Požari zaradi vlakov

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

gasrok napisal/-a:Glede teh ogorkov je pa ns kolega doma probavov na suhi travi, če je možnost, da zagori, pa mu do danes to še ni uspelo, tako da jaz mislim da je večji vzrok vseh teh požarov iskrenje zaradi zaviranja vlakov... :) :) :)
To je tko, da ko boš hotel, da zagori ne bo, če pa se bo kaj zgodilo po nesreči, se bo pa hitro vnelo :?
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
teoretik
Kraj: Radovljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a teoretik »

Ne samo, da mora malo upočasnit kot je napisal gas-rok ampak je v Pravilniku o ukrepih varstva pred požarom v varovalnem progovnem in progovnem pasu železniške proge iz leta 2002 napisana cela vrsta zahtev, na podlagi katerih bi se število požarov lahko zmanjšalo ali omejilo, če bi jih dosledno upoštevali.
Svoboden si ko nisi odvisen od časa.
Uporabniški avatar
_strojnik_
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a _strojnik_ »

Slovenske železnice bi morale prispevati vsaj nekaj denarja ali opreme društvom ki gasijo požare zaradi vlakov(oziroma društvom ki so ob želežniški progi). Me pa zanima kako bi bilo če bi na upravo enkrat poslali račun o opravljeni intervenciji me zanima kako bi reagirali?

LP
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
Uporabniški avatar
silvester

Odgovor Napisal/-a silvester »

"strojnik" probaj s tem, pa bos videl, kaj se bo zgodilo-NIC, smejali se ti bodo! :x
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Bolj kot vas berem, bolj se mi zdi da se vse ponavlja.

Sicer pa smo to problematiko na forumu že obdelovali. TULE
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
gasrok

Odgovor Napisal/-a gasrok »

se strinjam s teoretikom... :D :D :D :D :D :D
Na pomoč
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Letos smo tudi že imeli nekaj požarov ob železnici. Izgleda pa da bodo železničarji štrajkali namesto da bi čistili progo. Narobe svet!
Darko
gasrok

Silvester s tvojo izjavo se pa nebi strinjal da bi se nam smejali, ker smo mi izstavl račun na slo. železnice, pa smo dobil povrnjene stroške oz. jih je dobila naša zveza...pa mislm da me lahko teoretik potrdi k se mal več ukvarja s temu.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na pomoč
teoretik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a teoretik »

gas-rok, seveda se s tabo strinjam. Popravil bi te samo v toliko, da stroške lahko izterja pristojni organ občine (43. člen ZGas-UPB1)
Svoboden si ko nisi odvisen od časa.
gasrok

ja hvala za popravek sam tega nism vedu ker sm premld pa me takrt še ni blo v operativi k sej to dogajal sm pa slišov da se je... :wink: :lol: :lol:
Na pomoč
Uporabniški avatar
_strojnik_
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a _strojnik_ »

Pa drugače imate lahek dostop do želežniške proge oziroma do požarišča. Ali je potrebno vleči dolge cevovode? Pri nas imamo uredu dostop sedaj bomo celo očistili poti, da bo dostop še lažji
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
gasrok

jah dostop je kr težk, ker se to dogaja ob gozdu da pa pridemo do tja moramo pa položiti priblizno 100-150 m cevovoda po zelo zelo strmem hribu... :? :?
Na pomoč
MuadDib
Kraj: Kamnica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MuadDib »

V bistvu je zadeva sila preprosta...

Ko se izstavi racun, potem ga zeleznica da naprej na zavarovalnico in ta potem placa vse stroske...

Zato pa zeleznica ne da toliko povdarka na pozarno preventivo... saj zavarovalnica casti ;)
pgd_babici
Kraj: Koper/Babiči

Odgovor Napisal/-a pgd_babici »

"V bistvu je zadeva sila preprosta... " žal ni tako preprosto.
Nobena zavarovalnica ne dela z izgubo,zato pripravite veliko potrpljenja in pravno pomoč strokovnjaka.K računu pa priložite tudi vsa požarna poročila,najbolje izpis SPIN,požigosan in podpisan.
Ravno kar pripravljamo obračun za leto 2006 za vsa društva v zvezi.
LP Robert
Uporabniški avatar
Beli
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Beli »

No mi smo enkrat poslali na upravo prošnjo vsaj majhen prispevek za nabavo opreme za gozdne požare pa smo se lahko sam pod nosom pobrisal.

Samo enkrat se nam je zgodil, da je železnica poslala na kraj požara svojega delavca ki pa je zadevo samo spremljal saj je prišel na kraj s svojim osebnim avtom :roll:

Pri tem pa me moti še da na ReCo sporočimo naj zaprosijo železnice da upočasnijo vožnjo vlakov na odseku pa se strojevodje za to sploh ne zmenijo.Tako smo lani skoraj izgubili člana sosednjega društva, ki se je ravno takrat znašel na mostu s polno naprtnjačo!!

LP
Slika
Odgovori