Maja iz Palome napisal/-a:Mene samo zanima, kako se bo točkovalo hitro spajanje cevi, a se bo štel čas izvedbe vaje ali samo če pravilno spneš,dobiš pozitivne točke?
Lp
Katja
Ne bo se merilo časa izvedbe vaje. Pozitivne točke za vsako spenjanje.
Negativne za odpeto spojko.
Pa vsem seveda VELIKO uspeha jutri na tekmovanju!
Kljub želji poprisotnosti na tekomovanju bom navijala za svoje od doma... (se je treba učit )
Sploh pa itak bodo naši zmagal!
lp
matetejček napisal/-a:Pozdravljeni!
A mi lahko kdo pove, kakše bo ročnik pri vezavi ročnika pri vozlih za mladince a bo navadni ali kombinirani?
Lp Matija
V razpisu piše: NAVEZAVA ROČNIKA (navadni ročnik brez zasuna).
No tudi to tekmovanje je za nami. Za ene seveda uspešno za druge ne, tako kot vedno. Zopet je bilo nekaj pritožb, ki pa so bile spet "neutemeljene", tako kot vedno. Moje osebno mnenje je, da je bilo tekmovanje dobro organizirano, malo več truda pa bi bilo potrebno vložiti za zaključno slovesnost, saj je bilo tokrat kar preveč tehničnih in drugih napak. Ker so nekatere ekipe kar dolgo čakale na razglasitev rezultatov je pohvalno tudi to, da so si govorniki vzeli za nagovore zelo malo časa, tako da je bila razglasitev (ko se je začela) hitro izpeljana.
Piši, vendar ne piši neumnosti, v nasprotnrm primeru povej, da je to tvoje mnenje.
MITO.
Žalostno, da se dogajajo stvari kot se dogajajo na državnem tekmovanju v gasilski orientaciji za mladino.
Štarter dajal napačne podatke in zaradi tega zavedel dobršen del ekip pri mladincih. Pri pritožbi so ekipe ignorirali in jih zavrnili češ da je neutemeljeno (čeprav je štarter priznal napako).
Težko bi bilo pustit 4-5 ekipam ponovni štart (bi se pa ja zavlekl za dodatnih 10 min).
Žalostno! NEDOPUSTNO!!!
Nikakor primerno za organizacijo nekega "DRŽAVNEGA" tekmovanja.
(Kaj če so se tako zanalašč znebili ekip, da je lahko potem neka druga zmagala?)
Mi smo tekmovali v kategoriji pionirjev, tako da ne vem kaj naj bi bilo pri mladincih narobe je pa bilo kar nekaj ekip brez uvrstitve. Napiši kaj več o napakah na štartu.
Piši, vendar ne piši neumnosti, v nasprotnrm primeru povej, da je to tvoje mnenje.
MITO.
sabirman napisal/-a:Žalostno, da se dogajajo stvari kot se dogajajo na državnem tekmovanju v gasilski orientaciji za mladino.
Štarter dajal napačne podatke in zaradi tega zavedel dobršen del ekip pri mladincih. Pri pritožbi so ekipe ignorirali in jih zavrnili češ da je neutemeljeno (čeprav je štarter priznal napako).
Kakšne napačne podatke pa je dajal štarter? Me prav zanima?
Našim je dal v roko karto in povedal oznake. Seveda kdo bo na štartu gledal na karto so se pač orientirali po oznakah. Vendar jim oseba na štartu ni povedala pravih označb!!! Se pravi so tekli po progi za pionirje 500m potem jim je pa le rekel kontrolor na kontrolni točki da ni prava pot. Ko so šli do štarterja je priznal da je povedal napačne označbe vendar odločitev za ponovn štart je bila zavrnjena češ da saj ste imeli karto
pa še ena "tragedija":
Nek pionirček(ne vem društva ne nič) je bojda napak zvezal vozel. Okoliščin ne poznam ki so se zgodile vendar je sodnik posredoval s fizično silo in ga butnil v prsni koš. Posredoval je Ljubljansi Pacient