A lahko pojasnite glede Texport-a?darko napisal/-a:Opozoril sem GZS tudi na proizvajalca Teksport ki zavaja slovenske gasilce. Gasilci so prikrajšani za sofinanciranje nabav njihovih izdelkov.
Razpis zs sofinanciranje
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Razpis zs sofinanciranje
Kdor živi od meča bo z mečem pokončan.
-
Gost
tudi mi smo dobili dopis, vloga ni bila zavrnjena ampak jo moramo dopolniti v roku 8 dneh, po moje pošteno
če pa so Vam zavrnili vlogo, za katero je trgovec (texport) zagotavljal da ustreza tipizaciji, pa upam da imate to na papirju in jih tožite, tudi nas je uvoznik texporta že zavajal in vzel tipizirano netipizirane kombinezione nazaj
gzs pa bi morala ukrepati in odvzeti takoimenovani "certifikat" o ustreznosti oblek ali jih pa dobro denarno kaznovati. Denar od kazni pa razdeliti enotam, ki so bile zavedene
Kdo pa je uvoznik Texporta?
če pa so Vam zavrnili vlogo, za katero je trgovec (texport) zagotavljal da ustreza tipizaciji, pa upam da imate to na papirju in jih tožite, tudi nas je uvoznik texporta že zavajal in vzel tipizirano netipizirane kombinezione nazaj
gzs pa bi morala ukrepati in odvzeti takoimenovani "certifikat" o ustreznosti oblek ali jih pa dobro denarno kaznovati. Denar od kazni pa razdeliti enotam, ki so bile zavedene
Kdo pa je uvoznik Texporta?
-
cokla
Če je oprema tipizirana, še ne pomeni, da je predmet sofinanciranja na razpisu. Drži ali ne drži?
Kot je meni znano je uvoznik za gasilske obleke Texport GASILSKA OPREMA LJUBLJANA..... zanimivo

Grega ( 040 738 525 )
Na razpisu moraš kandidirati z celo obleko, ni možno samo z hlačami, sem tudi že jaz imel podoben primer pred leti.@ndrey napisal/-a: nam pa zavračajo sofinanciranje nakupa zgolj hlač Deva Fireman 5?
Prvič: to nikjer eksplicitno ne piše,
drugič: kje piše, da se ne sme nabavljati samo manjkajoči oz. obrabljeni del obleke?
Vetrovke Fireman 5 imamo še izpred časov razpisa.
drugič: kje piše, da se ne sme nabavljati samo manjkajoči oz. obrabljeni del obleke?
Vetrovke Fireman 5 imamo še izpred časov razpisa.
Lets work the problem people, lets not make things worse by guessin'
Kaj mislite kolikšen delež nabav v vsem gasilstvu v Sloveniji se sofinancira?
Darko
Darko
5% ?darko napisal/-a:Kaj mislite kolikšen delež nabav v vsem gasilstvu v Sloveniji se sofinancira?
Darko
- Ndrej
- GE: PGD Prečna
- Kraj: Prečna, Novo mesto
- Kontakt:
Jaz pa mislim, da kar malo več. Če gledam po vrednosti vseh nabav, potem si upam trdit, da se sofinancira vsaj 50%. (pod "nabavo" mislim na vso opremo in vozila, ne pa druge zadeve)
50% niti slučajno. Že na razpisu piše, da se financira le do 30% vrednosti nakupa (če imam prav v spominu). En kup nabav je itak zavrnjenih al pa ni predmet razpisa, tako da...
Darko, imaš kak 'uradni' podatek? Za točno cifro bi verjetno morala društva nekomu sporočiti skupni znesek vseh nabav tekočega leta...
Darko, imaš kak 'uradni' podatek? Za točno cifro bi verjetno morala društva nekomu sporočiti skupni znesek vseh nabav tekočega leta...
Lets work the problem people, lets not make things worse by guessin'
za leto 2006 oz. lansko leto je bilo objavljeno vse na strani gzs, mislim, da bo letos isto, kdo koliko dobi
Darko je spraševal kolikšen delež vsega gasilstva (najbrž tudi poklicnega, z plačami vred) se sofinanciramarkf napisal/-a:za leto 2006 oz. lansko leto je bilo objavljeno vse na strani gzs, mislim, da bo letos isto, kdo koliko dobi
pa treba je upoštevat koliko opreme društva nabavljajo, katera ne spada v razpis za sofinanciranje.
če sem te prav razumel
sofinancira se oprema samo prostovolnim društvom in samo tista, ki je v razpisni dokumentaciji, če je kdo za sofonanciranje vložil za opremo, ki ni v razpisni dokumentaciji navedena ali ni izdelana po tipizaciji gzs, pač ne bo sofinanciranja, kakšen je delež za posamezen kos opreme, pa je odvisno od števila prijav (kosov) določene opreme, po tipihi (vozila, ida, obleke) pa mislim da je procent določen, če vzamemo postavko, da je vsota sofinanciranja 100%, kakšen je delež pa ne vem
koliko opreme v slo pa so društva nabavila (skupna vsota) pa verjetno ne bomo zvedeli nikoli oz. kolikšen delež se sofinancira.
sofinancira se oprema samo prostovolnim društvom in samo tista, ki je v razpisni dokumentaciji, če je kdo za sofonanciranje vložil za opremo, ki ni v razpisni dokumentaciji navedena ali ni izdelana po tipizaciji gzs, pač ne bo sofinanciranja, kakšen je delež za posamezen kos opreme, pa je odvisno od števila prijav (kosov) določene opreme, po tipihi (vozila, ida, obleke) pa mislim da je procent določen, če vzamemo postavko, da je vsota sofinanciranja 100%, kakšen je delež pa ne vem
koliko opreme v slo pa so društva nabavila (skupna vsota) pa verjetno ne bomo zvedeli nikoli oz. kolikšen delež se sofinancira.
Minister trdi da se DDV vrača v gasilstvo - Delo 11.8.2008.
Darko
Darko