dragom » 29. december 2004, 12:45
Pozdravljen Peter,
se opravičujem nisem razumel v čem je poanta, sedaj mi je jasno kaj želiš vedeti.
gesla za spin.sos se bodo dodeljavala sproti operativec ReCO bo dodeljeval vodjem intervencijem gesla. Ko bo vodja sprejel geslo bo to geslo dodeljeno njemu samo enkrat (ostane mu),. V sami aplikacije po dogodku se sistem vodenja po lestvici navzgor zabeleži, tako da bodo vidne oz. zapisane vloge vodij (sporočanje stanja na terenu po zvezah v ReCO-komuniciranje), danes vemo, da 80-90% vodij komunicira z ReCO (moja ocena) ostali pa pozabijo, da je potrebno vsako aktivnost sporočiti (mislim: sprejeti poziv, izvozi, prihodi, ukrepi, kaj je, kaj ni itd..) po vsem spremljajočem se bo vedelo kako je na samem dogodku.
Gesla za Vulkan "evidenco članstva" in .... niso enaka za spin.sos112.
Še nekaj od 1.1.05 ko začnemo ustvarjati nekakšno "zgodovino e-poročil" se bo po mojem mnenju začelo z težavami. Kolikor imam jaz do danes prakse s temi aplikacijami so zamišljene OK, le pozabili so, da je potrebno testno verzijo pustiti dalj časa v uporabi, da se vsi navadi-jo-mo. Kaj hočemo,vse to je nekakšen čar gasilstva v inovacijah.
Gasilske poklicne enote, enote s koncesijo ter enote z več dogodki na leto (mislim, da je meja 10-15 navzgor) z intervencijami na leto imajo že pripravljena gesla, sprejmejo jo takoj, ko se prične dogodek oz. nesreča.
LP