Odgovor na drugo vprašanje je samo stvar poimenovanja, pri čemer pa ne gre pozabiti, da še vedno delujemo po zakonu o društvih.Peter napisal/-a:Sicer imamo pa v GZ Jesenice že sedaj skupne seje predsedstva in poveljstva. Razlog za to je bil enostaven. Zaradi sistema sta tako poveljstvo, kot predsedstvo včasih ločeno obravnavala iste stvari, sklepi pa niso nujno bili enaki. Enostavna rešitev, en problem manj in vsi zadovoljni.
Novo poglavje se pričenja na Gorenjskem !
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Na prvo stvar sem že odgovoril
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Jutri teden imajo občni zbor, tako da kot kaže društvo, na žalost nekaterih, še ni izumrlo. 
Za letos so si kljub temu, da nimajo predsednika, iz občinskega proračuna priborili denar za centralno ogrevanje. Pomočnika poveljnika za administrativno upravno področje učinkovito deluje. Če mene vprašaš, se sploh ne pozna, da predsednika ni.
Za letos so si kljub temu, da nimajo predsednika, iz občinskega proračuna priborili denar za centralno ogrevanje. Pomočnika poveljnika za administrativno upravno področje učinkovito deluje. Če mene vprašaš, se sploh ne pozna, da predsednika ni.
Nažalost je vedno bolj pomembno kdo v društvu je bolj glavni.Vzeti pristojnosti predsedniku lahko enačimo z državnim udarom, ko nek ambicijozen vojaški poveljnik z vojaškim udarom prevzame oblast v državi. Kaj nebi bilo bolj pametno , da predsednik prepusti delovanje operative poveljniku sam pa ima vso pravico ,da soodloča o najbolj pomembnih odločitvah. Konec koncev pa imamo upravni odbor v katrem so tako predsedniki kot poveljniki . Res ne vem koga sedaj motijo predsedniki? Zamislite si , da predsenik neke tuje države pride na državniški obisk pa bi najprej pristopil k vojaškemu poveljniku šele nato pa k predsedniku države , ki ga je izvolilo ljudstvo.
z glavo na zabavo
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
Daj ti meni povej kaj so za tebe najbolj pomembne odločitve v nekem PGD. So to odločitve povezane z operativno pripravljenostjo ali kdo bo skuhal klobase na srečanju veteranov.rikli napisal/-a:Kaj nebi bilo bolj pametno , da predsednik prepusti delovanje operative poveljniku sam pa ima vso pravico ,da soodloča o najbolj pomembnih odločitvah.
Z znanjem raste dvom!
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Vse prav in lepo, vendar vas ne morem razumeti. Potem kar je napisal Milan Dubravc naj vodstvo društva prevzame poveljnik, predsednik pa naj skrbi za klobase tako kot so napisali ostali. Torej predsednikov ne potrebujemo saj tako ali tako društva le virajo pri njihovem razvoju ???? Predlagam , da se predsedniki preimenujejo v ekonome , le tako bodo zadostili svoji vlogi, poveljniki pa naj skrbijo za operativo in vse ostalo kar spada zraven. PGD Smokuč bo to vrjetno uspelo ker imajo zelo sposobnega poklicnega gasilca v svojih vrstah.
z glavo na zabavo
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Eh rikli, ne razumeš. Za želodčke na današnjem občnem zboru bo poskrbel bivši poveljnik, bivši predsednik je organiziral dostavo hrane in pripravo dvorane. Sedanji poveljnik, ki je obenem tudi predsednik zveze, je pa pripeljal prte in prapor, poskrbel za ansambel, objave in vabila. Sicer so pa nenazadnje potem tukaj še žene (priprava hrane, peka itd.) in drugi neimenovani, ki skrbijo, da zadeve tečejo. Kdo je potem ekonom? Če rečem, da sem pri pripravi dvorana pomagal tudi sam, čeprav sem iz sosednjega društva bo pa verjetno že preveč, a.
Tisti zelo sposobni poklicni gasilec ti bo verjetno povedal, da se v društvene zadeve ne vtika preveč, ker ima dovolj drugega dela.
Tisti zelo sposobni poklicni gasilec ti bo verjetno povedal, da se v društvene zadeve ne vtika preveč, ker ima dovolj drugega dela.
Peter!
Za zadnji občni zbor sem sam napisal vabila , pripravil dvorano , še prej uredil vse potrebo , pripeljal klobase , ki sem jih tudi sam naredil , izvedel občni zbor , zabaval " pomembneže " in naslednji dan pospravil dvorano. Ne rečem , da sem vsa dela opravil popolnoma sam, toda poveljik si s tem ni kaj preveč obremenjeval. Povej mi kako naj se sedaj imenujem ???
Za zadnji občni zbor sem sam napisal vabila , pripravil dvorano , še prej uredil vse potrebo , pripeljal klobase , ki sem jih tudi sam naredil , izvedel občni zbor , zabaval " pomembneže " in naslednji dan pospravil dvorano. Ne rečem , da sem vsa dela opravil popolnoma sam, toda poveljik si s tem ni kaj preveč obremenjeval. Povej mi kako naj se sedaj imenujem ???
z glavo na zabavo
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Ne vem, ti si začel s tem poimenovanjem in mi še nisi odgovoril. Zaradi mene si lahko One man band. Lahko ti pridem pri naslednjem pomagat, če ti že nihče drug noče.
Se opravičujem za malce zlobno pisanje. Hotel sem samo povedati, da ni funkcija tista, brez katere bi se svet nehal vrteti. V društvu je sedaj poveljnik odgovoren za vse, vendar, kot sem prej napisal, delajo tudi drugi. Sedaj je samo ena glava, ki pa še vedno bruha enako močan ogenj, ko gre za pravice gasilcev, kar si lahko prebereš v drugi temi. Dejansko se ni v društvu nič spremenilo na slabše. Letos so z ustreznim marketinškim prijemom celo dosegli rekord pri nabirki.
Se opravičujem za malce zlobno pisanje. Hotel sem samo povedati, da ni funkcija tista, brez katere bi se svet nehal vrteti. V društvu je sedaj poveljnik odgovoren za vse, vendar, kot sem prej napisal, delajo tudi drugi. Sedaj je samo ena glava, ki pa še vedno bruha enako močan ogenj, ko gre za pravice gasilcev, kar si lahko prebereš v drugi temi. Dejansko se ni v društvu nič spremenilo na slabše. Letos so z ustreznim marketinškim prijemom celo dosegli rekord pri nabirki.