Požar na srednji Ponci
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Požar na srednji Ponci
Požar je zanetila strela že 22.7. v popoldanskih urah. Gasilci kranjskogorske GZ so si ogledali teren, zaradi neostopnosti terena in višine kjer je izbruhnil požar pa jih je v nedeljo prišel na pomoč tudi helikopter SP. Požar je bil do večera uspešno omejen in pogašen (kaj več pa kdo ki je bil tam). Vodo so zajemali v Zelencih.
Slike pa zvečer ko pridem v službo.
Slike pa zvečer ko pridem v službo.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)
V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Oj!
Seveda tudi pri nas prvi dan ni bilo na voljo helikopterja, naslednji dan pa je poveljnik GZ po težkih mukah uspel, v poznih popoldanskih urah, zvabiti policijski helikopter v našo dolino. Ker se je požar v štiriindvajsetih urah razširil, je imel kar nekaj več dela, vendar je bila zmaga neizbežna. Še nekaj slikc, če jih že Micka samo obljublja
:
lp Jani
Seveda tudi pri nas prvi dan ni bilo na voljo helikopterja, naslednji dan pa je poveljnik GZ po težkih mukah uspel, v poznih popoldanskih urah, zvabiti policijski helikopter v našo dolino. Ker se je požar v štiriindvajsetih urah razširil, je imel kar nekaj več dela, vendar je bila zmaga neizbežna. Še nekaj slikc, če jih že Micka samo obljublja
lp Jani
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Hej hej, saj je dovolj slik.
Naj se v temo naloži nekaj slik, ostale pa v galerijo!
Naj se v temo naloži nekaj slik, ostale pa v galerijo!
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
-
MEDVED
Teden nazaj sem v nedljo gasil na Krasu in tam se mi vsaj približno zdi, da vem za kaj smo se borili! - bilo je OK (poveljstvo in oskrba). Le oprema več kot pol gasilcev ni bila primerna terenu - predvsem pa sem pogrešal maske za zaščito dihal.
Tudi o kondicijski pripravljenosti gasilcev bi lahko kakšno rekli - sploh za požare v visokogorju mora vodja akcije pred aktivacijo vsaj dvakrat premisliti.
Npr. zato, ker se je požar širil proti dolini in ker ne bi radi kasneje štirinajst dni gasili po težko dostopnem terenu v dolini Tamarja.MEDVED napisal/-a:![]()
![]()
Zanima me zakaj se gasi take požare?
![]()
![]()
![]()
Kake, omembe vredne količine padavin od takrat pa do danes, v naši občini ni bilo. Najdaljša ploha je trajala celih dvajset minut.MEDVED napisal/-a:požar bi se lahko ob nekoliko manj deževnem vremenu razšil - vendar je padlo kar nekaj dežja in nekaj ga še obetajo.
-
AlešH
MEDVED napisal/-a:predvsem pa sem pogrešal maske za zaščito dihal.
Tudi o kondicijski pripravljenosti gasilcev bi lahko kakšno rekli - sploh za požare v visokogorju mora vodja akcije pred aktivacijo vsaj dvakrat premisliti.
Me zanima kako pa ti gasiš gozdni požar ali pa požar v visokogorju, z IDA? Rad bi te videl, kolk časa boš zdržal, pa kdo ti bo jeklenke polnil?
Od prostovoljnih gasilcev pa ne moreš pričakovat da so vsi v vrhunski formi. Smo ljudje iz različnih vetrov: delavci, direktorji, športniki, pisarniški molji,....
Aleš
Od prostovoljnih gasilcev pa ne moreš pričakovat da so vsi v vrhunski formi. Smo ljudje iz različnih vetrov: delavci, direktorji, športniki, pisarniški molji,....
Aleš[/quote]
Ne glede na to kaj si, če si operativec moraš biti v dobri fizični kondiciji, če ne ne moreš opravljati operativnega dela. To velja za vse gasilce, poklicne in prostovoljne, brez izjem.
Aleš[/quote]
Ne glede na to kaj si, če si operativec moraš biti v dobri fizični kondiciji, če ne ne moreš opravljati operativnega dela. To velja za vse gasilce, poklicne in prostovoljne, brez izjem.
Re: gost
Če dobro pogledaš se lepo vidi kje gori, res pa je da moraš za to imti tudi oči.milan napisal/-a:jaz na teh slikah ne vidim nobenega požara razen helikopter policije z babijom