Požar pri Braniku

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Samo upamo lahko, da so današnje vesti dokončne in je požar pri Trstelju pogašen.
Sinoči nismo bili sigurni , da nam je uspelo in da se ne bo katero žarišče ponovno razplamtelo.

To se bi lahko zgodilo tudi zaradi, po mojem ene napake pri vodenju, ki je lahko usodna. Enote, ki gasijo čez dan zapustijo teren , nove pa šele čakaju na izhodiščni točki. Med tem časom je na požarišču slabša kontrola.

Seveda nam je sinoči šlo na roko tudi vreme. Malo se je umiril veter in začelo je rahlo deževati.

Pojedli smo neko joto z dvema mini koščkoma slanine in se odpeljali na dolgo pot v domačo posteljo.

Glede organizacije gašenja pa v drugi temi. Treba je doživeta pa potem pisati.

še dve fotki. Posnel sem oddajnik ob prihodu naših enot. Okrog oddajnika bo čez nekaj časa padlo nekaj borov , vendar bolje tako kot da pogori.

Helikopter je včeraj reševal tudi življenja.

:cry:
Priponke
trstelj 1.jpg
trstelj.jpg
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

No pa da še jaz podam mnenje.

Na pozivnik sem v soboto okoli 23.30 prejel sporočilo, da na krasu nujno potrebujejo cisterne in je zbor čez pol ure. Iz našega društva sva z vozilom gvc 24/50 izvozila 2 člana. V konvoju 5 gvcjev in poveljniškega vozila smo se odpeljali proti Sežani in naprej proti Komnu do Škrbine. Med vožnjo se nam je pridružila še ena ekipa tako da smo na cilj prišli s 6 gvcji. Razporedili smo se ob cesti, naša naloga pa je bila preprečiti širitev ognja na drugo stran ceste.

Po manj kot dveh urah smo se jaz in še dva gasilca premaknili nižje in po navodilih začeli gašenje s topom. V tem predelu nam je to tudi uspelo. Kasneje smo se premaknili višje, iz našega gvcja naredili en nizkotlačen napad ter en napad z visokim tlakom, dolg cca 85 metrov. Vseskozi je bil v pripravljenosti tudi top. Kmalu zatem je bil opažen požar tudi na vznožju Trstelja, kamor pa dostop z vozili ni bil mogoč Tako so tja poslali pehoto, na našem koncu pa smo nadaljevali z delom in kmalu popolnoma uničili ogenj. Okrog 11 ure dopoldne je prišlo 9 društev iz našeg regije, ki so nas zamenjale pri delu, saj smo morali nekateri še v službe.

Na koncu bi pohvalil vse vodje, posebej pa gasilce iz Šempetra pri Gorici ter Sežane, s katerimi sem največ komuniciral in točno vedo kako se stvari streže. Imajo le izkušnje in tako so koordinirali tudi naše delo.

Upam pa da je res to, kar sem prebral... Da je požar omejen in bo končno konec tega živega pekla.
Uporabniški avatar
majkel
Kraj: Zg.Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a majkel »

Tako tudi jaz sem bil včeraj pri naših pobratenih kolegih v Komnu.Poslali so nas na Trstelj.Moram reči da me je vročina ubila.Poleg tega me roke bolijo od nahrbtnjače.

Moram pa rečt vsem tistim kateri NEHVALITE organizacije domačinov zaradi hrane in pijače najprej pometite pred svojim pragom potem pa grajajte.Za hrano in pijačo je bil ovredi poskrblejno.Čeprav je res da je voda bila topla ko so jo pripeljali.Kje pa bi naj ohladili toliko pijače ( baje cca 1300 litrov???) ?
Še hrana za malco je bila topla ko smo jo dobili.Potem ko pa smo prišli nazaj smo v štabu dobili še zelje in kranjsko klobaso.Kaj bi pa še radi več fantje????
Kdo pa kraševcem kuha pa jim vozi vodo ko oni sami gasijo???NIHČE
Tudi oni pijejo vodo iz GVC-jev pa se nebunijo nič.Tako da fantje ne grajat.

Toliko z moje strani.
P.s.: OKI, Trstelj je naš !!!! :D :D :D
Čas bo prinesel svoje.Ali na boljše ali na slabše pa bomo videli!
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Za vse tiste, ki bi radi videli, kako je bilo na Krasu si poglejte slike:

http://gasilci.org/galerija/main.php?g2_itemId=56051

Na koncu upam, da bo požar čimprej pogašenj. :wink:
Uporabniški avatar
RadioaktivniS
GE: PGD Veliki Kamen
Kraj: Veliki Kamen

Odgovor Napisal/-a RadioaktivniS »

No ja... tudi jaz upam, da je pogašeno.. čeprav o tem še nič ne vem.

So pa nas sedajle klicali - tako da danes ob 16:00 štartamo iz GZ Krško. Šlo naj bi nas najmanj 20 in smo predvideni za nočno izmeno na Krasu.
Kaj več pa ko se vrnemo...

LP, Sandi
Uporabniški avatar
beko15
Kraj: Velika Pirešica
Kontakt:

jupi

Odgovor Napisal/-a beko15 »

po televiziji poročajo da je požar pogašen, upam, da je res
sedaj se pa samo, da se zacne dezevati
kjer se kadi tam smo pa mi
Uporabniški avatar
uros11

Odgovor Napisal/-a uros11 »

Sandi napisal/-a:No ja... tudi jaz upam, da je pogašeno.. čeprav o tem še nič ne vem.

So pa nas sedajle klicali - tako da danes ob 16:00 štartamo iz GZ Krško. Šlo naj bi nas najmanj 20 in smo predvideni za nočno izmeno na Krasu.

LP, Sandi
lepo ampak vsi govorijo da je pozar pogasen!
zakaj pa potem posiljajo nove enote na pozarisce?
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!

Lep pozdrav Uros
Uporabniški avatar
Volkec
GE: Kobarid
Kraj: Kobarid

oprema

Odgovor Napisal/-a Volkec »

Nekaj me je močno zbodlo v oči: to je osebna oprema nekaterih gasilcev. Na terenu sem videl kar precej rožic, naprimer:

-Bristolka, delovni opasač, gumijasti škornji, podkapa, čelada brez vizirja

-Oranžni cestarski dežni plašč in hlače, čelada brez vizirja in nepogrešljivi gumijasti škornji

In potem se čudijo odkod dobijo gasilci kapitalne žulje, se onesveščajo zaradi izčrpanosti in dehidracije...
The only thing that I regret- I didn't take what I could get. (Motörhead)

LP Borut Volk
Luka19

Odgovor Napisal/-a Luka19 »

uros11 napisal/-a:
Sandi napisal/-a:No ja... tudi jaz upam, da je pogašeno.. čeprav o tem še nič ne vem.

LP, Sandi
lepo ampak vsi govorijo da je pozar pogasen!
zakaj pa potem posiljajo nove enote na pozarisce?
Zato, ker poročevalci nimajo pojma o gasilstvu. Verjetno je pametno še par dni opazovat požarišče čisto iz preventivnih razlogov. Zakaj nove enota? Zato, da se te, ki so sedaj nastradale v teh dneh malo odpočijejo... Grem pa stavit, da stvar 100% ni pogašena, torej obstaja verjetno velika potencialna možnost, da se ponovno kje vžge. In edino pravilno, da so še druge enote iz Slo dol, da takoj poskušajo ukrotiti petelina, če bo spet zakikirikal kje.
Uporabniški avatar
cecka

Odgovor Napisal/-a cecka »

Hm, tudi nas iz Lesc je zmotila oprema nekaterih posameznikov, ampak mislim,da niso samo prv nič krivi. Mogoče bi se v takih primerih morali zamisliti tisti v samem vrhu GZS, da do tega nebi prihajalo. Je pa tko, nihče jim ni prepovedal gašenja v taki opremi, me zanima le kaj bi bilo, (bog nedaj), če bi se enemu od teh kaj zgodilo, kdo bi bil odgovern za to? :twisted:
Uporabniški avatar
cecka

Odgovor Napisal/-a cecka »

Ja še nekaj......kdo hudiča je v nedeljo vidu požigalca, tko kot so poročali na POP TV-JU???????????????? :twisted:
Uporabniški avatar
uros11

Odgovor Napisal/-a uros11 »

cecka napisal/-a:Ja še nekaj......kdo hudiča je v nedeljo vidu požigalca, tko kot so poročali na POP TV-JU???????????????? :twisted:
to je spet ena raca iz pop tv!
verjetno jim ni bilo dosti da gori 1000 hektarjev, morali so se napihnat da je vse to povzrocil pozigalec!
me nebi cudilo da bi na pozar poslali valentina areha!!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!

Lep pozdrav Uros
Uporabniški avatar
majkel
Kraj: Zg.Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a majkel »

cecka Objavljeno: 25. julij 2006, 15:10 Naslov objave:

--------------------------------------------------------------------------------

Ja še nekaj......kdo hudiča je v nedeljo vidu požigalca, tko kot so poročali na POP TV-JU????????????????
Domačini.Baje so ga tud lovili ampak ga zaradi izčrpanosti niso mogli dobit.Baje je tudi za njihovim hrbtom nažagal borovce ki bi se v premeru močnejšega vetra polomili in jim zaprli pot.

Volkec Objavljeno: 25. julij 2006, 14:51 Naslov objave: oprema

--------------------------------------------------------------------------------

Nekaj me je močno zbodlo v oči: to je osebna oprema nekaterih gasilcev. Na terenu sem videl kar precej rožic, naprimer:

-Bristolka, delovni opasač, gumijasti škornji, podkapa, čelada brez vizirja

-Oranžni cestarski dežni plašč in hlače, čelada brez vizirja in nepogrešljivi gumijasti škornji

In potem se čudijo odkod dobijo gasilci kapitalne žulje, se onesveščajo zaradi izčrpanosti in dehidracije...
A si se vprašal kaj bi pa mogoče bilo brez bristolke če te zajame ogenj in si obkoljen :?: :?: Tudi to se je dogajalo v teh dneh da je ogenj zajel gasilce.Pol bi pa meli kaj pečene gasilce :!: Takšen tvoje izjave o zaščitni opremi pa me res razjezijo :twisted: :twisted:
Čas bo prinesel svoje.Ali na boljše ali na slabše pa bomo videli!
Uporabniški avatar
Miran 70
Kraj: Dravograd Koroška

Odgovor Napisal/-a Miran 70 »

Kolikor zgleda na radarju je danes na tem koncu vsaj nekaj padavin,ki bodo pomagale gasilcem.
Kjer je dim, je tudi ogenj.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
Pozdravljena koroška,kjer koli si.
L.P.Miran 70
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

Obe vozili (Unimog in Bremach) iz GZ Videm pri Ptuju ter moštvo se je danes vrnilo domov. Ob 14.30 uri sem jih srečal na štajerski avtocesti pred predorom Pletovarje.

Vreme: v okolici Ptuja se pojavljajo gromi in pričakujemo nekaj osvežujočega dežja. Upam ,da tudi na Krasu že kaj dežuje.
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Odgovori