Požar na šoli v Fužinah

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Mene pa zanima, če so se pojavile kakšne težave z dostopom do objekta? Saj vemo kako je z intervencijskimi potmi v strnjenih naseljih... :cry:

Sicer pa čestitke fantom iz GBL in Bizovičanom! :D
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
bzovc12
Kraj: Bizovik

Odgovor Napisal/-a bzovc12 »

Pa so za nami prazniki, ki smo jih nekateri preživeli na morju...tako pač nisem mogel voditi svojih fantov na požaru. Res je da sem o vsem bil obveščen, da so/smo včeraj zvečer le pospravili opremo, kaj več o samem poteku intervencije in o vseh morebitnih vprašanjih pa vam bom pisal v kratkem ko bom izvedel od njih vse podrobnosti :lol: ...

LP Ažbe
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

SuZaNcA napisal/-a: V tej temi vsi govorijo o prizidku, vendar kolikor se jaz spomnim, je to montažna stavba oz. je sestavljena iz zabojnikov (ni niti najmnaj zidana).

LP
Suzy
No niso bili ravno zabojniki. Stene so zidane, sam nevem s kakšno opeko, res da zgleda celotna stavba montažna in to po mojem mnenju tudi je. Pred dvemi leti sem bil v teh prostorih in se je tudi po tleh videlo, da je montažna, tla so škripala, predelne stene so bile po mojem lesene, čez njih se je slišalo itd. Sicer pa stavba je danes še stala, tako da si greste lahko pogledat.

Sicer pa tudi mene zanima ista stvar kot Uroša. Sam sem na Fužinah predvsem dopoldne in je že takrat kar dosti prometa (predvsem parkiranja), ne predstavljam si kako izgleda popoldne ali celo ponoči. Dostop za GVC-je pa je možen le iz Gašperšičeve ulice, kakšen kombi pa lahko pride tudi iz Preglovega trga.

Pe še tloris... Zgoraj desno so bloki na Preglovem trgu. V levem zgornjem delu pa je videti "poševna" cesta in to je Gašperšičeva ulica.

Slika
Uporabniški avatar
SuZaNcA
Kraj: Ljubljana-BIZOVIK
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SuZaNcA »

Naj te malo popravim Vrsho (vsaj kolikor sem jaz na tekočem). Objekt je sestavljen iz kovinskih zabojnikov (kar nam kaže že zunanjost sama).

Kakorkoli že, definitivno ni zidan, saj se, kot je ze Vrsho omenil, celotna zadeva premika in giblje, ko hodiš po tleh stavbe.

LP
Suzy
Zadnjič spremenil SuZaNcA, dne 4. Maj 2006, 3:12, skupaj popravljeno 2 krat.
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene :D
Saamo

Odgovor Napisal/-a Saamo »

Fužine so pravi labirint. Polno intervencijskih poti, večina je neuporabnih(postavljene blokade in parkirana vozila).
Gasilska vozila so lahko prišla samo z Gašperšičeve, potem zavila na parkirišče in prečkala intervencijsko pot ter zavila na travnik pred šolo.

Ker je bil praznik, je bilo nekaj parkirišč praznih. Ob kakšnem delavniku bi bilo res malo drugače. Avtomobili tako niso bili večji problem, edino dve policijski vozili sta se postavili na intervencijsko pot in zaprli dovoz do šole.
Na spodnji je cisterna PGD Bizovik locirana na parkiršču zraven šole. Od tam je nudila vodo ostalim GVC-jem.

Aja, še to. Prizidek res ni prizidek v dobesednem pomenu besede. Gre za navadne kovinske zabojnike (gradbeni zabojniki) zvarjene med seboj. Dodane so odprtine za vrata in okna in pregrajene s predelnimi stenami.
Priponke
Fuzine.JPG
cisterna.JPG
konstrukcija.jpg
PATRIKUS

Odgovor Napisal/-a PATRIKUS »

To bi moralo bit z naso solo :D :D Nebi imeli pouka :wink:
Na mladih svet stoji!
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Ni za rečt 2x da ni tako tudi mislil kak "tvoj " sovrstnik u "Fužinama"

:roll:
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
Milan Dernulovec
Kraj: Šentvid

Odgovor Napisal/-a Milan Dernulovec »

Mitja , :twisted: "na Fužinama" :!:
V službi ljudstva NA POMOČ!
V pripravljenosti dan in noč!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Skrajni čas je , da najdemo nekoga, ki je bil na intervenciji, drugače ..... :twisted:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
bzovc12

Zdravo,

obljuba dela dolg, iščete nekoga, ki je bil na intervenicije, se vam ne zdi da je to bil Saamo?

Podrobnosti, ki sem jih sam izvedel od svojih fantov:

- zakurjeno je bilo na večih krajih, v ženskem stranišču so na kotliček postavili trske in ogenj se je razširil skozi zračnike v ostale porstore, na prehodu iz centralne stavbe v prizidek je bil zakurjen cel kup gum, prav tako ob steni objekta

- potek intervencije: začetek ob cca 23.50objekt so napadli vsaka enota iz svoje strani (GBL in PGD Bizovik) izvedli so napade na streho in nekaj notranjih napadov, seveda vse z IDA, na koncu so razkrili celotno streho, kar jim je vzelo največ časa, saj je streha bila kovinska in z veliko ogromnimi šrafi pritjena na jeklene nosilce( GBL je naprej želela to storiti kar strojno s HIABOM a so ugovotili da gre ročno hitreje...)
zaradi še kar nekaj požarov v LJ v tistem času so gasilci GBL, ko je bil požar lokaliziran in delno pogašen zapustili kraj in pustili da so naši fantej dokončali svoje.
AC 16/80 je kraj zapustila ob 5.30, polnili so jo dvakrat, GVC 16/25 pa je vršil še požarno stražo in so se domov vrnili malo pred 7h.

No toliko na kratko tisto kar sem izvedel iz pogovorov naših fantov :D

lp Ažbe
nekdo ki je bil tam

Odgovor Napisal/-a nekdo ki je bil tam »

za bzovca 12

Ker nisi bil tam se dobro prepričaj o informacijah in napadih, dogajanjih in tako naprej da ne boš preveč pametoval.

Lahko samo rečem, da je bilo sodelovanje iz obeh strani korektno in si lahko v prihodnje to le še zeliš (za ostala društva za zgled).
Z komentarji nekoga, ki je slišal od nekoga, ki je bil tam pa boš do sedaj uspešno in predvsem usklajeno delo uničil, zato molči in pusti naj komentirajo tisti ki so tam bili.

Hvala
Uporabniški avatar
bzovc12

za NEKOGA KI JE BIL TAM,

iz vsega sklepam da si iz enote GBL, če sem te s čimerkoli prizadel ali sem kaj narobe napisal se ti opravičujem. Moj namen je bil le napisati informacije ki so jih želeli slišati na forumo. Kot poveljniku so mi moji fantje zelo dobro opisali potek intervencije, posebej so pohvalili vaš odnos do PGD in zelo dobro skupno sodelovanje.
Če sem se kje narobe izrazil ali kaj narobe napisal me prosim popravi. Tako bom jaz in ostali bralci foruma vedeli še veliko več. Saj veš več glav več ve. Pa tudi iz vsake strani objekta se drugače vidi potek intervencije.

Za vse se ti že v naprej zahvlajujem.

Lp Ažbe
Odgovori