Evo, spet me je popadla sveta jeza, še dobro, da je praznik, sicer bi šel komu zavit vrat. Na katero številko na Tržaški ne vem, najbolje, kar na obe

.
Ko je prišel dopis z GZS, v katerem nas opozarjajo, naj pohlevno plačujemo SAZAS-u, se še nisem preveč sekiral, saj smo v lanskem letu (mislil sem) s SAZAS-om uredili odnose in poravnali svoje obveznosti.
A glej ga hudiča, danes jo tajnik primaha z opominom od SAZAS-a, kjer nas terjajo za 34.063,58 SIT in to za leto 2003. Da dol padeš, kljub osebnemu dogovoru in poravnavi obveznosti zadeve nič ne veljajo, ker se je pod opomin podpisal nek nov Kljukec, ki je pravkar zasedel stolček in bi rad s pomočjo GZS ponovno "jebal" gasilce v glavo.
Ampak da se vrlemu Nosanu, univ.dipl.ekon. ne bo zgodilo, da bo ga kakšen gasilec direktno po nosu, pa mogoče še kakšnega drugega, da bi končno nastal mir in ne bi z velikim žegnom naše vrhovne organizacije služili na prostovoljcih.
In zakaj žegnom?
Zato, ker se v opominu sklicujejo na naslednje-citiram:
"O nespoštovanju sporazuma, sklenjenega med Gasilsko zvezo Slovenije in Združenjem SAZAS smo obvestili tudi predsedstvo Vaše organizacije, ki je na 21. seji sprejelo sklep, da bo o nespoštovanju pogodbe obvestil a vse gasilske zveze in sklep, da se sporazum med Zvezo in Združenjem podaljša."
Bravo naši, ni kaj

.
No, pa poglejmo, kako je to videti cenovno in sem vrgel oko malo nazaj, oziroma na sporazum, ki je bil sklenjen v takšni obliki:
datoteke/graficni_prikaz_primerjave_obr ... orarja.pdf
Govorim za našo prireditev, kjer bi bili po sporazumu zavezani do plačila 6.510,00 SIT (kar smo tudi poravnali)
Nova cena pa je 7.500,00 SIT in to kar z lufta potegnjena in odobrena s strani GZS, brez pogajanj, brez posvetovanja, brez vprašanja. In to že drugič v zadnje pol leta. Enako je bilo namreč pri dvigu cen zdravstvenega zavarovanja, kjer je šlo prav tako za dvig, ki je skregan z vsako logiko, ki se sicer sklicuje na inflacijo, ki jo določa država in bi bil dvig cen možen le v okviru le-te.
Torej, cene za "jurja" gor, mi pa še kar kimamo. "Drugovi, dokle čemo tako?" je včasih rekel Joža Broz.
Vse kaže, da kar do konca, dokler nas ne oberejo eni in drugi, pa še kakšen tretji.
Jebemti takšno državo, kjer ti lahko vsi uradno iz žepa kradejo, samo jaz ne smem

.
LP
Janez