Vožnja do gasilskega doma!?

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Kiki
Kraj: Brežice

Vožnja do gasilskega doma!?

Odgovor Napisal/-a Kiki »

Kako se peljete do gasilskega doma na intervencijo??
Imate prižgane use 4 smernike??
Mogoce kdo uporablja oranžno rotacijsko luč??
Kako reagirajo vozniki na cesti ko drvite mimo njih v civilnem vozilu??
Uporabniški avatar
_strojnik_
Kontakt:

Odg: Vožnja do gasilskega doma!?

Odgovor Napisal/-a _strojnik_ »

viewtopic.php?f=14&t=10095&start=0

tukaj imaš že nekaj podobnega napisanega!!!!

LP
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

O vožnji do gasilskega doma v času intervencije se je že govorilo.

Jaz ne divjam. Zakaj? Sem razčistil sam pri sebi s temle...
ODDALJENOST OD GAS. DOMA: 600 metrov.

PRIMER 1:
HITROST1: 50km/h=13,8m/s
ČAS VOŽNJE (PO OMEJITVAH) V GAS. DOM: 600 metrov : 13,8 m/s=44 sekund.

PRIMER 2:
HITROST1: 100km/h=27,6m/s
ČAS VOŽNJE V GAS. DOM: 600 metrov : 27,6 m/s=22 sekund.

Torej, če hočem biti 22 sekund prej v gasilskem domu, moram skozi naselje peljati 100km/h. Kazen za to znaša 1000€ + 9 kazenskih točk + opcijsko lahko odvzamejo vozniško dovoljenje (baje).

Da ne govorim o tem, da lahko naložim otroka, ki teče čez cesto.

[-X Hitra vožnja do gas. doma ni rešitev za znatno izboljšanje odzivnih časov. Bolj pomembno je, da nosimo s sabo pozivnike (ne pa da nas mame/žene kličejo na telefon "Čuj, nekaj piska!"). Če nimamo zvadenega hitrega in pravilnega oblačenja zaščitne obleke lahko izgubimo tudi do dve minuti, ker se "kolantamo". In še in še je stvari, ki bi se jih dalo optimizirati.

Malo v razmislek...
Rok Ušen, GČ I. st.
roca1985
Kraj: Radlje ob Dravi

Odgovor Napisal/-a roca1985 »

Najprej LP ker sem nov na forumo!
Jaz osebno najreje uporabljam kolo. Sem pa tudi odalje nekje 500-600m od gasilskega doma in porabim približno 30s!

LP roca
kmhslo

Odgovor Napisal/-a kmhslo »

blondi napisal/-a:
Torej, če hočem biti 22 sekund prej v gasilskem domu, moram skozi naselje peljati 100km/h. Kazen za to znaša 1000€ + 9 kazenskih točk + opcijsko lahko odvzamejo vozniško dovoljenje (baje).
Splošna omejitev, ki jo določa znak naselja je 50 km/h. Kazni za prekoračitev hitrosti v naselju.
Do vključno 10 km/h 80 €
Nad 10 do vključno 20 km/h 250 € 3
Nad 20 do vključno 30 km/h 500 € 5
Več kot 30 km/h 1.000 € 9 Prepoved vožnje motornega vozila
Več kot 50 km/h 1.000 € 18
Prenehanje veljavnosti
vozniškega dovoljenja

žal je po ta novemu takole tako da ti za 50km/h v naselju že gre izpit
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Če pa z divjanjem do GD narediš pa še nesrečo pa s tem nisi nič pripomogel ampak vse poslabšal, pa še odgovoren si za karambol. Poznam primer gasilca iz sosednjega društva, ki se je peljal na VAJO in je naredil karambol, avto naredil totalko, hvala bogu ni bilo poškodovanih ampak škodo na obeh vozilih je pa sam plačal in to samo za VAJO :!: :!: :!:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Oden
Kraj: dnevna soba

Odgovor Napisal/-a Oden »

Fantje, pa dajmo mal pogledat še z druge prespektive. Če maš avto v garaži, če je ravno ura okol 14h, k se večina delavcev odpravlja domov, gostota prometa na cesti je največja (vsaj pri nas) plus to, d imam do GD-ja dober km mi je najboljše prevozno sredtvo kolo. Sevda, če dežuje, in če je sneg, to ni najbolje, v poletnem, spomladanskem in jesenskam času, se mi zdi to najboljša rešitev. pa še okolja ne obremenjuješ tako, kot to počenjaš z avtomobilom. pa še bolj mobilen si - se laže izogibaš oviram in ni problema s parkiranjem pred GD.

moje mnenje seveda, da ne bo nesporazuma.

lp
Ashes to ashes, dust to dust.
Kot Feniks se dvignil iz pepela, vstal sem, stresel s sebe blato poplav.
Uporabniški avatar
_strojnik_
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a _strojnik_ »

Jaz pa ne vem, če sem šel kdaj z avtom! Ponavadi se zašprinta, becikel ali APN 6 pa gas :D :D
Pa nisem ravno blizu doma pa sem vedno med prvimi!

LP
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
Uporabniški avatar
gapl

Odgovor Napisal/-a gapl »

Ja pr nas je pa tud tako da največ nas pride peš ker nismo oddaljeni od GD več kot tristo metrov (spotoma mal žive meje preskakujemo pa kakšni sosedi rože potecamo sploh ponoči, ampak to ljudje razumejo da se nam mudi takrat), tisti ki pa pridejo z vozili pa kr zmerno in umirjeno vozijo tko da ni kakšne nesreče že pred prihodom v orodišče. Nekaj je kolesarjev nekaj pa se jih pripelje z motorji. Nimamo niti velikega parkirišča pred domom za vozila. Jest z avtom še nisem šel nikoli. Pa če je bilo še nevem kakšno vreme.

Sem pa opazil v našem mestu ker poznam fante operativce, ki so člani osrednjega društva da tud kr mal rekorde po cestah postavljajo, kar se mi pa ne zdi pametno in varno in potem še z gasilskimi vozili kar pa sploh ni pametno.

Sej se ve kako se je treba obnašati med vožnjo na intervencijo in kakšni so predpisi za to!?
Še naprej vam želim lep dan!
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Vožnja na intervenciji je že druga pesem. To bi bilo potrebno urediti drugače - opažam da bi mi kot vozniku gasilskega vozila dobro delo usposabljanje za vožnjo intervencijskih vozil. Tako pa se vsak poskuša znajti/zbrati na svoj način. Včasih uspe, se mi je pa na začetku enkrat zgodilo, da sem se še 10 minut po prihodu na mesto vaje(!!!!) tresel, ker se mi je zdelo, da na ovinku ni veliko manjkalo, da bi se zvrnili.

Treba je paziti - tako na vožnji do gas. doma in tudi na vožnji z gasilskimi vozili na mesto dogodka. Nikoli se ne sme tako zelo muditi, da bi morali zaradi tega komu v nesreči ubiti hčerko/punco/ženo ... :?
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Za intervencijsko vožnjo pa moraš poznat vozilo ( kje so meje, kako se obnaša,zavore,pospeški itd... ) in večkrat opraviti kakšno relacijsko vožnjo, da se ga navadiš :!: in je potem, ko pelješ na intervencijo vse lažje samo pretiravat ne smeš =P~
Pa vedno moraš pričakovat kakšnega bisera na cesti :evil:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
1ga2

Odgovor Napisal/-a 1ga2 »

Pomoje majo v avstriji oz. nemčiji kr fajn narejeno glede tega...imajo namreč tak ko majo taxi-ji ..sam da piše feuerwehr pa ainsatz al neki takega..pa se ob intervenciji da na streho..pa še magnetno je.
Odgovori