Ljubljanski gasilec - nova podoba
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Jure Čokl
- Piranja
- GE: Lukovica
- Kraj: Trnjava
- Kontakt:
Ljubljanski gasilec - nova podoba
Pozdrav vsem kolegom!
O Ljubljanskem gasilcu je padla že marsikatera beseda, zato časopisa po mojem ni potrebno predstavljati. Po novem (uradno takrat, ko me "požegna" predsedstvo GZLj) bom glavni urednik tega časopisa. Sam imam vizijo, kakšen naj bi gasilski časopis bil. Preden pa vam izdam več o novi podobi, vsebini in vsem ostalem, me zanima:
- kaj bi v gasilskem časopisu radi videli vi
- česa nočete več videti
- katere vsebine naj bi bilo po vašem največ
- ali bi v primeru, da se vam bo zdel časopis dober, tudi aktivno sodelovali s svojimi prispevki, pismi bralcev in podobnim
- ali se vam zdi potrebno spreminjati ime, če želimo s časopisom prodreti tudi na širši trg, kot je ljubljanski kotel z okolico
- kako bi ga vi imenovali
Že zdaj hvala za vaša mnenja!
O Ljubljanskem gasilcu je padla že marsikatera beseda, zato časopisa po mojem ni potrebno predstavljati. Po novem (uradno takrat, ko me "požegna" predsedstvo GZLj) bom glavni urednik tega časopisa. Sam imam vizijo, kakšen naj bi gasilski časopis bil. Preden pa vam izdam več o novi podobi, vsebini in vsem ostalem, me zanima:
- kaj bi v gasilskem časopisu radi videli vi
- česa nočete več videti
- katere vsebine naj bi bilo po vašem največ
- ali bi v primeru, da se vam bo zdel časopis dober, tudi aktivno sodelovali s svojimi prispevki, pismi bralcev in podobnim
- ali se vam zdi potrebno spreminjati ime, če želimo s časopisom prodreti tudi na širši trg, kot je ljubljanski kotel z okolico
- kako bi ga vi imenovali
Že zdaj hvala za vaša mnenja!
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
-
Gost
- Jure Čokl
- Piranja
- Kontakt:
Po izidu prve številke bo verjetno res več jasnega. Vseeno pa ponavljam že zapisano - radi bi naredili strokovno revijo, ki jo boste z veseljem brali in pri soustvarjanju tudi sodelovali. Prvi korak bo seveda naš, naprej pa bomo morali hoditi skupaj. Sicer bomo ostali na mestu in se (tudi če bi se hotelo) ne bo dalo nič spremeniti.
Kar se tiče g.Severja, ostaja v zasedbi časopisa. V drugačni vlogi, kot jo je imel do zdaj, še vedno pa kot koristen sodelavec z bogatimi izkušnjami. Ne pozabimo, da je časopis do zdaj ustvarjal (skoraj) sam in da gre za težaško delo. Poleg tega ni poklicni novinar in mu zato ne gre zameriti nekaterih pomanjkljivosti. Prepričan sem, da se bo v novi zasedbi odlično znašel in da bo v drugačni vlogi zelo pozitivno prispeval k vsebini "novega" časopisa.
Zato mu dajte priložnost. Kot tudi vsem nam ostalim, ki se trudimo narediti nekaj dobrega.
Kar se tiče g.Severja, ostaja v zasedbi časopisa. V drugačni vlogi, kot jo je imel do zdaj, še vedno pa kot koristen sodelavec z bogatimi izkušnjami. Ne pozabimo, da je časopis do zdaj ustvarjal (skoraj) sam in da gre za težaško delo. Poleg tega ni poklicni novinar in mu zato ne gre zameriti nekaterih pomanjkljivosti. Prepričan sem, da se bo v novi zasedbi odlično znašel in da bo v drugačni vlogi zelo pozitivno prispeval k vsebini "novega" časopisa.
Zato mu dajte priložnost. Kot tudi vsem nam ostalim, ki se trudimo narediti nekaj dobrega.
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
No jaz imena ne bi spreminjal
kakorkoli že Ljubljanski gasilec je že "uveljavljena znamka" pa tudi bolj primerno ime bi se težko našlo
, ko boste zadevo "predrugačili" ( zadnji čas ), povej in lahko računaš na širši odziv
Samo to pa le glej, da ne boš sam podpisan pod 80 procentov člankov kot je bil tvoj predhodnik
Ja za papirnate cajtenge bo počasi potrebno biti še kaj več kot profesionalen novinar
Mitja že nakazuje v to smer
, sicer pa z najboljšimi željami tudi iz moje strani
lp DC
lp DC
-
Gost
- Jure Čokl
- Piranja
- Kontakt:
Ah, spet brez prijave v prejšnjem odgovoru.
Drago, Mitja in ostali - na čem naj bi bil po vašem poudarek gasilskega časopisa? Jaz zagovarjam operativo, delo z mladimi, taktiko, opremo...pa ščepec družabnih strani, pisma bralcev in celo košček politke...ampak zgolj za seme!
Drago, Mitja in ostali - na čem naj bi bil po vašem poudarek gasilskega časopisa? Jaz zagovarjam operativo, delo z mladimi, taktiko, opremo...pa ščepec družabnih strani, pisma bralcev in celo košček politke...ampak zgolj za seme!
No pa smo doživeli
prenovljenega Ljubljanskega gasilca namreč
Po hitrem pregledu lahko samo rečem: Vsa čast Juretu in njegovim sodelavcem.
Bogata in razgibana vsebina, dosti slikovnega gradiva, zastopana so ( skoraj ) vsa področja, ki so zanimiva za gasilce...( kaj več, ko ga bom temeljiteje "obdelal" ) ...mogoče je, "legende" zavzemajo preveč prostora
( s časom se bo verjetno tudi to popravilo
) skratka super
jah no, http://www.gasilci.org pa še nikjer ni naveden
lp DC
lp DC
LP!
Revije gasilec sicer ne poznam, vem pa česa si na trgu želim!
Sam prebiram nemški Feuerwehr Magazin in sem mnenja, da je revija lahko vzor za vsako revijo s takšno tematiko. Če zadeve ne poznate je okvirna vsebina sledeča:
- pisma bralcev
- reportaže iz gasilskih domov in učnih centrov (pri nas bi jih verjetno kaj kmalu zmanjkalo, zato bi se bilo potrebno začeti malo ozirati tudi po tujini)
- predstavitev nove opreme (in nasveti za uporabo stare in nove)
- analize intervencij
- reportaže o gasilskih enotah..
- strokovni članki
- reportaža o vozilih.
Vse zgoraj navedeno je podkrepljeno s fotografijami....
preverite na http://www.feuerwehrmagazin.de/
Revije gasilec sicer ne poznam, vem pa česa si na trgu želim!
Sam prebiram nemški Feuerwehr Magazin in sem mnenja, da je revija lahko vzor za vsako revijo s takšno tematiko. Če zadeve ne poznate je okvirna vsebina sledeča:
- pisma bralcev
- reportaže iz gasilskih domov in učnih centrov (pri nas bi jih verjetno kaj kmalu zmanjkalo, zato bi se bilo potrebno začeti malo ozirati tudi po tujini)
- predstavitev nove opreme (in nasveti za uporabo stare in nove)
- analize intervencij
- reportaže o gasilskih enotah..
- strokovni članki
- reportaža o vozilih.
Vse zgoraj navedeno je podkrepljeno s fotografijami....
preverite na http://www.feuerwehrmagazin.de/
-
Gost
Jani - seveda lahko. Na Ljubljanskega gasilca se lahko naroči prav vsakdo, ki je gasilec ali pa so mu pri srcu gasilci. Naročnine zaenkrat še ne bomo zaračunavali, sam pa si boš moral kriti poštne stroške (blaaaaaaazen strošek, res
). Kako bo z naročnino drugo leto, še ne vem, upam pa, da bomo s sponzorji lahko pokrili stroške in bo časopis ostal brezplačen.
Vsi tisti, ki bi se radi naročili na Ljubljanskega gasilca, mi pošljite naslove vašega PGD (ali PIGD ali karkoli ali naslova, kamor bi ga radi prejemali in število željenih izvodov). Poštnino krijete sami.
Moj e-naslov je: jure.cokl@rtvslo.si
Vsi tisti, ki bi se radi naročili na Ljubljanskega gasilca, mi pošljite naslove vašega PGD (ali PIGD ali karkoli ali naslova, kamor bi ga radi prejemali in število željenih izvodov). Poštnino krijete sami.
Moj e-naslov je: jure.cokl@rtvslo.si
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
Jure,
na splošno mi je všeč zasnova časopisa. Koliko bo strokovnih tem in koliko tem povezanih z aktivnostmi gasilcev na vašem področju je seveda odločitev urednika. Tema, ki smo jo skupno obdelali je z mojega stališča kvalitetno predstavljena. Tudi pri strokovnih temah se boš kot urednik moral odločiti kako globoko zabresti v stroko. Predvsem je tu pomembno kateri krog bralcev želiš zajeti. Strokovne teme se namreč da zelo poenostavljeno zajeti in jih približati kar najširšemu krogu bralcev.
Se pa v celoti strinjam tudi s komentarjem našega najforumovca.
na splošno mi je všeč zasnova časopisa. Koliko bo strokovnih tem in koliko tem povezanih z aktivnostmi gasilcev na vašem področju je seveda odločitev urednika. Tema, ki smo jo skupno obdelali je z mojega stališča kvalitetno predstavljena. Tudi pri strokovnih temah se boš kot urednik moral odločiti kako globoko zabresti v stroko. Predvsem je tu pomembno kateri krog bralcev želiš zajeti. Strokovne teme se namreč da zelo poenostavljeno zajeti in jih približati kar najširšemu krogu bralcev.
Se pa v celoti strinjam tudi s komentarjem našega najforumovca.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)