Inštalacija digitalne televizije

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Jacksy
GE: Mozirje
Kraj: Mozirje

Inštalacija digitalne televizije

Odgovor Napisal/-a Jacksy »

Tema bi bolj spadala v kategorijo saj ni res pa je, ampak ker je ni bom pa kar sem zlil svoje mišljenje o dotični temi!

Kolega me je opozoril na tale članek
http://www.zurnal24.si/slovenija/digi-t ... 037/clanek

Članek se verjetno nanaša na tole zadevo
http://www.gasilec.net/prispevek.php?leto=2010&id=275

Ok vse vredu, jaz grem z veseljem komu za "deci soka in piškot" nastaviti televizijo, videorekorder, telefon, internet... napeljati vodovod. Ampak civilno in NE KOT GASILEC.
Kako naj si ljudlje razlagajo prvi članek? Na 112 lahko pričakujemo/jo veliko klicev, da ne znajo nastaviti televizije. =D> Bravo res!
Saj smo res zato da pomagamo ljudem ampak vse ima svoje meje, kaj smo elektro podjetje? Na Igu lahko potemtakem začnejo razmišljati o novi specialnosti "TV inštelater"

Pa še malo za hec en izmišljen dogodek v prihodnosti:
Sreda, 1.12.2010, ura 15:55. zazvoni pozivnik. "Tehnična pomoč - Naslov 1", ob 15:58 5 gasilecv s kombinirko izvozi na kraj, dispečer na ReCO ne ve točno za kaj gre ker je bila na drugi strani panična starejša gospa. Ob prihodu na kraj vodja intervencije ugotovi, da je za nastavit televizija saj gospa ne more spremljati nadaljevanke ki se začne ob 16uri.
Poročilo na spinu: Gasilci PGD YX so pomagali občanki, da je lahko gledala nadaljevanko.

Tako malo za šalo me pa stvar resno razjezi za kaj vse nas ponucajo!

PS: 1.12. je potrebno vzeti dopust!
saško

Odg: Inštalacija digitalne televizije

Odgovor Napisal/-a saško »

zelo me čudi, da se ni GZS za 1. novembra ponudila za prodajanje sveč, ali pa za pusta deliti krofe :evil: :evil:

Podpišem se pod tole izjavo Jacksya!
Mislim da beseda GASILCI vse bolj tone, in se močno bojim da bo popolnoma izginila, saj se iz nas preprosto norčujejo in nam nalagajo takšna dela da ...... :evil: ŽALOSTNO!
Čudno, da si še kdo pri reševalcih ne zmisli da bi lahko nastavljali digiTV. V primeru intervencije, pa žali boga.... #-o
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

a kolegi poklicni bodo tudi pomagali ? :twisted: :twisted: :twisted: :lol:
Don't raise your voice, Improve your argument!
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

niker nisem videl omenjene CZ ? :twisted:
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

oni imajo daljše čase aktiviranja in izvozov, takrat je nadaljevanka že mimo :roll:
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabniški avatar
Beli
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Beli »

No evo zarad tega sm se pa jst zdele po kkšn letu spet pojavu na forumu!! :)
Danes pridem domov iz službe, pregledam pošto in na dnu kupa zagledam veliko ovojnico s kar debelo vsebino. Pogledam v zgornji levi kot kjer piše Gasilska zveza Slovenije! Ok sm reku, mogoče sm pozabu plačat kkšno položnco in so mi poslal 4cm opominov :D Ampak ne, ko odprem ovojnico se mi po tleh usuje cca. 15 kom manjših brošurc in na njih piše Bodi digi! Sm si reku sam pr seb mogoče so to kej narobe poslal. Vendar ne če ne bi videl teme od Jacksya se ne bi obremenjeval in bi brošurce najbrž letele v peč.
In zakaj bo ta dejavnost spet letela na prostovoljne gasilce?? Če že pri poplavah slišimo od nekaterih državljanov ostre besede čez delo gasilcev, ker jim ob 100 drugih popljavlenih objektih nismo pršli spumpat 2 cm vode v kleti, kaj si bojo mislili zdaj ko se zaradi takih stvari ne bomo odzvali na pomoč!?!? Če je bilo pred časom v časopisu napisano kako smo gasilci deklice za vse, ko so poklicni kolegi odšli na pomoč pri reševanju mačka na drevesu, nam bodo sedaj še to postavili na ramena. Najbolše bo da v vozilih vozimo kakšen kilometer antenskega kabla če bo treba še zamenjati inštalacijo!! Pa še HDMI in SCART kable ker se nekaterim ne bo v trgovino.
Fantje in dekleta naše vodstvo nas zmerom bolj obremenjuje z delom, ki sploh ni v naši pristojnosti!! No razen če bodo na Igu uvedli izobraževalni program za Inaštalaterje digitalnih sprejemnikov pa zraven mogoče še za Sprehajalce psov. Sam računam da bom za to dobil vsaj značko al pa diplomo :P
Slika
Uporabniški avatar
Jacksy

No pa še ena stvar mi je prišla na misel, kako bi bilo z zavarovanjem v takih primerih?

Bog ne daj, da se med tem "posredovanjem" zgodi nesreča, igranje z antenami ni nič kaj nedolžno, dovolj statike in imamo preskok in v najslabšem primeru lahko tudi žrtev!
Kdo bo kri zavarovanje? Požar zaradi nepravilno nameščene naprave...Kaj ste pa rinili tja kamor ni treba... Naj to električarji delajo...

Tu je kup dejavnikov oziroma stvari zaradi katerih se lahko stvar precej zaplete. Tožarjenje,...
URBI 112

Odgovor Napisal/-a URBI 112 »

Ja ko gledam program vulkan vidim da je že kar velika gužva za prijavo na tečaj inštalaterja tako da pohitite!

Zgleda da smo res deklice za vse, me pa zanima a je treba tud tolk papirologije izpolnit kot za vsako intervencijo?
:cry: :cry: :cry:
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

Očitno nas ima tisti, ki si je to izmislil (predsednik gzs? )za norce...
Uporabniški avatar
Tadcom
GE: Ptuj

Re: Inštalacija digitalne televizije

Odgovor Napisal/-a Tadcom »

Tukaj bi prav prišel slogan: "Ali v vaši televiziji sneži in uporabljate sobno anteno? Sedaj je čas da pokličete številko 112, in pomagali vam bomo."...
Zanimivo bi bilo na pozivniku videt sporočilo, da nekdo potrebuje pomoč pri "prehodu" na digitalno televizijo. :D Nato pa bi izvažali še z lučmi in sirenami, ter seveda v zaščitnih oblekah. Drugače pa kar domiselna zadeva, vsaj kar se razvoja tiče - če drugo ne.

P.S. - Me ni. Sem na intervenciji. Kaj pa mate? Ma sosedu pravkar priklapljamo digitalni sprejemnik. :D
Uporabniški avatar
Dave D
GE: Loka pri Mengšu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Dave D »

Takole je bilo:

Zaradi prehoda na digitalni sistem, bo veliko ljudi v Sloveniji, ki ne bodo znali preklopiti iz analognega na digitalni sistem. Posledica bo odrezanost iz življenja, slabo spremljanje informacij, zbeganost, panika, splošna kriza v državi. Kdo bo poskrbel za vse te ljudi???

Vodilni v naši državi so malo pogledali okoli sebe in se vprašali, kdo bi to naredil poceni? Ta privatnik se smeji, drug privatnik se reži...in ponujajo zasoljene cene/oz. cenik po tarifi, ki je mojstrova ura. Državnikom nič ne diši ta juha... Pa so se spomnili... Kdo v tej državi pa sploh še kaj naredi zastonj?? Saj res, GASILCI!! =D> Vprežimo to njim in še veseli bodo, saj bodo še kak štamprle dobil in na koncu veliki HVALA :roll: Hja nič, fantje in dekleta, zavihajmo rokave in gas na vas montirat! [-o<

V svetu kjer je čas denar, naš čas očitno nič ne šteje in je zastonj. Nam je res tako dolgčas in nimamo čisto nič drugega za počet, kot sprejemnike montirat? Hvala za to čast, ampak ne hvala!

Veljavni cenik gasilskih storitev za neurgentna posredovanja:
- ura gasilca med 6.-18. uro = 13,53€
- ura gasilca med 18.-6. uro = 18,08€
Lep pozdrav! 8)

David
PGD Loka pri Mengšu
-------------------------
http://www.pgd-loka.si
Uporabniški avatar
Jacksy

Uporabniški avatar
gasilec dejan
Kraj: Pobrežje-Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec dejan »

Ko bojo začeli klicat preprosto ne it pa bo. Tak bi mogli vsi naredit pa bi jim dali jasno vedet kaj je naše poslanstvo.
Lep pozdrav Dejan
Slika
Slika
Slika
URBI 112

Odgovor Napisal/-a URBI 112 »

Preprosto ne it?
ja pol bomo pa spet tisti ki samo pijejo in nič ne delajo, samo za denar fehtajo ko jih pa rabiš jih pa ni!

ALI SE MOTIM?
Uporabniški avatar
gasilec dejan
Kraj: Pobrežje-Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec dejan »

V mislih sem imel preprosto ne it montirat digitalnih sprejemnikov. To nima čisto nobene veze z gasilstvom razen v tem pomagati drugim. Vedno ne moremo biti deklica za vse!
Lep pozdrav Dejan
Slika
Slika
Slika
Odgovori