Požar na cerkniškem - prašna eksplozija

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
darko

Požar na cerkniškem - prašna eksplozija

Odgovor Napisal/-a darko »

danes je prišlo do požara na silosu v bližini cerknice. po neuradnih informacijah je med gašenjem prišlo do prašne eksplozije in posledično hujših poškodb dveh gasilcev.
kaj več kasneje
darko
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

Pozdrav!
Po neuradnih podatkih je zagorel silos v kraju Brezje, Begunje pri Cerknici. Mislim, da gre za podjetje Jeramix (lahko tudi zasebna delavnica). Kakor mi je znano sta res poškodovana dva gasilca govori se o poveljniku GZ Cerknica in še o enem gasilcu!
Gasilca naj bi odpeljali z reševalnimi vozili v KC Ljubljana. Po neuradnih podatkih naj bi sodelovalo več društev iz GZ Cerknica. Kako je prišlo do eksplozije oziroma do nesreče še ni znano. Domneva se eksplozija lesnega prahu. Škoda naj bi bila precejšna. Na žalost pa nisem v domačih krajih tako, da bi lahko kaj več poizvedel. Podatki so neuradni (preko gsm) zato me ne držite za vsako besedo. Kaj pa se na samem kraju dogaja trenutno pa nimam informacij.
V upanju, in čimprejšnjem okrevanju dveh kolegov vas pozdravljam.

Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Tudi jaz se pridruzujem zelajm k hitremu okrevanju.

Marolt ko zveas kaj vec porocaj...
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Ravnokar sem govoril z poškodovanim gasilcem--čisto slučajno sem ob branju teh novic pomislil na koleg iz Cerknice, ga poklical in res je!! :cry:
Uglavnem, pravi da je prišlo do eksplozije, bil je v bližini z IDA, žal tudi brez podkape: Opečen je po ušesih, zatilju, po vratu--plamen pa mu je udaril tudi skozi zaščitno obleko od pasu navzdol, tako da tudi noge niso ravno brez opeklin! Drugi gasilec, pa je padel na noge, tako, da ima zdrobljene gležnje!

Tudi sam sem mu zaželel, da oba čimprej okrevata!

LP pa pazite nase!!!!
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Čim hitrejše okrevanje obema.

Zanimivo bi bilo izvedeti kako je prišlo do nesreče (poškodovana gležnja), na kakšni višini sta bila?

LP
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabniški avatar
Brko
Kraj: Rojstna vas Matevža Haceta

Odgovor Napisal/-a Brko »

Ko sem dobil obvestilo o požaru in poškodbah sem se ponovno zamislil nad našo nabavo opreme, vedno nekje šrtarimo. Upam , da bosta oba ponesrečenca kmalu spet v akciji in se pridružujem ostalim kolegom z najboljšimi željami.
Uporabniški avatar
Šumadinac
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

Micka, ta opečeni kolega, je dejal da je tudi njega sicer vrglo pribl. 4 m, poveljnika GZja pa še nekaj več!!(to vse so zgolj "neuradne" informacije, ki sem jih izvedel od poškodovanca!)
Brko--sicer ne vem, v zvezi z opremo v tej GZ, toliko kot ti, lahko pa rečem, da za enega izmed dveh nesrečnežev, vem, da je bil zaščiten, kot je treba, razen podkape seveda! Žal so plameni udarili SKOZI zaščitno obleko!

Obljubljam pa, da bom kolega POSKUSIL prositi, da se oglasi tudi tu gor, ko bo okreval seveda!
LP
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabniški avatar
Miran 70
Kraj: Dravograd Koroška

Odgovor Napisal/-a Miran 70 »

Upam,da bosta poškodovana gasilca čimprej okrevala in da ne bo trajnih poškodb. LP iz Koroške
Kjer je dim, je tudi ogenj.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
Pozdravljena koroška,kjer koli si.
L.P.Miran 70
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Kolegoma tudi jaz želim uspešno okrevanje in vrnitev v krog družine pred prihajajočimi prazniki.

Tisti pa, ki lahko pridete do informacij bi pa zastavil vprašanje, kakšno zaščitno obleko je nosil opečeni gasilec, oziroma, kako mu je ogenj "ušel" za hlače.

Dobrodošla bi bila tudi informacija, s kakšnim curkom sta se lotila gašenja.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Skavt
Kraj: Nadlesk- Loška dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Skavt »

Pred dvema letoma sem vodil podobno intervencijo v enem od lesnopredelovalnih podjetij. Do eksplozije lesnega prahu je na srečo prišlo še pred začetkom gašenja. V nasprotnem primeru bi verjetno imeli podobno sliko kot predvčirajšnim v Begunjah. Do explozije je prišlo v filtru za čiščenje prahu velikem 15x4x4 m. Exsplozija je otrgala kakšnih 10 vrat na filtru, ki so drugače namenjena za čišenje in vzdrževanje. Plameni so skozi te odprtine vbuhnili kakšnih 15 da 20 metrov daleč. To se je lahko lepo ugotovilo po ožganih ostankih v okolici. Dobra oprema bi poškode gasilca ki bi stal v tem predelu sicer ublažila, ne pa preprečila. (podkapa - opekline ušes).

Upam, da bosta poškodovana lepo okrevala brez posledic!
Z znanjem raste dvom!
Gašper

Odgovor Napisal/-a Gašper »

Skozi hlače ga je opeklo zato ker je imel od spodaj samo kombinezon in ne negorljivih hlač. Gasili smo pa s prho. Eksplodiralo je verjetno pa zato ker je po vsej verjetnosti v silos padel žakelj s prahom.

Tudi jaz želim da bi čim prej okrevala, ker res ni bil lep pogled kako dva kolega zajame ogenj in ju vrže na tla.
Uporabniški avatar
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
Kraj: smokuč

Odgovor Napisal/-a Milan Dubravac »

Ja ob eksplozijah je tudi najboljša zaščitna obleka lahko problem. Povišanje tlaka pač povzroči da plameni najdejo pot tudi tja, kjer naj jih ne bi.
Bi pa prosil, če bi kdo od udeležencev malo opisal dogodek, lahkjo pa naredimo tudi online analizo.
Poškodovanim želim čimprejšnje okrevanje.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Gašper

Odgovor Napisal/-a Gašper »

Gašper napisal/-a:Skozi hlače ga je opeklo zato ker je imel od spodaj samo kombinezon ki naj bi biv tudi do neke mere zaščita in ne negorljivih hlač. Gasili smo pa s prho. Eksplodiralo je verjetno pa zato ker je po vsej verjetnosti v silos padel žakelj s prahom.

Tudi jaz želim da bi čim prej okrevala, ker res ni bil lep pogled kako dva kolega zajame ogenj in ju vrže na tla.
IPGD
Kraj: primorska

požar na cirkniškem

Odgovor Napisal/-a IPGD »

Tudi z moje strani čimprejšnje okrevanje poškodovanima gasilcema.
I POSLE TITA TITO
Uporabniški avatar
sandi88
Kraj: Lj-BARJE

Odgovor Napisal/-a sandi88 »

Kolega! Obema želim čim hitrejše in popolno okrevanje.

pa upam da bosta za praznike že lohka nazdravla.
Odgovori