Priklop vozil na stisnjen zrak in vzdrževalec aku.

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
matjaž
GE: Kostanjevica na Krki
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a matjaž »

rafter napisal/-a:
SAKI napisal/-a:V mislih imam izolirne plošče za izdelavo hladilnic :idea: Te so izdelane v sendvič varianti, na obeh straneh je tanka Al pločevina, vmes pa 10 cm stiropora.
v bistvu gre za poliuretan (puropen), ampak to nič ne spremeni zadeve.

LP, R. :wink:
Te pa izdeluje Trimo Trebnje in se uporabljajo pri gradnjii ndustrijskih objektov. (Osnova je jeklena konstrukcija, na njo pa se nato namestijo te plošče) Uporablja se za strehe in pročelja.
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabniški avatar
Mato
Kraj: Bukovica

Odgovor Napisal/-a Mato »

Pa tudi izbira pravega kompresorja bo veliko pripomogla k manjšim decibelon. Tile za 25.000 sit so zeloooo glasni. Montirajte pa še dušilec hrupa na sesalni nastavek kompresorja, tu ti je namreč največji vir hrupa. ( cev premera 20 - 30 mm navrtana okoli nje dušilno sredstvo kot so plastične špene - odrezki ali pa posebno polnilo za izpuhe motorjev. Tukaj ne moremo uporabiti kamene ali steklene volne ker iz nje odpada prah. V se skupaj pa zaprto v cevi z premerom okoli 100 mm. se bom pozanimal v firmi kje so jim to izdelali za neka puhala.
Mato :wink:
Počasi da ne ustrelite (pogasite) samega sebe!! (vojak Švejk)
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Naj vas obvestim, da smo se odločili, da bo izvajalc teh del g. Medved Robert!

Tej odločitvi je predvsem botrovalo vaše sodelovanje, iz katerega sem potegnil same pozitivne svari :!:

Montaža se je pričela ravno včeraj, in se zaradi časovne stiske g. Medveda naslednji teden nadaljuje.
Med tem časom moramo nabaviti še nov trifazni, 100. literski kompresor, ki se bo uporabljal izključno samo za polnjenje vozil!
Poskrbeti moramo tudi za električno in zračno napeljavo do sistema za polnjenje!

Z g. Francem Mihaličem, ki je bil tudi prisoten na včerajšni montaži, pa sve se dogovorila, da mi pošlje predračun za predelavo, oziroma zamenjavo obstoječega sistema za polnjenje svetilk in ročnih radijskih postaj v vozilih!
Obstoječa napeljava deluje na 220 V, kar pa ni priporočljivo, in se tudi z novim sistemom ob kontaktu ne izklopi!

Tudi za ta sistem in kompresor mi je ŽE uspelo zagotoviti sredstva :D Tisti, ki spremljate moje objave in delovanje našega društva skozi nje, že veste iz katerega naslova in pri kateri osebi 8)

Zahvaljujem se vam za sodelovanje, pri katerem se je forum zopet pokazal kot zelo uspešna ter uporabna zadeva na področju gasilstva =D>

ps
Tako sedaj pa odhajam na zasluženi dopust, in kot zagrizeni lokalpatriot ostajam v SLOVENIJI :) Slišimo in beremo se zopet čez teden dni.

Lp

Borut Satler
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

SAKI napisal/-a:Tako sedaj pa odhajam na zasluženi dopust, in kot zagrizeni lokalpatriot ostajam v SLOVENIJI :)
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Uporabniški avatar
Johny
Kraj: PGD Cerklje na Gorenjskem

Odgovor Napisal/-a Johny »

:D :!:
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Saki:

samo da nisi na kakšnih priipravah?????

:twisted: :twisted: :twisted:
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

Opa Mitja, ta je bila pa nizka :lol:

In BOG je rekel: še žal ti bo :twisted:

In SLOBODAN je rekel: nagazičeš minu :twisted:

ALORA, SE VIDJAMO 8)

lP

Borut Satler

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

Je bil :twisted: kar blizu, Jani je lahko cel teden trepetal po Kranjski gori ko je SAki gor lomastil.....

Mo ja še 14 dni pa bo hudič šalo vzel...
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Uporabniški avatar
Jani
Kraj: Kranjska Gora
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jani »

Mater, ampak sem res porajtal nekoga, ki sem ga večrat videl v modri majici z napisom HazMat, South New Walles. A je bil morda to SAKI?
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

Ne, ne Jani ni pravilno :!:

Čeprav sem vsak dan hodil mimo vašega doma, na žalost pred garažnimi prostori nisem srečal nikogar, ki bi ga lahko prosil za kak tolar ali 2.dcl. :lol:
Sem bil pa zelo jasno razpoznaven, saj sem sabo nesel samo majice sponzorjev kateri me oblačijo:
-PGD Zagorje-mesto
-WEBO team
-EVRO GV
-Pa še hlače FIRE-FLY sem si kupil v vašem lepem kraju, da bi ja vžgalo 8)

Pa drugo leto več sreče, saj vaš kraj redno obiskujem že nekaj let :wink:

Lp

Borut Satler

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
skerca
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a skerca »

No pa smo imeli že tudi eno ''nesrečo'' s tem sistemom. Nekje med tem tednom je prišlo do izpada toka v gas. domu, vsi sistemi so se postavili nazaj razen prej omenjenega sistema - posledično sta se izpraznilia ( postaje, baterije, svetilke) akumolatorja na tovrnjaku.
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

skerca napisal/-a:No pa smo imeli že tudi eno ''nesrečo'' s tem sistemom. Nekje med tem tednom je prišlo do izpada toka v gas. domu, vsi sistemi so se postavili nazaj razen prej omenjenega sistema - posledično sta se izpraznilia ( postaje, baterije, svetilke) akumolatorja na tovrnjaku.
Akumulatorja v tovornjaku v tednu dni :shock: :?: :?:

Lp

Borut Satler

Lp

Borut Satler
Uporabniški avatar
skerca
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a skerca »

Je vprašanje kako je ta sistem zvezan v avto ( batrije, postaje se polnejo na 12v), ne vem a so kašni vmesniki - pretvorniki ali se napajajo direkt iz akumolatorja ( enga -12v), sam en je bil definitivno prazen - izmerjena napetost 4V. V roku dveh do treh dneh bomo izvedel natančen vzrok in stanje akumolatorjev.

Saki, mogoče veš koliko je garancije na akumolatorje v novih tovornjakih in če se v primeru nadgradenj priznava original garancija.
Uporabniški avatar
SAKI
Kontakt:

Za vse akumulatorje neglede kje so montirani je garancija 2. leti :!:

Lp

Borut Satler

Lp

Borut Satler
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

SAKI napisal/-a:Za vse akumulatorje neglede kje so montirani je garancija 2. leti :!:

Lp

Borut Satler
Garancija velja za normalno uporabo. Tega, da so bili slab teden na akumulator obešeni porabniki, polnjenja pa ni bilo, pa ti po vsej verjetnosti ne bodo priznali kot normalno uporabo :evil: :evil: :evil:
Odgovori