SAZAS

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

janez napisal/-a:In kako je s preglasnim navijanjem muzike (okrog dveh zjutraj), pri odprtih oknih nekje v avgustu, ko imajo sosedovi mulci žurko. Ali je to javno ali zasebno predvajanje. Ali morajo plačati poristojbino, ker sem tudi jaz (javnost) deležen galsbenega blagra njihove zabave?

Dost mam, vi pa tudi!

Janez
E, to pa je kršenje uredbe o hrupu, za katero je zagrožena denarna kazen, izreče jo sodnik za prekrške. Če je ta "motnja" povzročena v času nočnega počitka, pa je pristojen modri organ dolžan prijaviti motečega osebka še po členu 11.1 zaradi kršitve JRM.

Hm , Janez ima tudi prav saj ta osebek javno producira glasbo torej ga še zadene SAZAS in osebek bankrotira :twisted:

LP Marko
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a janez »

Marko imaš povsem prav! SAZAS bi bil bolj učinkovit od fantov v modrem, ki so plačani, da skrbijo za JRM (Javni Red in Mir).

Janez
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

Evo, spet me je popadla sveta jeza, še dobro, da je praznik, sicer bi šel komu zavit vrat. Na katero številko na Tržaški ne vem, najbolje, kar na obe :twisted: .

Ko je prišel dopis z GZS, v katerem nas opozarjajo, naj pohlevno plačujemo SAZAS-u, se še nisem preveč sekiral, saj smo v lanskem letu (mislil sem) s SAZAS-om uredili odnose in poravnali svoje obveznosti.

A glej ga hudiča, danes jo tajnik primaha z opominom od SAZAS-a, kjer nas terjajo za 34.063,58 SIT in to za leto 2003. Da dol padeš, kljub osebnemu dogovoru in poravnavi obveznosti zadeve nič ne veljajo, ker se je pod opomin podpisal nek nov Kljukec, ki je pravkar zasedel stolček in bi rad s pomočjo GZS ponovno "jebal" gasilce v glavo.

Ampak da se vrlemu Nosanu, univ.dipl.ekon. ne bo zgodilo, da bo ga kakšen gasilec direktno po nosu, pa mogoče še kakšnega drugega, da bi končno nastal mir in ne bi z velikim žegnom naše vrhovne organizacije služili na prostovoljcih.

In zakaj žegnom?

Zato, ker se v opominu sklicujejo na naslednje-citiram:

"O nespoštovanju sporazuma, sklenjenega med Gasilsko zvezo Slovenije in Združenjem SAZAS smo obvestili tudi predsedstvo Vaše organizacije, ki je na 21. seji sprejelo sklep, da bo o nespoštovanju pogodbe obvestil a vse gasilske zveze in sklep, da se sporazum med Zvezo in Združenjem podaljša."

Bravo naši, ni kaj :evil: .

No, pa poglejmo, kako je to videti cenovno in sem vrgel oko malo nazaj, oziroma na sporazum, ki je bil sklenjen v takšni obliki:

datoteke/graficni_prikaz_primerjave_obr ... orarja.pdf

Govorim za našo prireditev, kjer bi bili po sporazumu zavezani do plačila 6.510,00 SIT (kar smo tudi poravnali)

Nova cena pa je 7.500,00 SIT in to kar z lufta potegnjena in odobrena s strani GZS, brez pogajanj, brez posvetovanja, brez vprašanja. In to že drugič v zadnje pol leta. Enako je bilo namreč pri dvigu cen zdravstvenega zavarovanja, kjer je šlo prav tako za dvig, ki je skregan z vsako logiko, ki se sicer sklicuje na inflacijo, ki jo določa država in bi bil dvig cen možen le v okviru le-te.

Torej, cene za "jurja" gor, mi pa še kar kimamo. "Drugovi, dokle čemo tako?" je včasih rekel Joža Broz.

Vse kaže, da kar do konca, dokler nas ne oberejo eni in drugi, pa še kakšen tretji.

Jebemti takšno državo, kjer ti lahko vsi uradno iz žepa kradejo, samo jaz ne smem :twisted: :evil: .

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Igor80
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a Igor80 »

Ojla, sicer na zadeve s SAZASOM se ne spoznam, lahko vam pa povem, da je Uredba o hrupu v naravnem in življenjskem okolju razveljavljena in naj bi njeno vlogo prevzel novi Zakon o prekrških zoper Javni red in mir. Ki ga pa še vedno niso sprejeli v DZ, mal so prehitel z vso zadevo.

Tako sedaj hrup na prireditvah (na način, ki ga nihče ne razume preveč) ureja novela Zakona o javnih prireditvah, drugega zakona pa zaenkrat še ni.

LP
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Fantje , mogli se bomo sprijazniti s raznoraznimi Sazasi , zavarovanji in še z marsičem vsaj tako dolgo , dokler nas bodo zastopali in se za naše interese borili tisti , ki se za nas "borijo" sedaj . Ampak saj bo boljše , če ne prej pa mogoče po volitvah . Mogoče jih bodo pa le nasledili takšni , ki jim ne bo najvažnejši stolček pod ritjo , ampak jim bo nekaj pčomenila tudi prihodnost gasilstva pri nas .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Hanzi
Kraj: Ihan

Odgovor Napisal/-a Hanzi »

Kako ste letos prijavili veselice na SAZAS?
Mi je nismo, pa so očitno po drugih potek prišli do podatkov :roll: o veselici in nam poslali obrazce.
Je to kaj rešeno na nivoju GZ ali vsak po svoje prijavlja, (kakor mu paše?) :?
Sonce naj sveti vsak dan!

Janez

http://users.volja.net/pgdihan/
Uporabniški avatar
savinjčan
Kraj: savinjska

račun

Odgovor Napisal/-a savinjčan »

Res zanimivo. Dne 25.06.2005 smo praznovali 80 obletnico našega društva. Prireditev prijavljena v skladu z navodili in predpisi. Glejga zlomka, danes dne 24.08.2006 pa priroma račun od SAZAS-a za 13.101,00 SIT. So pa kar ažurni da jim uspe račun poslati v zelo kratkem času in to po 14. mesecih.
Vsi za enega eden za .....
Rolf
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rolf »

Hehe, nam pa so poslali obrazec za obračun že dva tedna pred prireditvijo. Se zgodi, potem se pa redno dogaja ;)

LP
Life is a lesson, you learn it when you're through! (by Limp Bizkit)
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a janez »

Ne kritizirajte SAZAS-a. Učite se od njega. Tako se posluje!!!!

Ko bo naslednjič panika po državi za gasilce (Kras) - enostavno formularje dva tedna v naprej. Akcija ko bo plačano.

Učimo se od tistih, ki so boljši od nas.

Naivni

Janez
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odg: SAZAS

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

http://24ur.com/novice/slovenija/-104.html#video

Kot kaže je nekaterim prekipelo glede na to, kar počne SAZAS.

Kaj pa naši šefi na Tržaški? A se bodo zbudili in se kaj zavzeli za nas gasilce, ki nam gasilska veselica prinese prenekateri tolar?

Mogoče so v teh dneh, ko so polni sladkih besed na predvolilnih sestankih in lobiranjih. pomislili tudi na to perečo temo. Vendar močno dvomim. Še en razlog več, da zmaga opozicija.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Zadevo bi morali takoj podpreti z nivoja GZS in jim dati javno podporo in za njo tudi stati.
Uporabniški avatar
icko

Odgovor Napisal/-a icko »

Itak so nam avtorske pravice računali že v 50 letih prejšnjega stoletja
poglejte zadnji sken

http://www.gasilci-vinskagora.si/index. ... &Itemid=45
deja94

Odgovor Napisal/-a deja94 »

Pozdrav vsem anti-SAZAVCEM. Prebral sem večino te debate za nekaj let nazaj, žal je nisem zasledil prej. Moje izkušnje z njimi so naslednje; v debati je bilo izpostavljeno vprašanje, kako izvejo,da imamo prireditev. Čisto preprosto-pogledajo na policijsko spletno stran, kateri ste prijavili prireditev in najdejo vse podatke kdo je organizator, kje se prireditev odvija in kakšen je program. Potem vam avtomatično izstavijo račun. Preprosto. Mi smo jih nekaj let zaporedoma obvestili potem, ko so nam poslali račun, da je prireditev zaradi dežja odpadla. Zato smo bili oproščeni plačila avtorskih pravic. žal tu se ne da nič storiti, ker v zakonu ajsno piše, da je organizator prireditve dolžan poravnati avtorke pravice za uporabo glasbenih del. Pa naj bo to navaden vaški harmonikaš ali orgličar ali pa naj bo popularen ansambel v Sloveniji. Pomoje bi bil edini način, da vsi bojkotiramo organizacijo veselic in s tem pritisnemo na izvajalce glasbenih del, da sami pritisnejo na združenje sazas, kajti to jim je v poletnih mesecih tudi edini vir dohodka. Ampak mislim, da nam to nebo uspelo, ker smo preveč razpršeni in bi bilo preveč pričakovati, da bi se s tem kdo strinjal. Žal tako je, tega nas lahko reši le vodstvo GZS.
Uporabniški avatar
Beli
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Beli »

No še ena zgodba o njihovi požrešnosti!
Lani veselice zaradi težav z dovoljenjem za uporabo prostora nismo organizirali.Veselice zato nismo prijavljali na nobeni državni ustanovi.Tradicionalno smo veselico izvedli sredi julija.Po približno 2 mesecih od srede julija pa smo prejeli od SAZAS-a obvestilo, da naj jim pošljemo seznam predvajanih skladb na veselici, drugače so možne tožbe.Seveda sem bil začuden kaj se grejo!Pokličem na SAZAS, kjer se mi oglasi mlada gospodična.Razložim ji vso situacijo in ko sva se na koncu že z vsem strinjala me vpraša zakaj nismo prijavili veselice!No še enkrat vse razložim spet se je z vsem strinjala in na koncu dobim odgovor da oni pa tega že niso poslali in naj pokličem naslednji teden.Tko da sem ponovno klical čez teden dni in dobil drugo gospodično s katero sva prišla do sklepa da je bila pomota.Vendar opravičila nisem dočakal!Tolk o tem da gledajo na policijsko stran :evil:

LP Beli
Slika
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Tile Sazovci ti pa znajo polepšat dan, seveda v negativnem smislu. :mrgreen: Ker pač nismo prijavili prireditve pred samo prireditvijo so si pri položnici privoščili 15% pribitek uporaba glasbe brez dovoljenja, seveda sklicujoč na 7. člen Pravilnika. (ko bi vedel kakšnega) #-o
Stati inu obstati. /Trubar/
Odgovori