No lahko rečemo da sem mlad voznik od 2002 B,C,E, in ko sem imel v avtošoli praktično vožnjo, mi ni nikoli inštruktor povedal- svetoval kako v primeru, če srečam vozilo na nujni vožnji.MICKA napisal/-a: Velik del krivde v tem vidim v avtošolah, ki nove voznike o tem ne pouči in v policiji, ki ne ukrepa dovolj ostro ob takšnih kršitvah.
Na tem področju je še veliko prostora ki ga bo potrebno izkoristiti, s tem pa se bo dvignila tudi kultura voznikov (vsaj upam).
no saj v teoriji je blo povedano da če imajo vozila rdečo in modro lučko, je vozilo za spremstvo se umaknemo in obvezno ustavimo vozilo, ko se pelje mimo vozilo z modro zeleno lučko lahko nadaljujemo vožnjo.
no pol pa je bilo vozilo s prednostjo- umaknemo se in po potrebi ustavimo vozilo, no to so gasilci, reševalci , policija.
no in kaj je več vrednega, eno življenje ali to da bo en minister zamudil 5 min na eno proslavo.
no še nekaj, bil sem 2000 na gasilskem sejmu v Ausburgu(kakor je bil lani v Hannovru), ko smo se peljali po avtocesti se je pred nami zgodila prometna nesereča (bili so udeleženi gasilci iz, mislim da Češke nisem prepričan) in vsa vozila so se umaknila nasvoj rob, tako da so imela interventna vozila po sredino mnogo prostora za prihod na mesto nesreče.
no mislim da je imel to kolturo v mislih Micka,