Radijske postaje in oprema
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
tud mi imamo 2 kompleta laringofona. Imel sem ga ze gor na vaji, in morem rec da zadeva zelo dobro funkcionira, kot je bilo opisano ze pred mano. Cez IDA masko se slis popolnoma razlocno, brez tega da bi se drl ko bik, tak pa mirno govoris in ne porabljas dragocenega zraka...
Mislim da bi to moglo bit poleg osnovne opreme za notranji napad v razvit pozar...
LP
Mislim da bi to moglo bit poleg osnovne opreme za notranji napad v razvit pozar...
LP
Don't raise your voice, Improve your argument!
Odg: Radijske postaje in oprema
Katera od naslednjih postaj bi bila primerna v sistemu ZARE:
- ICOM IC-P2ET
- Motorola mx1000
- VERTEX FTH2070
Predvidevam, da nobena. Zakaj točno?
LP
- ICOM IC-P2ET
- Motorola mx1000
- VERTEX FTH2070
Predvidevam, da nobena. Zakaj točno?
LP
Sam da vode ne zmanka!
-
s57nni
Glede debate od prej in diskusije katere postaje delajo in katere ne, vam lahko povem svojo izkušnjo. V naši GZ smo se odločili za nakup postaj skupaj z laringofoni, ki so popolnoma identični tem. Kupili smo namreč postaje KENWOOD TK 2170 vključno z laringofonom. Zadeva je bila za polovico cenejša od modela Motorola in v primerjalnem testu, ki smo ga opravili deluje še boljše. Preverite pri zastopniku za Kenwood v Črnučah, pa boste prejeli vse potrebne informacije.
[quote="s57nni"Preverite pri zastopniku za Kenwood v Črnučah, pa boste prejeli vse potrebne informacije.[/quote]
Tudi sam dam besedo zanj!
Tudi sam dam besedo zanj!
Zanima me kje bi se dalo dobiti kakšen cenik polnilcev postaj za v avto?
firemen19 napisal/-a:Zanima me kje bi se dalo dobiti kakšen cenik polnilcev postaj za v avto?
di-du-di-du
Npr. avtopolnilec za ročno radijsko postajo Motorola GP-360, stane cca. 70€ z DDV.
Lp, BAČO
Lp, BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
kje si pa gledal te cene?
Nikjer jih nisem gledal, opremo sem za neko društvo iz naše GZ nabavljal pred cca. enim mesecem. Če te zanima kje, lahko na ZS.firemen19 napisal/-a:kje si pa gledal te cene?
Lp, BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
-
gasilec-benjamin
Mene namreč zanima če ima kdo zaprodat rabljeno ročno postajo.
email: benjaminkolander@gmail.com
Kaj te zanima?gasilec-benjamin napisal/-a:Mene namreč zanima če ima kdo zaprodat rabljeno ročno postajo.
Registriraj se na Forumu, pa se mi javi, ni hudič da nekaj ne zrihtava.
Re: Radijske postaje in oprema
Laringofoni so v uporabi že nekaj časa in me zanima če ste kaj spremenili mnenje o primernosti uporabe za gasilce.
Občasno spremljam debato o larongofonih v ZDA in v Nemčiji.
Uporabniki se pritožujejo nad tem, da se mikrofon zmakne in ne lovi več. To naj bi bilo rešeno s tem, da se za gasilce uporablja večje mikrofone, ki lovijo zvok kljub temu, da se premaknejo med uporabo.
Nekaterim ni všeč, da jih stiska okoli vratu. To naj bi rešili novi modeli, ki niso oblikovano kot trak okoli vratu ampak v obliki "C".
Slušalke naj bi izpadale iz ušes. Rešitev je lahko ušesni odlitek uporabnika. ki se popolnoma prilega.
Uporaba postaje z laringofonom je možna samo za enega uporabnika. Gasilec, ki stoji poleg ne more slišati radijskega prometa in tudi ne more uporabiti mikrofona. (Zaradi recesije samo ena RP na skupino napadalcev).
Prosim, razpišite se o svojih izkušnjah pri uporabi v v notranjih napadih.
Občasno spremljam debato o larongofonih v ZDA in v Nemčiji.
Uporabniki se pritožujejo nad tem, da se mikrofon zmakne in ne lovi več. To naj bi bilo rešeno s tem, da se za gasilce uporablja večje mikrofone, ki lovijo zvok kljub temu, da se premaknejo med uporabo.
Nekaterim ni všeč, da jih stiska okoli vratu. To naj bi rešili novi modeli, ki niso oblikovano kot trak okoli vratu ampak v obliki "C".
Slušalke naj bi izpadale iz ušes. Rešitev je lahko ušesni odlitek uporabnika. ki se popolnoma prilega.
Uporaba postaje z laringofonom je možna samo za enega uporabnika. Gasilec, ki stoji poleg ne more slišati radijskega prometa in tudi ne more uporabiti mikrofona. (Zaradi recesije samo ena RP na skupino napadalcev).
Prosim, razpišite se o svojih izkušnjah pri uporabi v v notranjih napadih.
Za pritrditev dodatnega mikrofona RP nekateri uporabljajo "mic retractor".
Primer:
http://www.gearkeeper.com/communication ... rfire.html
Uporablja kdo kaj takega?
Primer:
http://www.gearkeeper.com/communication ... rfire.html
Uporablja kdo kaj takega?
Vedno ga iztaknem ven, in ostane v avtu ali v GD
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
-
sebastijan@margop.si
- GE: PGD LUČE
Mene pa zanima, kje lahko kupim novo radisko postajo za gasilsko društvo, ki deluje na kanal zare in se lahko dela z dvem kanaloma hkrati.