ACV-HoverCraft - vozilo na zračni blazini

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
hover
Kraj: Republika BANANA
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hover »

ej rafter,
rafter
hover je napisal:
Če kdo ve koliko hover stane vem to jaz ki ga imam
Pod ta navedek, če ve kdo koliko hover stane, mislim na to, koliko vzdrževanje stane in na stroške ki jih za seboj potegne, ne koliko stane ko ga kupiš, o tem govorim

Ne zdaj razumet da se hvalim, ker imam hovercrafta, ker s tem se nikoli nisem hvalil

:morons: A morte vi gasilci skoz po nekomu tepst
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Hover če bi ti bil znan proračun prostovoljne gasilerije pri nas bi ti bilo marsikaj več jasno...
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Ej sam pogovarjamo se, nč ne kupujemo, pa prodajamo
:discussion:
Društva so pa nasplošno ne samo gasilska z denarjem u piz.i
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Ravno stem, da nič ne protajamo se nebi ravno strinjal ampak, če ti tako praviš....
Kar se pa tiče tistega, da ali moramo gasilci vedno po kom tepsti......
očitno je slovenski narod za to ustvarjen: ko bi ti bil gasilec bi vedel kako šele po nas tolčejo....javnost ali pa kdo drug.....Tko da se tudi tebi ne bi zdelo, kot se meni ne, da tolčemo po tebi!!!
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Ravno stem, da nič ne protajamo se nebi ravno strinjal ampak, če ti tako praviš....
Glej šumadinac res je da izdelujem lupine za hovercrafte razreda F2, ki pa za vaše potrebe žal ne bi prišli v poštev, zaradi premajhne površine za dvig treh oseb, kar zopet ne pomeni da hover ni zmožen treh prepeljati iz točka A v B. Pelje tudi tri če je treba.
Moja trditev od samega začetka pa je, da bi bilo reševanje iz vdora ledu na bledu naprimer - lahko tudi z mojim hoverjam, hitrejše in učinkovitejše kot je trenutna taktika tamkajšnih gasilcev in reševalcev.
O predelanem racerju, pa govorim o hovercraftu razreda F1, ta je malo večji, in seveda tudi primernejši za to vrsntne predelave, takega hoverja jaz ne izdelujem, tako da tvoji namigi o mojih interesih so odveč.
Res pa je da ne moreš racerja kupiti, pač pa naročiti, in navesti željeno moč laminata, drugače je zadeva neuporabna, saj so tekmovalni hoverji narejeni za dirke, so lahki, in ravnoda stojijo skupaj.
Uporabniški avatar
Mare
GE: GBL in PGD Verd
Kraj: Janezova vas-Gbl

Odgovor Napisal/-a Mare »

Aloha hover!(po domače Muha) :lol:
čudno,da se nisi ustavil na Stari Vrhniki.Eno vajo bomo še imeli na vodi,pa se lahko zmenimo!Me pa zanima kako se bo odnesla tvoja lebdeča guma-hover.Pa brez zamere :wink: lp od Mareta 8)
V službi me kličejo Ježek!
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Na Staro Vrhniko pa grem takoj ko zapade prvi sneg, pa gor do Hamexa je neki dobrih kuclov za skakat, tko da.....
se vidmo, no ja slišmo.

LP PGD Stari Vrhniki
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Me pa zanima kako se bo odnesla tvoja lebdeča guma
:evil: :evil: :evil: Gumo ima vaše društvo, jaz imam hovercrafta, ki je iz plastike

Slika
Slika

:twisted: :twisted: :twisted: Veslanje je lep šport, ne način reševanja iz vode :twisted: :twisted: :twisted:
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

hover napisal/-a:Veslanje je lep šport, ne način reševanja iz vode :twisted: :twisted: :twisted:
Pazi malo na svoje besede :evil:
jaka1

Odgovor Napisal/-a jaka1 »

vcrej je bil na reality tv prispevek o hovercraftih pri gasilcih. Na hoverju je bil napis LSFD (mislim da) in F1.

Gasilec je povedov, da je blazina sestavljena iz 38 krilov in v primeru, da se poškoduje ali odtrga 15 kril, se hover se vedno lahko pelje.

Zaradi uprabnosti tega vozila smo se v nasem drustvu odlocili, da si bomo za zacetek sestavili svoj hover.

Tukaj pa je prilozena slikca kako bo zgledov hover.
Priponke
slika
slika
hover
hover
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

Vam pa more res nekdo iz reality tv povedat da se za rescue uporabljajo predelani hoverji razreda F1, da verjamete.

Zelo pomemben razlog je tudi transport, ker hovercraft za reševanje za 4-6 oseb, kot je bilo omenjeno oziroma prdlagano, je običajno širši od 250 cm, kar pomeni FLYUP prikolico široko najmanj 260 cm, pri nas pa velja omejitev širine mislim da na 240 cm. F1 pa je širine nekje 2,25cm. Ste pomislili tudi na to?
Tukaj pa je prilozena slikca kako bo zgledov hover.
galileo je rekel - vseeno se vrti
hover je rekel - neglede na izgled lebdi :D :D
Uporabniški avatar
andrej.k
Kraj: PGD Cerklje na Gorenjskem

Odgovor Napisal/-a andrej.k »

Vam pa more res nekdo iz reality tv povedat da se za rescue uporabljajo predelani hoverji razreda F1, da verjamete.
sj ti verjamemo, samo ti vse to govoriš nekako s prevelikim zanosom.
ne upostevas, da je to tu novost, ki se bo le počasi prijela.
če si mislil, da bomo kar vsi planili in kupovali hoverje za osebno in gasilsko uporabo si se zmotil. ne rečem, da je hover slab, nasprotno, zelo mi je v redu. vendar sam ves, da to ne gre kar tako 'na horuk'

samo moje mnenje, tako da ne bos spet rekel, da sem te v nič dajal

lp andrej
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

:D samo odpiram oči, pa glede na odziv in število ogledov teme, mislim da je kar lep procent ljudi zvedel kaj je hovercraft in kakšne so možnosti njegove uporabe, čeprav je bilo kar nekaj izrečenega cinizma in dvomov
Moj razvoj MAD hoverja je izrecno za rekreativne namene, in namene dirkanja, tako da očitek glede prodaje reševalnih vozil zavračam, slej ko prej pa se bo pojavil trgovec oziroma posrednik tudi za to različico hovercraftov, samo to sigurno ne bom jaz.
Prodati tak hovercraft za 10 mio, ni mačji kašel, najprej potrebuješ izurjenega pilota, ki bo skrbel za presentacije, ki pustijo vtis na ljudeh in zaprejo vsako gofljo, dalje potrebuješ ta isti hover samo za demonstracije, in nenazadnje nosiš še vse stroške povezane z vzdrževanjem in amortizacijo. NE HVALA, razen če nekega dne sam ne začnem izdelovati F1 hoverjev in predelavo v reševalna vozila. V slednjem primeru boste obveščeni na vaši gasilski postaji hehehe :D :D :D ne na forumu.
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

HOVER JE NAPISAL
hover napisal/-a::D samo odpiram oči, pa glede na odziv in število ogledov teme, mislim da je kar lep procent ljudi zvedel kaj je hovercraft in kakšne so možnosti njegove uporabe, čeprav je bilo kar nekaj izrečenega cinizma in dvomov
Veš hover, mislim da je večina ljudi tukaj na forumu že veliko prej vedelo kaj je hovercraft! :evil: :evil:
Nisi razmel tega cinizma in dvomov: najprej je pomojem razlog le tem dvem pojmom tvoj agresiven nastop in nekateri imamo še vedno v mislih da si nam hotel ta vozila vsiliti. Je pa prav tako res, da smo slovenci narejeni tako, da moramo vsako novo stvar malo pokritizirati - tudi v gasilskih društvih je lahko slišati izražanja dvomov pa ne glede česa tako extra, ampak tudi okoli npr. našiv vozil
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
hover
Kontakt:

:givemebeer: :D
Odgovori