Novo tehnično vozilo PGD Kamnik

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

gapex napisal/-a: P.S. Rok je bil močno pred novim letom, vozilo pa se je pripeljalo konec aprila.
Novim letom 2005 ali 2006? :wink:
Uporabniški avatar
gapex
Kraj: Šmarca
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapex »

Rafter napisal/-a:
gapex napisal/-a: P.S. Rok je bil močno pred novim letom, vozilo pa se je pripeljalo konec aprila.
Novim letom 2005 ali 2006? :wink:
Kaj misliš? :-$

8)
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.

"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Na oko zglegda lep avto, toda zakaj silijo dvojne kabine na tehnike :wink:
Tipizacja je pa itak ...
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Dvojna kabina je zelo prijazna za posadko, saj omogoča aklimatizacijo, opremljanje, poćitek in dr tudi v slabih pogojih (mraz, dež,...).
Vsi premalo mislimo na naše gasičke. In kot tudi že rečeno z leti ko bomo začeli uporabljati notesnike in drugo opremo omogoča delo vodji intervencije.

darko
Uporabniški avatar
Frenk
Kraj: STUDENEC

Odgovor Napisal/-a Frenk »

Dobro fantje, pustimo za nekaj časa kabino.Naj mi nekdo, ki to ve razloži kdaj se uporablja naprava " HIAB " in kako ter v katerih primerih?
Namreč tudi pri nas razmlišjlamo o tej napravi pa ne vidim razloga.
NE POSIPAVAJTE ODPRTE RANE S SOLJO ! !
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

HIAB je samo eden od proizvajalcev hidravličnih dvigal :!: :!:

No če malo razmišliš se takšna dvigala uporabljajo predvsem za dvigovanje raznoraznih bremen na katere naletimo gasilci ob raznih intervencijah! Sklop samega dvigovanje se močno razširi z dodatnimi priključki za dvigalo kot so grabež, košara. nosilec za palete in podobno! Ob nameščenem vitlu na samo dvigalo je uporaba le te ga možna na zadnji strani in pa služi kot sidrišče pri delu z vrvno tehniko!

Bodo pa tisti ki ga uporabljajo na samih.int vedeli več povedat o delu z dvigali! :!: :!:
Uporabniški avatar
man 14.284

Oprema
Priponke
voz19-6.JPG
Uporabniški avatar
Frenk
Kraj: STUDENEC

Odgovor Napisal/-a Frenk »

Potem je izvedba zadaj boljša od sredinske??
NE POSIPAVAJTE ODPRTE RANE S SOLJO ! !
Uporabniški avatar
man 14.284

viewtopic.php?t=2255

Tukaj smo že predebatirali nekaj o sami legi dvigala! moje mnenje je da je namestitev za nadgradnjo boljša!
Uporabniški avatar
metodg
GE: PGD Brezje na Gor.
Kraj: Brezje na Gorenjskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a metodg »

Pri vsej stavri je potrebno premislit še o ekonomični rabi takih digal. Seveda, če društvo posreduje v prometnih nesrečah, o ekonomičnosti nima smisla debatirat, ampak, če pa tako dvigalo celo živlejnjsko dobo samo voziš naokoli, potem se pa o ekonomičnosti že lahko sprašujemo...

Za ceno dvigala lahko kupiš drugo opremo, ki bo bolj primerna... Če rabiš dvigalo, še vedno lahko pokličeš pomoč...

Metod G.
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Ja resnično so to draga dvigala in zavzamejo kar lepo nosilnost na vozilu. samo pa se dajo resnično dobro uporabljat ne samo za tehnično reševanje ampak tudi pri požarih na kakšnih kmetijskih objektih. Odstranjevanje strešnih konskrukcij in pa odstanjevanje materiala.....
Priponke
srf03.jpg
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
SAKI
Kraj: PGD ZAGORJE-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SAKI »

Dvigalo nam je lahko v pomoč v večih situacijah :!:

Pri opravljanju naših intervencij smo ga že večkrat pogrešali, in minimalno dvakrat mesečno, ob raznih intervencijah, nanese beseda ravno na to vozilo.
To pa zato, ker bi si z njim lahko dobro olajšali delo, oziroma bi bilo delo za operativca manj nevarno, ter nenazadnje delo bi lahko opravili sami, hitreje brez nepotrebnega čakanja ostalih služb :arrow: Promet bi bil prej sproščen, objekti ob, ali po neurjih hitreje prekriti, ponesrečeni ......, skratka definitivno bi posledično nastalo manj škode in s tem bi si država, občina, zavarovalnica in na koncu posameznik prihranil prenekateri nepotrebni strošek :!:

Na žalost ga po vsej verjetnosti ne bomo imeli nikoli :cry: Kajti koncesije za TR nimamo, to delo opravljamo po odloku župana, zato sredstva od države, povsem logično ne gre pričakovati, sami smo pa za takšno investicijo prekratki :cry:
Enkratno šanso ko je Darkova ekipa iz Postojne prodajali svoj prejšnji TRV-2D, katerega bi s financi dosegli, pa smo žal zamudili :(

Zato ga iz vsega srca, brez vseslovenske fovšije, privoščim vsem kateri ga imajo, in jim želim varno in uspešno delo pri opravljanju njihovih nalog 8)

Glede dvojne kabine pa na kratko, kajti nekaj razlogov je podal že Darko. Pogoji dela so ,na kljub majhni površini naše lepe domovine, zelo različni (geografska lega, vreme, alarmni načrt, itd.), zato za nekoga tako, za drugega drugače :!:
In zajkaj pa ne dvojno kabino :roll: :arrow: , če tipizacijo preberemo prevedeno pravilno v celoti, ta nikjer ne prepoveduje ali predpisuje zgolj enojno kabino :wink:
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!

Lp

Borut Satler
kamničan 77

Odgovor Napisal/-a kamničan 77 »

gapex napisal/-a:
guest napisal/-a:
gapi napisal/-a: Nazadnje ko sem ga videl jazt so bili v kabini sedeži z dihalnimi aparati, v kabini imajo tudi pisalno mizico, kot nekakšno poveljniško vozilo!!

Skladišče??? :lol:

Ne, vozilo je sedaj registrirano za prevoz oseb, vse je O.K. in zadaj ni nobenega skladišča.
Mislim, da imajo kamničani v svojem koncu in daleč naokrog najbolje poskrblejno za tehnične intervencije, saj so obdržali prejšnjega TRV-ja, ki je opravil samostojno oz. z vozilom za nevarne snovi mnogo težkih intervencij, poleg tega pa imajo še to novost. V bistvu dve vozili, neodvisni eno od drugega - lahko izvajajo dva tehnična posega ob istem času. 8)
No ravno to je to. Si še boljše povedal kot jaz. :lol: Tudi meni se zdi, da zadaj nisem videl nobenega skladišča, vendar sedeže. :) Potrdil si tudi dejstvo o bivšem glavnem TRV-ju, ki je sedaj bolj hitro TRV. :) Staro vozilo za nevarne snovi pa nameravajo nameniti za orodno vozilo.
Torej strinjamo se, da še kako prideta dve omenjeni vozili za delo na dveh koncih hkrati.

lp :)

P.S. Rok je bil močno pred novim letom, vozilo pa se je pripeljalo konec aprila.

Staro vozilo za nevarne snovi? Od kje ti pa to, da je "staro"? Ne vem no, meni letnik 98 ne deluje staro, poleg tega nadgradnja Lohr... Preveč je bilo vloženo vanj, da bi ga zamenjali za orodnega. To nikakor ne drži, da se bo zamenjal za orodnega! "Staro" vozilo za nevarne snovi bo ostalo to kar je in se bo uporabljalo še naprej v kombinaciji s TRV-jem d2, ki ima tudi nekaj opreme za nevarne snovi. Orodno pride novo, ampak verjetno po cisterni :D
Uporabniški avatar
gapex
Kraj: Šmarca
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapex »

Kamničan 77. Mislil sem, da bo "nadomestilo" Zieglerja, da bo ostalo v društvu in služilo kot orodno vozilo. Govorilo se je. Je pa res, da informacije nisem preveril. Moja napaka.

lp

P.S. Nekaj mi je prišlo na uho glede cisterne. Lahko kaj več poveš?
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Frenk napisal/-a:Dobro fantje, pustimo za nekaj časa kabino.Naj mi nekdo, ki to ve razloži kdaj se uporablja naprava " HIAB " in kako ter v katerih primerih?
Namreč tudi pri nas razmlišjlamo o tej napravi pa ne vidim razloga.

Frenk če ga boste nabavili, bo to gotovo dobra naložba :!:
Paletno dvigalo je zelo uporabno :wink:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Odgovori