004 le eno društvo ne dobi razen dotacije nič, ker tudi ni izrazilo potrebe v času ki smo ga določili - proračun se sestavlja nekje od septembra naprej , do takrat morajo biti želje in potrebe znane.
Pravilnost mojih odločitev se kaže tudi v tem, da v treh letih noben požar v občini ni ušel, ampak smo uspeli vse intervencije pravočasno in kvalitetno izpeljati, čeprav jih ni bilo tako malo.
Aleš, tvoje pripombe bom nedvomno upošteval pri sestavi predloga proračuna, vendar bom imel problem, ker ne vem iz katerega PGD izhajaš

:twisted:
Lp!
Blaž
Uporabniški avatar
tomaz
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomaz »

LESCE2 napisal/-a:Pazi na Marjana..preblizu naj ne hodi,da nostalgija ne bo šla po gobe :lol:
Pssst :lol: .
To si pa zlo žleht napisal in vem, da je bilo v šali:))
BorisGoličnik
Kraj: Šoštanj

Odgovor Napisal/-a BorisGoličnik »

Blaž, čestitam na novi prodobitvi. Res lepo vozilo in tudi nadgradnja je po slikah sodeč dobro narejena. Čestitke še enkrat, pa srečno interviranje z njim! B.
Odgovori