Gasilska enota 14
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Re: Gasilska enota 14
Ko sem v nedeljo zvečer videl reklamo je tudi mene imelo da bi se prijavil. Ko sem bolj podrobno prebral pravila in splošne pogoje sodelovanja sem se premislil.
Prvo imate v splošnih pogojih napisano, da producent( POP TV) ne prevzema odgovornosti za vaše morebitne poškodbe. Ker sem bil en izmed poškodovanih gasilcev na letošnjem žledu vem kako je z zavarovalnicami. Samo pod kaj paše tele "šov". Intervencija ni, prav tako ni vaja. Zabavljaštvo? V kateri postavki zavarovanja imate pa to napisano. Druga stvar v pogojih. Producent si pridržuje pravico spremeniti pogoje pogodbe. To pomeni lahko tudi to, da če pač "šov" ne bo gledan vam zmanjša nagrado. Tretja stvar za moje predhodnike. Tako kot je rekel Andy pred mano. Ali ste si pripravljeni za 17.000 eur narediti blamažo. Tudi gasilci smo ljudje in kot taki delamo napake. Mogoče tudi zavestno. Televizija je hudič. Čim te nekdo vidi na njej te pozna vsaj do naslednjega podobnega šova. Ali si pripravljen na to, da ko boš prišel zaradi napake iz šova, ter boš s svojo enoto izvozil na intervencijo ob prihodu na kraj poslušati očitke očividcev, da kaj počneš tukaj saj si v šovu dokazal da nisi dober gasilec? Če že morate in hočete na hitro zaslužiti se prijavite v šov Big brother. Saj je tam nagrada celo višja. Samo ne omenjati da ste gasilec. ker tudi to odseva na našo organizaciji.
Kakor je nekdo pred mano napisal, da če bi šov prikazal delo gasilcev v pozitivni luči, bi tudi GZS potrdila.
Navsezadnje je gasilstvo timski šport in v tem športu smo vsi profesionalci. Pa ne glede od kot prihajamo in ali za svoje delo dobimo plačilo ali ne.
LP Janez
Prvo imate v splošnih pogojih napisano, da producent( POP TV) ne prevzema odgovornosti za vaše morebitne poškodbe. Ker sem bil en izmed poškodovanih gasilcev na letošnjem žledu vem kako je z zavarovalnicami. Samo pod kaj paše tele "šov". Intervencija ni, prav tako ni vaja. Zabavljaštvo? V kateri postavki zavarovanja imate pa to napisano. Druga stvar v pogojih. Producent si pridržuje pravico spremeniti pogoje pogodbe. To pomeni lahko tudi to, da če pač "šov" ne bo gledan vam zmanjša nagrado. Tretja stvar za moje predhodnike. Tako kot je rekel Andy pred mano. Ali ste si pripravljeni za 17.000 eur narediti blamažo. Tudi gasilci smo ljudje in kot taki delamo napake. Mogoče tudi zavestno. Televizija je hudič. Čim te nekdo vidi na njej te pozna vsaj do naslednjega podobnega šova. Ali si pripravljen na to, da ko boš prišel zaradi napake iz šova, ter boš s svojo enoto izvozil na intervencijo ob prihodu na kraj poslušati očitke očividcev, da kaj počneš tukaj saj si v šovu dokazal da nisi dober gasilec? Če že morate in hočete na hitro zaslužiti se prijavite v šov Big brother. Saj je tam nagrada celo višja. Samo ne omenjati da ste gasilec. ker tudi to odseva na našo organizaciji.
Kakor je nekdo pred mano napisal, da če bi šov prikazal delo gasilcev v pozitivni luči, bi tudi GZS potrdila.
Navsezadnje je gasilstvo timski šport in v tem športu smo vsi profesionalci. Pa ne glede od kot prihajamo in ali za svoje delo dobimo plačilo ali ne.
LP Janez
Odg: Gasilska enota 14
Dragi andrej naša slovenija že dolgo več ni svobodna. Pgd ne bo omejevalo tvoje osebne odločitve ampak ti pač ne bo izdalo matičnega lista iz vulkana in je to to, zraven tega na tem šovu boš moral uporabljati osebno zaščitno opremo katera pa ni tvoja last je last društva (razen če imaš svojo).
Tudi jaz se ne bi branil takšne vsote denarja, bi mi prišel še kako prav. Lahko da bo šov čisto vredu na koncu lahko pa bo tako kot vsi ostali šovi do zdaj kjer se je šlo našemu ljubemu pop tvju samo za gledanost. Kolko je blo naslovov v slovenskih novicah kmetija ono kmetija tisto misliš da bo pr tem šovu kaj drugače ? šov se se sploh začel ni pa smo že v cajtngah!
Sicer pa kaj boš nardil je tvoja stvar. Prijavi se če meniš da si ti tisti ki lahko pokaže slovenske prostovoljne gasilce v najboljši luči...
Tudi jaz se ne bi branil takšne vsote denarja, bi mi prišel še kako prav. Lahko da bo šov čisto vredu na koncu lahko pa bo tako kot vsi ostali šovi do zdaj kjer se je šlo našemu ljubemu pop tvju samo za gledanost. Kolko je blo naslovov v slovenskih novicah kmetija ono kmetija tisto misliš da bo pr tem šovu kaj drugače ? šov se se sploh začel ni pa smo že v cajtngah!
Sicer pa kaj boš nardil je tvoja stvar. Prijavi se če meniš da si ti tisti ki lahko pokaže slovenske prostovoljne gasilce v najboljši luči...
Vijolčno sveti se nebo !
Kje je sploh omenjena osebna zaščitna oprema iz društva?
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Gasilstvo ni poklic ali hobi, je predanost, način življenja, je vrednota. Prostovoljni gasilci se s svojimi vrednotami opirajo na "tovarištvo", ki je v današnjih časih že skoraj pozabljeno. Čeprav imate mnogi marsikaj povedati o gasilcih in gasilstvu, naj vas spomnim, kdo bo prišel na pomoč, ko boste to najbolj potrebovali. Kdo bo nesebično žrtvoval sebe, da bo pomagal drugim? Verjamem, da si nekateri člani prostovoljnih gasilskih društev želijo svojih pet minut slave, ampak na tak način? Očitno pozabljajo, da gasilstvo ni tekmovanje in da je gasilec v svoji duši skromen in požrtvovalen in da je kot posameznik le del tovarišije. Brez tovarišije je posameznik gol in bos. Poziv poveljstva GZSja je zame kot prostovoljnemu gasilcu na mestu, vendar gre tudi upoštevati voljo posameznika. Saj smo v demokraciji, mar ne? Kako se bo poveljstvo in upravni odbor društva opredelil do takega posameznika, je žal prepuščeno njim samim. Upam da v dobro gasilstva.
Aja, kaj že pravi kodeks etike slovenskega prostovoljnega gasilstva?
Z gasilskim pozdravom: Na pomoč!
Aja, kaj že pravi kodeks etike slovenskega prostovoljnega gasilstva?
Z gasilskim pozdravom: Na pomoč!
Žal je tako,da se bo na šov prijavil tisti najslabši.Vidim v naši enoti,o raznih Big braderjih ,kmetijah...se pogovarjajo le tisti,kateri že tako nimajo časa za nobeno delo,za vaje...in jih je en sam fejsbuk.
Jaz sem svojim poslal dopis GZS in zraven pripis,da kot člani našega društva pač ne bodo šli na šov.
LP Srečo
Jaz sem svojim poslal dopis GZS in zraven pripis,da kot člani našega društva pač ne bodo šli na šov.
LP Srečo
ssecnik napisal/-a:Žal je tako,da se bo na šov prijavil tisti najslabši.Vidim v naši enoti,o raznih Big braderjih ,kmetijah...se pogovarjajo le tisti,kateri že tako nimajo časa za nobeno delo,za vaje...in jih je en sam fejsbuk.
LP Srečo
Zadnjič spremenil ߣ€, dne 25. December 2014, 15:36, skupaj popravljeno 1 krat.
ߣ€
A se mogoce kdo se spomni, tistega malega cefizla v gasilski delovni obleki, ki nas je dolga leta sramrotil v oddaji "Na zdravje" na nacionalki,( ce se ne motim ) .. Hmm pa takrat nihce ni zagnal tak vik in krik iz tega; delate ga zdaj, ceprav sploh ne veste/vemo kako bo tale show izgledal.
Mayamaya glede tistega "gasilca" v oddaji na zdravje je bilo kar nekaj govora na tem forumu,kako in na kakšen način se predstavlja gasilce v javnosti,iz strani GZS pa ne vem ali je bilo kaj povedanega(ali se pa ne spomnem
).
Zbiljc glede opreme,ne verjamem,da bo pop tv kupil gasilsko opremo in vozila,ker bi bil še za njih velik zalogaj,potem takem bi
mogli za realni prikaz dela gasilcev,nabaviti vsaj GV1,GVC 16-25,GVC 24-50 za prikaz prometnih nesreč pa še HTRV,TR2D,IN OVVO,pa da ne pozabim še eno ALK z vsaj 42 metrov dosega
Po koncu tega showa pa naj razdelijo vozila po društvih po sloveniji sami jih pač ne bodo potrebovali
lp martin
Zbiljc glede opreme,ne verjamem,da bo pop tv kupil gasilsko opremo in vozila,ker bi bil še za njih velik zalogaj,potem takem bi
mogli za realni prikaz dela gasilcev,nabaviti vsaj GV1,GVC 16-25,GVC 24-50 za prikaz prometnih nesreč pa še HTRV,TR2D,IN OVVO,pa da ne pozabim še eno ALK z vsaj 42 metrov dosega
lp martin
- scorpz
- GE: Slovenske Konjice
- Kraj: Slovenske Konjice
- Kontakt:
Pa saj bodo profesionalni gasilci dali vozila no...
Ne igraj se z ognjem,
če nočeš, da se on igra s teboj.
če nočeš, da se on igra s teboj.
-
PGD Gasilec
- GE: Ljubljana
Zadnjič spremenil PGD Gasilec, dne 25. December 2014, 20:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Kazenski zakonik 257a člen pove vse.Zagrožena denarna kazen in od treh mesecev do petih let zapora za odgovorno osebo.
-
PGD Gasilec
- GE: Ljubljana
...
Zadnjič spremenil PGD Gasilec, dne 25. December 2014, 20:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Hudo ja... In zemlja je ploščata, zvezde pa so nalotane na ogromno kupolo. 
Kdo financira GBL? Mestna obcina Ljubljana .. Ti cleni so brezpredmetni..PGD Gasilec napisal/-a:Hudo, to pomeni za Dolinarja denarna kazen in za Kučiča najmanj 3 mesece zapora če prebereš naslednji člen:
(3) Uradna oseba ali javni uslužbenec, ki, zato da bi sebi ali komu drugemu pridobila protipravno premoženjsko korist, izrabi svoj uradni položaj ali prestopi meje uradnih pravic ali ne opravi uradne dolžnosti, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do petih let.
V šovu boš nastopal kot uradna oseba (gasilec), ki zastopa PGD in Občino ter gasilstvo v sloveniji na sploh. To nikakor ne more biti TVOJA odločitev. Tudi iz tega razloga so v pogodbo dali "pravno" varovalo da za prijavo potrebuješ potrjen matični list.andrej007 napisal/-a:Slovenija je svobodna! Odločamo se po svoji volji! Niti nevem zakaj in kako lako pgd, gz ali gzs omejuje moje osebno odločitev!
Slovenija je še vedno svobodna, prijavi se na BigBrother al pa kmetijo del X. Ti doben ne brani, tudi nagrade so večje.
Glede kazenskega zakonika, to ni "protipravno" kr gre vse po zakonu. Razen če je kdo koga "podkupil"
In gasilci smo uradne osebe, ni važno "kdo" nas "sponzorira".....
Me zanima kakšen bi bil odziv, če bi v podobnem šovu iskali "najboljšega" policista....
Don't raise your voice, Improve your argument!