gradbenik miha napisal/-a:Pozdravljeni:
Mene zanima ali ima PGD Zreče novo vozilo glede nato, da so GVC 16/15 že več kot pred pol leta prodali v PGD Okonina?
Hvala za odgovore.
Miha
Če že ni v garaži bo pa kmalu. Podvozje sem že kar nekaj časa nazaj videl pri nadgraditelju.
LP iz Celja Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
PGD Podgorica-Šentjakob je včeraj prevzelo novo gasilsko vozilo GVC 16-25 MAN, čestitke:) ..čeprav bi jim glede na njihovo operativno dejavnost čisto zadoščal GVV-1 ..ampak v gasilstvu pri nas je itak dosti stvari skreganih z logiko.
Tudi jaz že kar nekaj časa opažam nekakšno tekmovanje, kdo bo imel večjega, lepšega, dražjega. Pri tem pa ne upoštevajo resnične potrebe. Pripada nam...rečejo in to je to.
Meni je pa skregano z logiko da vsakič ko nekdo kupi nekaj kar mu pripada in kar mu ne pripada se najdejo ljudje (gasilci) ki jim no pogodu da ima nekdo pač v garaži nov voz. Slovenski naconalni šport pač. Kolikor mi je znano to društvo ne špara na operativcih samo za to da bi lahko dobili nov super najbolši kamion temveč gredo eno z drugim.
Moje mnenje da bi moralo vozilo GVC 16/25 ali pa GVC 16/15 biti osnovno vozilo VSAKEGA GASILSKEGA društva tako imamo pa ničkoliko društev I. kategorije, ki še zabojnika za smeti ne morejo pogasiti pa verjamem da ima vsako društvo znanje to narediti. Res je da je ponekod veliko gasilskih društev v občini tu pa zna nastati sicer problem.... vendar to pa je tema za drugam.
Gasilcem iz Šentjakoba pa čimveč varnih kilometrov z vozilom in naj jim čimbolje služi.