lp DC
GZS - seje predsedstva in poveljstva
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
seja gzs
Drago
Zanimata me dve stvari. Bral sem zapisniki sej GZS in me moti stavek , ki govori, da mora biti med drugim predsednik gasilske zveze gasilsko izobražen (celo VGČ), ker v tekstu ni besedice Slovenije sedaj ne vem če je to mišljeno za vse GZ ?
In drugo me zanima , zakaj je tvoj spoštovani priimek Colnarič (kar verjetno izvira iz korena besede "colati" - plačati ) vedno med tistimi , ki so sodelovali v razpravi, omenjen kot zadnji
Pa ja ne po tvojem oglašanju prekinejo diskusijo ?
Prosim za odgovor , ker sem v strašnih dvomih .
Lep pozdrav!
Zanimata me dve stvari. Bral sem zapisniki sej GZS in me moti stavek , ki govori, da mora biti med drugim predsednik gasilske zveze gasilsko izobražen (celo VGČ), ker v tekstu ni besedice Slovenije sedaj ne vem če je to mišljeno za vse GZ ?
In drugo me zanima , zakaj je tvoj spoštovani priimek Colnarič (kar verjetno izvira iz korena besede "colati" - plačati ) vedno med tistimi , ki so sodelovali v razpravi, omenjen kot zadnji
Prosim za odgovor , ker sem v strašnih dvomih .
Lep pozdrav!
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Oskar:
Kandidat za predsednika je lahko uveljavljeni dolgoletni član gasilske organizacije, ki ima čin najmanj višji gasilski častnik
Tako točno je zapisano v predlogu sprememb statuta GZS
No in zdaj ker piše to samo v satutu GZS je nekako samoumevno, da za druge ne velja
razen, če nima kdo podobnih želja
Kar se pa tiče navajanja mojega priimka med zadnjimi, ki so sodelovali v razpravi pa bi rekel, da si zadel
jah no, zdaj nisem več tako "kritičen", ko sem bil še "mlajši" so pa res po mojem javljanju zaključevali razprave
s strani zapisnikarke je torej to "stvar navade"
Si pa zelo "precizen" pri čitanju, jaz do sedaj, ko si na to opozoril, tega še opazil nisem
lp DC
Kandidat za predsednika je lahko uveljavljeni dolgoletni član gasilske organizacije, ki ima čin najmanj višji gasilski častnik
Tako točno je zapisano v predlogu sprememb statuta GZS
Kar se pa tiče navajanja mojega priimka med zadnjimi, ki so sodelovali v razpravi pa bi rekel, da si zadel
lp DC
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Dolgoletni ??? 10, 20, 30 ... let? Članica? Organizacijska smer torej ne šteje? Lahko bi dodali še, da šteje samo čin pridobljen po novem programu usposabljanja.Drago napisal/-a:Kandidat za predsednika je lahko uveljavljeni dolgoletni član gasilske organizacije, ki ima čin najmanj višji gasilski častnik
Ja, saj ne vem kaj toliko razburjenja okoli predlaganih predlogov za spremembo statuta. Sicer pa se meni zdi povsem normalno, da je predsednik nekdo, kateri je že dalj časa član gasilske organizacije, seveda s tem ima tudi zagotovljeno gasilsko izobrazbo ( čini...)
Bomo imeli še volitve, vsakih 5 let naj bi jih imeli, pa če nimamo gasilci takega kandidata...zakaj bi ga morali iskat zunaj naših vrst?
Bomo imeli še volitve, vsakih 5 let naj bi jih imeli, pa če nimamo gasilci takega kandidata...zakaj bi ga morali iskat zunaj naših vrst?
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Meni se zdi bolj normalno, da je sposoben, ostalo me pa sploh ne zanima.
Če nisi prepričan v svojo zmago, je najbolje, da spremeniš pravila. Kot je nekdo predlagal, samo še v statut zapišemo, da se mora priimek začeti z E, pa bo. Sicer pa Primoz, če najdemo kandidata, ki ustreza določilom statuta mu pa lahko damo doživljenski mandat, vsaj ne bo nobenih stroškov z raznimi kongresi in volitvami.

Mimogrede, noben kandidat ni bil izven naših vrst, samo eden pa je bil "NAŠ".
Če nisi prepričan v svojo zmago, je najbolje, da spremeniš pravila. Kot je nekdo predlagal, samo še v statut zapišemo, da se mora priimek začeti z E, pa bo. Sicer pa Primoz, če najdemo kandidata, ki ustreza določilom statuta mu pa lahko damo doživljenski mandat, vsaj ne bo nobenih stroškov z raznimi kongresi in volitvami.
Mimogrede, noben kandidat ni bil izven naših vrst, samo eden pa je bil "NAŠ".
Ne, ne, se stinjam, mogoče sem se narobe izrazil.
Nič ni narobe, če je kandidat gasilec z večletnim stažem, pravilno bi bilo, da je vodja take organitzacije kot je naša, gasilec, večletni, in predvsem SPOSOBEN....mora pa začet t.i. volilno 'kampanijo' malo prej, kakšno leto pred volitvami, pa ta način predstavitve kandidatov bi moral bit bolj transparenten.....recimo. Pa na kongresu samemu bi morali imeti na razplogao kakšnega kadidata več.
Nič ni narobe, če je kandidat gasilec z večletnim stažem, pravilno bi bilo, da je vodja take organitzacije kot je naša, gasilec, večletni, in predvsem SPOSOBEN....mora pa začet t.i. volilno 'kampanijo' malo prej, kakšno leto pred volitvami, pa ta način predstavitve kandidatov bi moral bit bolj transparenten.....recimo. Pa na kongresu samemu bi morali imeti na razplogao kakšnega kadidata več.