TU SE PA ČLOVEK LAHKO ZAMISLI KAKO VOZITI PO CESTAH
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
TU SE PA ČLOVEK LAHKO ZAMISLI KAKO VOZITI PO CESTAH
Tu sem našel nekaj dobrih reklam ob katerih se človek lahko malo zamisi kako naj vozi po cestah. Čim več takih reklam bi morali objavlati po televiziji.
Nekaj časa nazaj sem videl neko reklamo na SLO 1, kako ravnati, če se zgodi prometna nesreča na avtocesti, kako se je potrebno umakniti z vozilom na oba roba obeh voznih pasov, da lahko reševalne ekipe brez problema pridejo do kraja nesreče.
http://www.youtube.com/watch?v=HwbGb5gRxKc
http://www.youtube.com/watch?v=ckkPTU5Ogs4
Nekaj časa nazaj sem videl neko reklamo na SLO 1, kako ravnati, če se zgodi prometna nesreča na avtocesti, kako se je potrebno umakniti z vozilom na oba roba obeh voznih pasov, da lahko reševalne ekipe brez problema pridejo do kraja nesreče.
http://www.youtube.com/watch?v=HwbGb5gRxKc
http://www.youtube.com/watch?v=ckkPTU5Ogs4
-
gost12345
na tej strani imaš veliko filmčkov, plakatov, radijskih oglasov s področja prometne varnosti v veliki britanji...
thinkroadsafety.gov.uk/mediacentre/mediapage.htm
po mojem mnenju bi bila najbolj učinkovita rešitev za slovenijo močno podprta preventiva že od mladih nog (z vzojo za promet na zabaven način začeti pri otrocih v vrtcu). sicer mislim, da to sedanjih voznikov ne bi prav učinkovito spametovalo, ampak za njih je v večini že prepozno. na generacije, ki pa prihajajo pa še lahko vplivamo. sam za rezultate je pa potreben čas in pa ful trdega vztrajnega dela
thinkroadsafety.gov.uk/mediacentre/mediapage.htm
po mojem mnenju bi bila najbolj učinkovita rešitev za slovenijo močno podprta preventiva že od mladih nog (z vzojo za promet na zabaven način začeti pri otrocih v vrtcu). sicer mislim, da to sedanjih voznikov ne bi prav učinkovito spametovalo, ampak za njih je v večini že prepozno. na generacije, ki pa prihajajo pa še lahko vplivamo. sam za rezultate je pa potreben čas in pa ful trdega vztrajnega dela
Re: TU SE PA ČLOVEK LAHKO ZAMISLI KAKO VOZITI PO CESTAH
Cevar, o teh TV oglasih se je že govorilo: viewtopic.php?t=6300&start=75CEVAR napisal/-a:Tu sem našel nekaj dobrih reklam ob katerih se človek lahko malo zamisi kako naj vozi po cestah. Čim več takih reklam bi morali objavlati po televiziji.
Mislim, da se ta oglas še vedno vrti in sicer vsak dan ob 21.57 uri na SLO I (pred Odmevi).CEVAR napisal/-a:Nekaj časa nazaj sem videl neko reklamo na SLO 1, kako ravnati, če se zgodi prometna nesreča na avtocesti...
FIREFIGHTERS we are reversing new side!

- _strojnik_
- Kontakt:
Mnogo mladih dobi željo po hitrosti in postavljanju iz filmov ali pa igric...
Npr.:
FILMI:
-Too fast too furious
-The fast and the furious
.
.
.
Rač. IGRICE:
-Need for speed
-Flat out
.
.
.
In ko gledaš tak film dobiš tudi sam mal želje po hitrosti alpa ko igraš take in drugačne igrice. To je po mojem pri mladih kar velik dejavnik...
Npr.:
FILMI:
-Too fast too furious
-The fast and the furious
.
.
.
Rač. IGRICE:
-Need for speed
-Flat out
.
.
.
In ko gledaš tak film dobiš tudi sam mal želje po hitrosti alpa ko igraš take in drugačne igrice. To je po mojem pri mladih kar velik dejavnik...
- Ndrej
- GE: PGD Prečna
- Kraj: Prečna, Novo mesto
- Kontakt:
Ah daj daj. To si pa tako napisal, kakor se je zgodilo v Ameriki. Za pokol v šoli Columbine je na koncu bila kriva računalniška igra. Menda jo je morilec večkrat igral.
Totalno sprenevedanje...
Ja, pri teh oglasih se resno zamisliš. Morali bi iti še dlje. V Ameriki te sodnik lahko napoti na ogled mrtvašnice. Tisto mora biti šele grozno. Ampak najbrž pomaga.
LP, Andrej
Totalno sprenevedanje...
Ja, pri teh oglasih se resno zamisliš. Morali bi iti še dlje. V Ameriki te sodnik lahko napoti na ogled mrtvašnice. Tisto mora biti šele grozno. Ampak najbrž pomaga.
LP, Andrej
Pri takšnih dejanjih se je res treba malo zamislit ja. Dobre reklame
.
Lp, Daniel Kotnik
E-Mail: daniel.kotnik@gmail.com
GSM: 031/211-282

Ce ze nemores narediti nic dobrega, ne naredi nic slabega.
E-Mail: daniel.kotnik@gmail.com
GSM: 031/211-282

Ce ze nemores narediti nic dobrega, ne naredi nic slabega.
Ta obisk mrtvašnice sploh ni slaba zamisel...
Drgač nate dvomim da bi kaj dost vplivalo sam otroci to sprejemajo dost drugač pa ne mi rečt da ne drži...
Drgač pa tisto glede igric sm govoru tut po sebi ker mam ful potrebe po hitrosti... pa kaj naj... vem pa da sem v svojem otroštvu pogledal dost takih filmov in preigral ogromno takih igric in hočeš nočeš čutiš tisto potrebo po hitrosti...
Drgač nate dvomim da bi kaj dost vplivalo sam otroci to sprejemajo dost drugač pa ne mi rečt da ne drži...
Drgač pa tisto glede igric sm govoru tut po sebi ker mam ful potrebe po hitrosti... pa kaj naj... vem pa da sem v svojem otroštvu pogledal dost takih filmov in preigral ogromno takih igric in hočeš nočeš čutiš tisto potrebo po hitrosti...
Se mi zdi, da bo debata šla v smeri, kot je šla že v eni drugi temi.
(Mislim da pod Preventivo o 262 žrtvah na cesti...)
Pa nismo odkrili tople vode.
Kaj nas lahko spametuje, da se ne bomo pobijali po cestah
Kazni? Mogoče, te že gredo v "nebo" - zaleže pa ne kaj dosti.
Reklame na TV? Tudi mogoče, če jih bodo vrteli bolj pogosto in ne samo sredi noči, ko itak nihče ne gleda TV-ja. Če se mene vpraša bi morali v vsakem reklamnem bloku 20 sekund vrteti nabor fotografij krvavih razbitin vozil, ne glede na čas dneva. Vse se nas mora to dotakniti.
Kaj še? Ne vem. Sigurno pa nekaj, kar nam bo dalo misliti in ne bo šlo mimo nas.
Povzročitelje nesreč z smrtnim izidom ki so vozili pod vplivom alkohola, (in ki jo ponavadi "čudežno" odnesejo brez praske), bi za 1 mesec poslal na dolžnost v rehabilitacijski center Soča, za en mesec pa v gasilske enote s koncesijo z posredovanje v prometnih nesrečah. Pa naj tam v mirnem času loščijo škarje in razpirala ter se urijo v pomožnih delih na tehnični intervencji, ko pa je treba na teren pa naj oblečejo živo rumenega pajaca z napisom: Vozil sem pijan in ubil človeka in gredo pomagat enoti reševat življenja. Pa bodo drugim najboljša "reklama".
Pazite nase, kjerkoli že ste.
(Mislim da pod Preventivo o 262 žrtvah na cesti...)
Pa nismo odkrili tople vode.
Kaj nas lahko spametuje, da se ne bomo pobijali po cestah
Kazni? Mogoče, te že gredo v "nebo" - zaleže pa ne kaj dosti.
Reklame na TV? Tudi mogoče, če jih bodo vrteli bolj pogosto in ne samo sredi noči, ko itak nihče ne gleda TV-ja. Če se mene vpraša bi morali v vsakem reklamnem bloku 20 sekund vrteti nabor fotografij krvavih razbitin vozil, ne glede na čas dneva. Vse se nas mora to dotakniti.
Kaj še? Ne vem. Sigurno pa nekaj, kar nam bo dalo misliti in ne bo šlo mimo nas.
Povzročitelje nesreč z smrtnim izidom ki so vozili pod vplivom alkohola, (in ki jo ponavadi "čudežno" odnesejo brez praske), bi za 1 mesec poslal na dolžnost v rehabilitacijski center Soča, za en mesec pa v gasilske enote s koncesijo z posredovanje v prometnih nesrečah. Pa naj tam v mirnem času loščijo škarje in razpirala ter se urijo v pomožnih delih na tehnični intervencji, ko pa je treba na teren pa naj oblečejo živo rumenega pajaca z napisom: Vozil sem pijan in ubil človeka in gredo pomagat enoti reševat življenja. Pa bodo drugim najboljša "reklama".
Pazite nase, kjerkoli že ste.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)