POSLANSTVO GASILSTVA

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Rolf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rolf »

Torej, ker naloge društva niso enake nalogam zveze, tudi poslanstvo ne more biti enako. Po mojem :?: zato ne moremo govoriti o temu vsevprek. Darko naj pove, kaj bi rad imel vzakonjeno, da ne bomo komentirali na splošno.

LP, Rolf.
Life is a lesson, you learn it when you're through! (by Limp Bizkit)
Janez Kunc
Kraj: Duplica

Odgovor Napisal/-a Janez Kunc »

Tako!?

Zakaj samo Darko? Res je, da Ssi Darko upa postavljat taka vprašanja oz. misli daleč naprej. In če je tak samo on, smo v dreku. Tukaj si je potrebno postaviti trdne temelje in to je Darko s to temo poskušal. Kot sem že omenil, najprej si moramo zadati cilj ali če že hočete poslanstvo in nato naloge. Cilj mora, po mojem, biti samo en:

"reševanje ljudi, živali in premoženja čim bolj hitro, učinkovito s čim manj kolateralne škode in to zagotoviti na celem teritoriju Slovenije"

Kako to doseči, je pa naša naloga. Začeti pa je potrebno od spodaj navzgor in ne od zgoraj navzdol, kot se to dela sedaj. Zgoraj so drugačne "klimatske razmere" in se do tal ne vidi.

Pa še to. Vse ostalo, kar se sedaj naša gasilerija gre in misli da je to njeno poslanstvo, pa bo potrebno dati na stran in se to iti "izven delovnega časa", kdor bo hotel, kdor si bo sam nabral denar za te dejavnosti. Ne pa da od zgoraj dobimo letni plan vseh mogočih dejavnosti, ki z osnovno gasilsko dejavnostjo nimajo blage veze. (če pa hočeš filozofirat, lahko najdeš vsepovsod povezavo z gasilstvom - tudi v hokeju)
Lep pozdrav, Janez
Uporabniški avatar
Skavt
Kraj: Nadlesk- Loška dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Skavt »

icko napisal/-a:analiza??????????

tole poglej___ http://www.sos112.si/slo/tdocs/prihodnost.pdf

Ne vem kaj si mislil z tistimi vprašaji, vendar ta dokument zame ni analiza ampak seminarska naloga o gasilstvu na nivoju srednje šole.

V njej nisem zasledil niti enega uporabnega številčnega podatka, grafa, tabele.....

In potem napišejo naj bi vlada in ostale državne službe to nalogo imele za izhodišče.
Če me je kdo kaj navadil na Igu je bil to zagotovo Stevči, ki se je vedno opiral na konkretne podatke in iz njih delal znanje.

Realni podatki za marsikoga niso preveč vščeni in zato se o njih raje ne govori. NPR:
Koliko intervencij ima povprečen gasilec na leto?
Koliko je povprečna starost gasilskega avtoparka?
Kakšna je učinkovitost gasilstva? Kaj dobimo za denar ki ga vložimo v gasilstvo....
Z znanjem raste dvom!
Janez Kunc
Kraj: Duplica

Odgovor Napisal/-a Janez Kunc »

Za ta dokument sem imel že pripravljeno ikonco :pissing: , pa sem jo izbrisal, so bom pa dodal sedaj.

Pisano je glede na sedanjo politiko GZS in kot taka ne omogoča nobenih sprememb. Ne mislim kritizirat ljudi, vendar če si postavijo napačne temelje, rezultat ne more biti drugačen.
Lep pozdrav, Janez
Rolf
Kontakt:

Janez Kunc napisal/-a:Tako!?

Zakaj samo Darko?
Ja zato ker je on odprl to temo :lol: Tista analiza pa je tudi po mojem mnenju zelo "plehka" ;)
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

VIZIJA - pomeni neko zaznavo okolja, ki ga želi posameznik ali podjetje (društvo) ustvariti na dolgi rok, in pogojev, od katerih je uresničitev takšne vizije odvisna. Gre za opis nečesa v prihodnosti, za novo in zaželeno prihodnost. (Pučko, Strateško upravljanje, Ljubljana 2003, EF Ljubljana, str. 125)

POSLANSTVO - navedba namena, filozofije, prepričanj, poslovnih načel ali navedba svojih poslovnih področji. Nanaša se tudi na nek način na okvirne opredelitve, kaj bo organizacija zasledovala in kako se bo obnašala. (Pučko, Strateško upravljanje, Ljubljana 2003, EF Ljubljana, str. 127)

Gremo naprej...

lp =;
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Jaz sem mnenja, da se je pri definiciji našega poslanstva potrebno zavedati naslednjih besed: "Mi nismo za parade in maškarade, ampak za resno delo in pomoč!"

Čas veselic in ostalih povork je po mojem minil. Mi smo zato tu, da pomagamo tistim, ki so pomoči potrebni. Ravno sedaj, ko tole pišem poteka gasilska veselica mojega PGD. Pa nisem tam. Razlogov imam več, predvsem mi je veselica pod častjo, ki jo imam, da sem gasilec. In ponosem sem na to. Denar, ki ga dobi društvo z veselico gor ali dol. Raje opravim več požarnih straž in ostalih uslug, ki jih gasilci nudimo v skupno dobro javnosti ter tako prispevam svoj delež v društveno blagajno. Čeprav vem, da jih bom jutri (spet) poslušal od poveljnika in predsednika, zakaj me ni bilo na veselici stojim trdno za tem kar sem zgoraj napisal.

LP vsem pa srečno!

Uroš
Cogito, ergo sum.

Slika
Rolf
Kontakt:

Te se jaz držim že več kot 5 let in mislim da bi lahko bila nekako ta prava (ampak samo za pgd-je)

OSNOVNO POSLANSTVO PGD-ja:
Organizirano združevati, vzgajati in usposabljati ljudi, ki prostovoljno delujejo in opravljajo naloge gasilstva.
Odgovori