Emergency 2012

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Timo
GE: Postojna
Kraj: Postojna

Emergency 2012

Odgovor Napisal/-a Timo »

Kot ste nekateri mogoče že opazili je izšla najnovejša igrica iz serije EMERGENCY.

Naslov nove je "Emergency 2012", ki jo je izdalo podjetje quadriga games.
Za tiste, ki igrice ne nameravate kupiti in si boste raje priskrbeli skrekano verzijo, vam je že na voljo na večini domačih torrent trackerjev. (partis.si, mojblink.com...)

Tiste, ki igrice ne boste kupili moram obvestiti, da je igranje multiplayerja malce zapleteno, ker skrekane igrice ne zaznajo ostalih igralcev, zato je zaenkrat edini (meni) znani način igranja prek spleta s pomočjo programa tunngle.

Tunngle si lahko prenesete na njihovi spletni strani: http://www.tunngle.net/downloads/
POZOR! Preden program namestite bodite pozorni na sledeče:
1. Onemogočite antivirusni program
2. Namestitev zaženite kot administrator (Run as administrator)
3. Po namestitvi ponovno zaženite računalnik.

Ko boste program uspešno namestili, si boste morali ustvariti tunnglov uporabniški račun. To storite TUKAJ

Ko boste račun potrdili v svojem e-mailu, se vpišite v tunnglov program, ki ste ga namestili.
Izberite COMMUNITY->NETWORKS->BROWSER->SIMULATIONS->EMERGENCY 4 (Nova soba bo s časom ustvarjena)

Za tem pa preidemo k igri.

Tukaj so angleška navodila: (spodaj tudi domač prevod)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Want to play Online with friends? Auto-kickgame-updater hates you?

The problem.
When you click on Multiplayer a warning alert you that an update is avaliable.
You can't do nothing. Then the game closes itself.
You don't have to install any patch, that is because there is not a proper *****.
So, you have to avoid it at any cost.

The solution is quasi easy.
Install Tunngle, join a network... etc...

1- Start the game.
2- Alt+TAB and Unplug your Internet conection for a while.
3- Go to Multiplayer (It will take a loooooong time, so it's a good moment to take a coffee or a cola).
4- Alt+TAB. Enable Internet.
5- In the game's browser, you will see nothing ( =D ) then, change Online or Internet to LAN.
6- Create a Game (Or join), whisper to your friend.
7- Have fun.

NOTE: Sometimes you just lost connection, I think is a Tunngle Problem.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prevod:

Bi radi igrali preko interneta s prijatelji, pa vas avtomatsko posodabljanje neprestano meče iz igre?

Težava.
Ko izberete MULTIPLAYER, se vam pojavi obvestilo, da obstaja nova pososdobitev.
Storiti ne morete ničesar, igra se sama ugasne.
Ni vam potrebno inštalirati nobenega patcha, to se vam pojavlja zato, ker še niso razvili cracka za multiplayer.
Da se temu ognete storite sledeče:

1- Zaženite igro.
2- Pritisnite Alt+Tab (pridete na namizje) in prekinite internetno povezavo.
3- Izberite Multiplayer (Trajalo bo zelooooo dolgo, zato si privoščite kavico ali kolo :) ) - meni je sicer takoj odprlo.
4- Ko pridete v Multiplayer menu znova pritisnite Alt+Tab in znova vzpostavite internetno povezavo.
5- Pojdite nazaj v igro- ves iskalnik bo prazen :) zato na vrhu spremenite način povezave iz "internet" v "LAN".
6- Za tem igro ustvarite ali se eni pridružite.
7- In se zabavajte. :)

POZOR: Lahko boste izgubili povezavo, vendar je težava v Tunnglu.

Če potrebujete pomoč, sem vam na voljo. ;)

Aja pa morebitni prostovoljci me lepo prosim kontaktirajte za morebitno partijo :)

(E-mail: timotej.cernjac@gmail.com
Facebook: Timotej Černjač)

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!
______
Slika
Slika
janez99

Odg: Emergency 2012

Odgovor Napisal/-a janez99 »

A mogoče kdo ve kje se jo bo dalo igrico kupiti in kdaj
Uporabniški avatar
Timo

Ena od možnosti...
Trgovina Gameshop
______
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Timo

Za morebitna vprašanja, vas lepo prosim če jih objavite tukaj pod to temo in ne privatno preko e-maila ipd. ker se vprašanja ponavljajo in bodo lahko pomagala tudi ostalim uporabnikom.

Hvala!
______
Slika
Slika
pico99

Odgovor Napisal/-a pico99 »

jaz sem inštaliro vse gor ampak ko hočem zagnat mi napiše za cd ....veš kako rešitev?
majho

Odgovor Napisal/-a majho »

jaz mam pa en problem...
igro sem si potegnil iz partisa in sem si jo inštaliral ter *****-al..
zaženem jo in videji ter meni dela normalno ko pa hočem igrat pa mi začne štekat in se ustavi... help
majho

c reck-al tam ko so *****
Uporabniški avatar
Timo

Re: Emergency 2012

pico99 napisal/-a:jaz sem inštaliro vse gor ampak ko hočem zagnat mi napiše za cd ....veš kako rešitev?
Moraš crackat. to nardiš tako, da greš v mapo "c r a c k" na navideznem DVDju in jo kopiraš v datoteko kamor si shranil emergency (po standardnem načinu je to najbrž C:\ program files\ quadriga games\ emergency 2012\) in skopiraj v mapo BIN!
majho napisal/-a:jaz mam pa en problem...
igro sem si potegnil iz partisa in sem si jo inštaliral ter *****-al..
zaženem jo in videji ter meni dela normalno ko pa hočem igrat pa mi začne štekat in se ustavi... help
Ko hočeš it sigle player al multiplayer?
Si morda inštaliral kak patch?
______
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Timo

Žiga Žlogar napisal/-a:imam težave z emrgency 2012 multiplayer. zaženem vse po previlih, ki sem jih prebral na gasilci.org. zanima me, če bi delalo tudi z programom hamachi ? ter ali mora moj prijatelj nujno reseterati računalni za program tunngle. ?
-Ne, z programom Hamachi EM2012 žal ne moreš igrat v načinu Multiplayer.
-Upam, da se razumemo, računalnika ne RESETirat, ampak ga RESTARTaj. (Da spremembe, ki jih program povzroči v sistemu, začno delovati.)
______
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Timo

Nejc napisal/-a:A je možno da ***** ne dela?
***** dela. No ja, vsaj meni in 2 drugim prjatlom.
Kakšne pa so težave?
Upam, da si ***** kopiral v mapo BIN (v mapi kamor si igrico inštaliral).
______
Slika
Slika
majho

ne nisem.. bolše igre ko je to mi normalno delajo.. ta pa zašteka takoj ko ti preide v game mode
pa mam reloded verzijo nevem kaj ji dela :D
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Jaz sem naredil vse, pa mi napiše, da je napaka. Končano
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Uporabniški avatar
Timo

majho napisal/-a:ne nisem.. bolše igre ko je to mi normalno delajo.. ta pa zašteka takoj ko ti preide v game mode
pa mam reloded verzijo nevem kaj ji dela :D
Čudno... :S
Kaj so boljše igre je relativno :P
Glede na to, da je to isto verzijo iz partisa potegnilo že več ljudi in jim dela normalno, če naredijo točno po postopku, zna bit problem pri tvojem računalniku/systemu.

Problemov, ki ustrezajo tvojemu opisu je lahko malo morje, zato boš moral (če seveda želiš igrico usposobiti) bolj podrobno opisati svojo težavo in mogoče dodati "crash dump log file", oz. čim več podatkov, ki bi omogočili da bi težavo kar se da omejili in jo lažje našli.
Zbiljc napisal/-a:Jaz sem naredil vse, pa mi napiše, da je napaka. Končano
Kaj točno pa napiše?
lahko prekopiraš error?
Kje/kdaj pa se točno error pojavi? Takoj ko klikneš na ikono? Ko si že v meniju?
______
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Slika
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Uporabniški avatar
Timo

Odg: Re: Emergency 2012

Zbiljc napisal/-a:Slika
Aha to ti napiše, ko hočeš igrico zagnat ne?
Najpogosteje je vzrok za to težavo GRAFIČNI DRIVER. Posodobi driverje od grafične kartice in če ti še vedno ne bo delovalo, poskusi z starejšimi verzijami driverjev enega za drugim (navadno deluje z zadnjim ali predzadnjim).
Povej če ti bo uspelo.
MarkoŠ napisal/-a:A mi lahko razložiš zakaj igrica ne dela sem jo inštaliral včekrat pa dobim samo črn ekran
Predlagam isto kot Zbiljcu. Posodobi gonilnike grafične kartice, če še vedno ne bo delovalo poskusi z predzadnjo verzijo gonilnikov.
Če še vedno ne bo delovalo povej, pa bomo poskusli še kaj drugega.

Za podobne težave je veliko rešitev na forumu igric emergency (http://forum.emergency-planet.com). Težavo najlažje rešite, če v google napišete: Emergency 4 (potem pa problem. Emergency 4 zato, ker sta sorodna sistema in se napake rešujejo po enakem principu.)
Za zbiljca recimo "emergency 4 game won't start" ali pa "emergency 4 game crashes" ... ipd.

Če ne pa lahko tudi jaz pomagam z iskanjem ;)
______
Slika
Slika
Odgovori