Jaka napisal/-a:Saj verjetno ni mišljeno, da bodo iz dvigala reševali samo gasilci. Piše, da je reševalec lahko tudi vzdrževalec (seveda pod določenimi pogoji). Med pogoji pa so navedeni tudi poznavanje tehničnih postopkov v zvezi z dvigalom. Brez tega pa tam ne gre (ročno spuščanje dvigala, zavore in podobno).
Razumem, da se ti čas zelo vleče, če si ujet v dvigalu. Ampak kljub temu pa življenje in zdravje tistega, ki je v dvigalu, zaradi tega ni ogroženo (razen strahu). Sicer pa je to maksimalni odzivni čas. Če pa reševalec pride prej, je pa toliko bolje.
Jaka vse to razumemo, s tem mislim to, kar je napisano, ne pa sam nerealni čas
Oskar je že napisal, kaj pa ljudje s klastrofobijo

pa, ča dodam jaz še zraven, da se zjutraj peljejo z dvigalom otroci, ki gredo v šolo, a si zamišljaš same zaprte eno uro v dvigalu

Pa recimo, da se v njem pelje odrasla oseba

vendar z mesec ali dvema mesecema starim otrokom, pa starejše osebe, ki komaj hodijo, potem pa morajo čakati v dvigalu eno uro natlačeni kot sardine, da jih kdo reši
V dvigalih, vsaj pri nas ni klimatskih naprav, kaj pa vročina, pogoji za dihanje, itd
Če se komu kaj zgodi, zaradi predolgega časa reševanja, bodo vsi kazali s prstom na nas, kje pa ste hodili tako dolgo, in papir z odobrenimi 60. minutami nebo nič koristil
Verjemi ogrožena so lahko tudi življenja, odvisno kakšna oseba je ujeta v dvigalu
Če pa že ne življenje, pa je vsekakor prisoten slab vpliv na zdravstveno stanje ujetega, kar nas lahko zopet tepe po glavi
Saj piše 60. minut, in se nanje lahko izgovarjamo glede materialne odgovornosti, vendar moralna še vedno ostane, katera velikokrat bolj zaboli, in udari dosti močneje, saj med drugim spodnese sam ugled naše organizacije
Ne, ni nobene opravičljive razlage za tako idiotsko odločbo
Kjer so dvigala je potrebno poskrbeti tudi za ustrezno, strokovno in hitro reševalno službo, naj bo to država ali pa sama občine, ne pa, da se zato, ker za to nekdo ni poskrbel, iz takšnih ali drugačnih razlogov, elegantno nategnejo časi predpisanega reševanja kot prežvečen žvečilni gumi
Življensko gledano lahko povem, da pri nas rabimo cca 6. do 8. minut, da prispemo na kraj

In velikokrat se sliši, joj koliko časa smo bili zaprti v tej gajbi še dihat se ni dalo, in podobno
Niti predstavljati si nočem kako bi izgledalo, če bi prišli kasneje, pa ne po eni astronomski uri, ljudje bi nas popljuvali in obrekovali do smrti

Lahko še samo zaklenemo vrata GD in vrnemo ključe županu, kajti s tem bi mi pogoreli
Skratka v v pravilnik je potrebno uvesti pravilo, ki bi govorilo, da mora država, občina, upravljalec zgradbe ali pa izvajalec zagotoviti ustrezno, strokovno in hitro reševalno službo na območju, kjer so delujoča dvigala
Dolžni bi bili tudi ustrezno opremiti in usposobiti enoto za to delo
Mimogrede, takšen predlog sem jaz osebno, v lanskem letu, že naslovil določeni osebi, ki deluje v ICZR IG , s pripombo, da to zadevo pogrešam pri tečaju TR in TRO
Opisal sem tudi nek osnutek kako naj bi to izgledalo, ki vsebuje vsaj dvajset elementov na katere je potrebno upozoriti pri izvajanju takega reševanja

Dobil sem tudi povratno informacijo, da je pripomba, in v nadaljevanju predlog smiseln, ter da bodo zadevo poskusili uvesti takoj ko bodo za to dani pogoji
Izbrisati, oziroma močno oklestiti, pa bi bilo potrebno ta nerealni čas do prihoda k dvigalu
Vem, da ta forum berejo tudi tujci, upam da samo, kar jim prevajajo naši prevajalci, in da niso prebrali tudi to sramoto, katero dopušča, kdo že