Državno tekmovanje 2007-2008

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
deja94

Odgovor Napisal/-a deja94 »

Jim je ratalo al znajo? Ker rata tistim ,ki ne znajo,tisti ki znajo naredijo
Rdeca strela

Odgovor Napisal/-a Rdeca strela »

deja94 napisal/-a:Jim je ratalo al znajo? Ker rata tistim ,ki ne znajo,tisti ki znajo naredijo
če ti kaj pove podatek da je ta ekipa bila ena najboljših pred let na olimpiadi in osvojila 8. mesto 8) :wink:
Uporabniški avatar
erno
Kraj: Slovenske Konjice

Odgovor Napisal/-a erno »

Če koga zanima še rezultati iz našega regijskega tekmovanja.
Sicer ni najbolj pregledno je moderator vrjetno malo zaspal. :oops: Bomo popravili

http://www.pgdkonjice.net/
LP Erno

Čisti računi-dobri prijatelji

Slika
PGD Žižki

Odgovor Napisal/-a PGD Žižki »

erno napisal/-a:Če koga zanima še rezultati iz našega regijskega tekmovanja.
Sicer ni najbolj pregledno je moderator vrjetno malo zaspal. :oops: Bomo popravili

Ekipa, ki je pri vas zmagala, se na našem regijskem nebi uvrstila med 10. :roll: Tudi pri rezultatih za tekmovanje notranjske regije sem opazil isto stvar. Tam je recimo nastopalo samo 10 ekip, pri nas pa 37! Toliko o smiselnosti obstoječih pravil :?
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

PGD Žižki napisal/-a:
erno napisal/-a:Če koga zanima še rezultati iz našega regijskega tekmovanja.

Ekipa, ki je pri vas zmagala, se na našem regijskem nebi uvrstila med 10. :roll: Toliko o smiselnosti obstoječih pravil :?
Ker je bilo v Konjicah naše regijsko, in ker je v eni izmed kategorij zmagala naša enota se moram oglasiti na navedek PGD Žižki.
Zato pa imamo državno tekmovanje! Kako pa bi bilo če bi kar potegnili črto pod regijskimi in določili vrstni red. :shock: :roll:
In ne vem kaj imajo pravila veze z ostalimi dejavniki, ki tudi vplivajo na rezultate. (Npr. vremenski pogoji)
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
Šmarčan
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a Šmarčan »

PGD Žižki napisal/-a:Ekipa, ki je pri vas zmagala, se na našem regijskem nebi uvrstila med 10. :roll: Tudi pri rezultatih za tekmovanje notranjske regije sem opazil isto stvar. Tam je recimo nastopalo samo 10 ekip, pri nas pa 37! Toliko o smiselnosti obstoječih pravil :?
A te lahk vprašam, kdaj ste vi imeli regijsko?
No mi smo ga imeli pri temperaturi 3 stopinje, dež, pa še malo vetra za povrhu. Če bi bili boljši vremenski pogoji, verjemi, da nebi bilo toliko kazenskih, pa še časi bi bili boljši.
Drugače pa Žižki nekterim nam ni vse samo tekmovanje :twisted:
"Več kot nas je, slabš ne more bit"

LP

Andrej Lipuš
051/318-411
PGD Žižki

Tomkat napisal/-a: Ker je bilo v Konjicah naše regijsko, in ker je v eni izmed kategorij zmagala naša enota se moram oglasiti na navedek PGD Žižki.
Zato pa imamo državno tekmovanje! Kako pa bi bilo če bi kar potegnili črto pod regijskimi in določili vrstni red. :shock: :roll:
In ne vem kaj imajo pravila veze z ostalimi dejavniki, ki tudi vplivajo na rezultate. (Npr. vremenski pogoji)
Nisem rekel, da bi kar pod regijsko potegnili črto. Seveda mora biti državno tekmovanje. Govoril sem o pogojih, ki določajo udeležence državnega tekmovanja. Pa s tem ne mislim na vremenske pogoje.
Šmarčan napisal/-a: A te lahk vprašam, kdaj ste vi imeli regijsko?
No mi smo ga imeli pri temperaturi 3 stopinje, dež, pa še malo vetra za povrhu. Če bi bili boljši vremenski pogoji, verjemi, da nebi bilo toliko kazenskih, pa še časi bi bili boljši.
Drugače pa Žižki nekterim nam ni vse samo tekmovanje Twisted Evil
A sem jaz slučajno povedal, da je nam vse samo tekmovanje? Če pa se tu o tekmovanjih pogovarjamo, ne o čem drugem...
Mi smo imeli regijsko septembra, noč prej pa je deževalo. Če že sprašuješ. Glavno, da so pogoji približno enaki na enem tekmovanju, se pravi da imajo vse ekipe, ki tekmujejo, približno enake možnosti. Seveda pa ni možno, da bi bili pogoji na vseh regijskih, po celi Sloveniji enaki.

Niti ni moj namen izpodbijati vaše rezultate, ki so posledica vašega dela in truda. Sem se samo obregnil (in se bom vedno), da ni vseeno, če je nekje prijavljeno skoraj 40 ekip, nekje pa 15 ali pa še toliko ne. Ker povsod napredujejo samo prvi trije. Pa ne mi o normah govorit, ker je vsem znano, kako visoko so postavljene.

Na take stvari se lahko vpliva, na vremenske pogoje nažalost ne.
kiborg
Kraj: Kebelj

Odgovor Napisal/-a kiborg »

normo se seveda da doseči, če so kje več kot 3 dobre ekipe v svoji kategorijo jo tudi zagotovo lahko dosežejo ob primernih pogojih. je pa tak,v podravski regiji je precej dobrih ekip, pa tudi ne bodo vsa prišla na državno... tudi tukaj ni pravice pa kaj čemo! vse se bo pa videlo na državnem. kam kdo spada... :)
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Sicer se s tekmovanji ne ukvarjam me pa vseeno zanima ena zadeva.

Ali ne gredo vse ekipe na državno prvenstvo če dosežejo neko predpisano normo? Se pravi, da se lahko na nekem regijskem tekmovanju teoretično uvrsti na državno tekmovanje tudi 10 ekip, ki seveda izponijo zahtevano normo. Če pa nobena ekipa ma regijskem ne bi izpolnila norm pa se pač nobena ne bi uvrstila naprej pa četudi je 100krat prva (če je konkurenca tako slaba).

To bi bilo po moje fer.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
PGD Žižki

Seveda se normo da doseči- 904 točke. Kar pa bi pomenilo približno tole: Vaja z MB pod 40s (brez kazenskih) in štafeta okrog 55s (če seveda imaš srečo, da pri štafeti ni vseh ovir, ker drugače v Sloveniji verjetno ni ekipe, ki bi jo tako hitro odtekla).

In če ti to uspe, si pa itak med prvih 3 :wink:. Zato pa pravim, da so norme postavljene zato, da pač so in jih je recimo s 4. ali 5. mestom praktično nemogoče doseči.
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Aha. Če so norme postavljene tako visoko potem pa razumem pomen tekmovanj. :evil: :shock:

Vsa čast dobrim ekipam, ki veliko trenirajo in dosegajo dobre rezultate.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
mirank
Kraj: PgD Lokvica

Odgovor Napisal/-a mirank »

PGD Žižki napisal/-a:Seveda se normo da doseči- 904 točke. Kar pa bi pomenilo približno tole: Vaja z MB pod 40s (brez kazenskih) in štafeta okrog 55s (če seveda imaš srečo, da pri štafeti ni vseh ovir, ker drugače v Sloveniji verjetno ni ekipe, ki bi jo tako hitro odtekla).

In če ti to uspe, si pa itak med prvih 3 :wink:. Zato pa pravim, da so norme postavljene zato, da pač so in jih je recimo s 4. ali 5. mestom praktično nemogoče doseči.
Glede nenormalnih nostm se strinjam in me prav zanima koliko ekipam se bo uspelo uvrstit preko norme! Ker da prideš z normo mora bit res vrhunska vaja! Mislim da je zeeelooo malo regij v sloveniji ki bi imele več kot tri tako vrhunske ekipe!

Ena zanimivost iz našega regijskega: edina ekipa, ki je naredila vajo brez napak, je bila na koncu zadnja!
belokrajnc

Odgovor Napisal/-a belokrajnc »

norma je previsoka in nerealna, da se kdo preko nje uvrsti naprej! Kot je PGD Žižki napisal, je doseg norme 904 težak, že če narediš zelo dobro vajo! Da bi norma še koga sploh pripeljala na državno, bi morala biti okoli 10 točk milejša!
Če želijo z normo dvignit kakovost tekem, bi prej morali spustit normo da bi več ekip prišlo na državno, kot pa da večim ekipam jemljejo voljo do dela...
Uporabniški avatar
erno
Kraj: Slovenske Konjice

Odgovor Napisal/-a erno »

PGD Žižki napisal/-a:

Ekipa, ki je pri vas zmagala, se na našem regijskem nebi uvrstila med 10. :roll: Tudi pri rezultatih za tekmovanje notranjske regije sem opazil isto stvar. Tam je recimo nastopalo samo 10 ekip, pri nas pa 37! Toliko o smiselnosti obstoječih pravil :?
Tomkat in Šmarčan sta ti lepo odgovorila zato se nebi niti poglabljal v zadevo.

Mogoče en mali nasvet !!!

Ker toliko praha dviguješ okoli pravil nebi raje šli trenirat za drugo leto, da boste dosegli normo,kdo pa pravi da morete delat vajo okoli 40 :roll: lahko jo 35 pa dodaj pri štafeti sedaj 5 sekund pa maš normo??? :twisted:
LP Erno

Čisti računi-dobri prijatelji

Slika
PGD Žižki

erno napisal/-a:
PGD Žižki napisal/-a:

Tomkat in Šmarčan sta ti lepo odgovorila zato se nebi niti poglabljal v zadevo.

Mogoče en mali nasvet !!!

Ker toliko praha dviguješ okoli pravil nebi raje šli trenirat za drugo leto, da boste dosegli normo,kdo pa pravi da morete delat vajo okoli 40 :roll: lahko jo 35 pa dodaj pri štafeti sedaj 5 sekund pa maš normo??? :twisted:
Če ne razumeš, kaj sem hotel povedat, je tudi zate boljše, da se ne spuščaš v to. Navedel sem samo dejstva in če seveda govorijo tebi v prid, se itak ne sekiraj kaj preveč. Pač nismo vsi tako dobri kot vi, da bi delali vajo 35 s brez kazenskih in povrhu odtekli še štafeto (z ovirami) pod 60.

Glede nas, pa ne skrbi, mi že treniramo in niti takšna ali drugačna pravila nam ne bodo vzela voljo do dela, saj nam tekmovanja pomenijo več, kot pa zgolj čas in rezultat.

NA POMOČ!
Odgovori