Prometna nesreča v predoru Ledenik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
mihec.D
GE: Dvorjane
Kraj: Dvorjane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mihec.D »

MICKA napisal/-a: Velik del krivde v tem vidim v avtošolah, ki nove voznike o tem ne pouči in v policiji, ki ne ukrepa dovolj ostro ob takšnih kršitvah.

Na tem področju je še veliko prostora ki ga bo potrebno izkoristiti, s tem pa se bo dvignila tudi kultura voznikov (vsaj upam).
No lahko rečemo da sem mlad voznik od 2002 B,C,E, in ko sem imel v avtošoli praktično vožnjo, mi ni nikoli inštruktor povedal- svetoval kako v primeru, če srečam vozilo na nujni vožnji.

no saj v teoriji je blo povedano da če imajo vozila rdečo in modro lučko, je vozilo za spremstvo se umaknemo in obvezno ustavimo vozilo, ko se pelje mimo vozilo z modro zeleno lučko lahko nadaljujemo vožnjo.

no pol pa je bilo vozilo s prednostjo- umaknemo se in po potrebi ustavimo vozilo, no to so gasilci, reševalci , policija.

no in kaj je več vrednega, eno življenje ali to da bo en minister zamudil 5 min na eno proslavo.

no še nekaj, bil sem 2000 na gasilskem sejmu v Ausburgu(kakor je bil lani v Hannovru), ko smo se peljali po avtocesti se je pred nami zgodila prometna nesereča (bili so udeleženi gasilci iz, mislim da Češke nisem prepričan) in vsa vozila so se umaknila nasvoj rob, tako da so imela interventna vozila po sredino mnogo prostora za prihod na mesto nesreče.

no mislim da je imel to kolturo v mislih Micka, :oops: :wink:
Gasilci so zakon!

Karkoli počneš, počni premišljeno in misli na konec !!!

http://www.gasilcidvorjane.com
Uporabniški avatar
himi
Kraj: Dvorjane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a himi »

MICKA napisal/-a: Velik del krivde v tem vidim v avtošolah, ki nove voznike o tem ne pouči... s tem pa se bo dvignila tudi kultura voznikov (vsaj upam).
Sam sem vsak dan na cesti in bi o kulturi lahko pisal zgodbo vsak dan ko pridem iz službe, če se da komu brat o norcih na cesti. Se pa strinjam z Micko , glede vloge avtošol pri usposabljanju mladih voznikov. V avtošoli jih naučijo speljevanja, zavijanja, ustavljanja in pomena prometnih znakov. Tu se pa ( vsaj ponavadi ) vse konča !!! Inštruktor bi moral biti izkušen voznik ( pa pustimo pogoje, ki jih morajo izpolnjevati ), ki bi lahko 18.letniku, ki želi biti voznik, povedal "zgodbe iz življenja", iz prakse. Tako pa imamo honorarce "inštruktorje", ki so pogoje ( kategorije ) naredili na služenju v JLA, v službi delajo ptičje hišice, honorarno pa.... #-o
Pa še to, tv spot, ki prikazuje obnašanje ob zastoju oz. nesreči na cesti, bi lahko bil veliko bolj pogosto predvajan...ali pa ga samo jaz ne vidim ???

Lp.
Kdor še ni bil v nevarnosti, ne pozna svojega poguma !!!

http://www.gasilcidvorjane.com
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

No, ne vem kam ste spet zabluzili :lol: z izjavami. Če govorite o nesreči v predoru Ledenik ,morate vedeti da je tam zaradi spleta okoliščin zatajilo VSE kar premore RH.
Po današnji izjavi preiskovalnega sodnika ,voznik tovornjaka ni imel niti najmanjših možnosti da bi preprečil tragedijo.Pregledali so tudi famozni tahograf. Uradno bodo izsledke preiskave podali drug teden.

Nekdo je omenjal predora Golo rebro in Sveti Rok. Predora imata sodoben sistem zaznavanja stanja v predorih, skoraj identičen našemu pod Trojanami. Pri obeh predorih je ob vhodu v cev nadzorni center ki je lociran na portalu ob vhodu v cev za smer Split. Gasilska enota je v isti stavbi in razpolaga z tremi vozili. HTV 1, GVC 24/50 in pa tunelskim vozilom proizvajalca Rosenbauer AT. Sredstva in oprema je pri obeh tunelih popolnoma enaka. Na izmeni je 5 gasilcev včasih tudi sedem. Žal med njimi ni zdravnika oz. so odvisni od "zunanje" pomoči. Vse prevoze nevarnih snovi gasilska enota spremlja skozi predor z vozilom GVC 24/50.

Uporabil sem naše oznake da ne bi bilo kakšne dileme.

Z posti na dan brez strahu in sramu :twisted:

LP Vsem kjerkoli že ste....
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Odgovori