Evo mene doma, usposabljanje je zaključeno, vse znam

Moram rečt, da smo bili kar prijetna druščina z voljo, da pridobimo čimveč znanja. Koliko bo ostalo v glavi, bom pa seveda videl pri vsakdanjem delu.
Ampak z zaključkom tečaja so se seveda pojavile nove naloge, katerih se bo treba lotiti, sicer don Kihotovsko (ne bo nič koristilo), ampak, če bi bil tiho, bi bilo močno narobe.
Namreč, z nami je bila v skupini prizadevna članica, po činu NGČ, ostalega ne smem napisat, ker gre za varovanje osebnih podatkov(to sem si zapomnil

). In človek ne more verjeti, da ji GZS ne priznava možnosti izobraževanja, pa da bom bolj točen, predsedstvo GZS. Da dol padeš, kajti modrijani so sicer ukinili specialnost informatik, pri tem pa so pozabili, da se lahko usposablja (tu gre za splošno usposabljanje) vsak član gasilske organizacije. Tudi če ni gasilec, pa v svojem društvu opravlja funkcijo tajnika ali je zadolžen za vodenje evidenc.
Tu se je še enkrat pokazala vsa modrost našega vrlega predsedstva, ki ne ve, da danes z računalniki bolje rokujejo osnovnošolci, kot pa oni, oziroma, da oni sploh ne znajo. To se je namreč na tem forumu že pisalo, da je potrebno naše forumske strani printati, kajti računalnik je za prenekatere prezahtevna reč.
Tako sem v anketo tudi zapisal, da bom pripombe posredoval pismeno in to bo ena izmed njih. Druga je pa seveda nadaljevanje ukinjanja specialnosti. O tem sem bil do danes tiho, toliko, da je tečaj mimo, da mi ne bi kdo očital, da sem si hotel zagotoviti značko.
Torej, ve se, za katero specialnost gre, to je specialnost vodje članic, ki je bila sprejeta na isti seji, kot informatik. Vendar se nekaterim zdi, da je ta specialnost bolj pomembna, kar pa je seveda brca v temo, saj je jasno, da mora vodja enote znati voditi, pa naj bo to enega ali drugega spola.
In, ker člani predsedstva pač ne razumejo pomena informatizacije, so "odvečno" in "nepotrebno" specialnost ukinili, druga pa še naprej kraljuje. Sicer se nanjo le redko katera članica prijavi, se pa najde kakšna, ki jo prepričajo. Upam pa, da bo po kakšnem letu sama crknila, saj predsedstvo mojega predloga itak ne bo upoštevalo.
Torej, posla bo kar veliko.
LP
Janez