Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

SISTEM TETRA

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.

Moderator: Mitja Gregorič

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objava Gost » 26. avgust 2003, 9:44

Mato
mladinec

simplex je pravilno opisan

duplex - tvoj opis je v bistvu SD - semi duplex ali dvofrekvenčni simplex, kot ga imenuje Boštjan Tavčar (guru sistema ZA-RE)

Omogočen je tudi klasični duplex - direktni link z dvemi frekvencami (telefon), predvsem med vsemi repetitorji v Sloveniji. Vsi repetitorji namreč delujejo kot dupleksne postaje in so z radijskimi linki vezane na ReCO-je.

Kar se tiče števila-mislim, da jih je 40, plus dupleksna pstaja v vsaj enem Bell-412, ki se lahko uporabi kot repetitor ter še mobilni repetitor CORS.

Pa še sugestija : Država (ZA-RE) naj si kar postavi TETRO, in to čimprej, nam pa naj preda vse svoje postaje in repetitorje ZARE, pa bomo imeli sistem zvez, kot ga rabimo gasilci!!! Pa denar nam ostane za drugo opremo (IDA,...)

Pa še to: osnovna razlika med ZA-RE in Tetro je analogni in digitalni sitem zvez-po Boštjanovo naj bi bil analogni sitem preživet, za gasilce pa mislim, da bo še nekaj let kar dober!

LP
Gost
 

Objava Mato » 26. avgust 2003, 9:53

gost

Hvala za korekcijo, mi je semiduplex čist iz spomina zgini :( izhlapevanje znanja je veliko.

Tvoj predlog pa v celoti podprem samo skrbi me da bomo dobili skoraj neuporabne Maxone. drugače pa dobra ideja. :idea:

Mato
Počasi da ne ustrelite (pogasite) samega sebe!! (vojak Švejk)
Uporabnikova podoba
Mato
 
Objave: 193
Registriran: 12. marec 2003, 9:23
Lokacija: Bukovica

Objava Gost » 26. avgust 2003, 9:56

Ne skrbi, štabi CZ in državne službe so vse opremljene z Motorolami in drugimi kvalitetnimi postajami, bistvo pa je v tem, da nam sistem ostane.
Gost
 

Objava Mato » 26. avgust 2003, 9:58

To se pa že boljše sliši :lol: :lol:

Mato :wink:
Počasi da ne ustrelite (pogasite) samega sebe!! (vojak Švejk)
Uporabnikova podoba
Mato
 
Objave: 193
Registriran: 12. marec 2003, 9:23
Lokacija: Bukovica

Objava Matjaž Zupan » 26. avgust 2003, 15:53

Eni pravijo,da bo sistem ZARE ostal,drugi pa,da ga bo zamenjal sistem TETRA. Sistem ZARE zaenkrat kar dobro deluje,verjetno bi ga morali le nekoliko dopolniti oz. posodobiti. Dvomim,da bo država kar na mah uvedla sistem TETRA,saj gre kljub temu,da ga že uporabljajo nekatere evropske države še vedno določene slabosti. Prvič je bolj kompleksen,kar lahko pomeni manj enostavno uporabo in vzdrževanje. Drugič bi izgradnja kompletnega sistema državo precej udarila po žepu.
Matjaž Zupan
 
Objave: 674
Registriran: 21. julij 2003, 20:12

Objava Miha76 » 4. november 2003, 12:18

Kar se tiče Tetre, mislim da sem slišal podatek, da naj bi Policija do konca leta 2003 na obmoju Krškega, ali po policijsko imenovanega območja policijske uprave Krško postavila pilotno verzijo sistema Tetra. Postavitev sistema bo omogočena na podlagi opreme iz razpisa, ki je bil že omenjen.
O nadalnji izgradnji sistema na celotnem ozemlju RS pa bo odločalo mislim da ministrstvo za informacijsko družbo v dogovoru z ostalimi ministrstvi, saj naj bi bil sistem namenjen vsem državnim službam v končni izvedbi.
Če pa zadeva dejansko že stoji oziroma se kaj dogaja na Krškem območju, bi pa verjetno lahko kaj več povedal kakšen dobro obveščen Forumovec iz tistega konca.
LP
Miha
Uporabnikova podoba
Miha76
 
Objave: 321
Registriran: 29. avgust 2003, 10:40
Lokacija: Kresnice

Nazaj

Nazaj na Telekomunikacije

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost